Funny Trends
Miranda van de Oetelaar
Augustus 2022


Bij Funny Trends is het altijd feest!

Ik keek uit naar het interview met Miranda. Het lijkt mij zo leuk om een feestwinkeltje te runnen en altijd gezellige mensen over de vloer te hebben. Ondanks dat de winkel vol staat met leuke snuisterijtjes, ziet het er netjes uit. Je kunt zien dat de winkel met aandacht wordt gerund.


Al 20 jaar een begrip in Geldrop Centrum

Funny Trends is al 20 jaar gevestigd in Geldrop Centrum, en zit al jaren tegenover het ziekenhuis. De klanten komen uit Geldrop maar ook uit Eindhoven, Heeze, Asten, Someren en Mierlo. Miranda heeft de winkel 5 jaar geleden overgenomen. Haar man Nico ondersteund Miranda op de achtergrond. Hij vindt het de leukste winkel uit Geldrop. En het moet gezegd worden, een feestwinkel is natuurlijk ook wel heel leuk.
 

Meer bekendheid dankzij pakketdiensten

Je kunt het bijna niet voorstellen dat iemand uit Geldrop niet bekend is met Funny Trends. Dankzij pakketdiensten krijgen zij toch nog meer bekendheid. Mensen komen hun pakketje afhalen of brengen. Funny Trends is verbonden aan maar liefst 6 pakketdiensten. Miranda vindt dit leuk. “Zo is er altijd beweging in de winkel.”
 

Wat is het leukste aan het hebben van een feestwinkel?

“Elke dag is leuk. Alles wat erbij komt kijken is leuk. Wat het leukste is weet ik eigenlijk niet. Nou ja, de contacten met de mensen natuurlijk. Dat is het leukste. Ik vind het leuk om mee te denken en de verhalen te horen waarom mensen feestartikelen nodig hebben. Soms komen klanten bestellingen plaatsen voor ballonversiering voor een trouwerij of een ballonnenboog voor een feest. Maar ook de megagrote Abraham en Sarah worden regelmatig besteld. Mensen zijn altijd vrolijk en komen voor een feestelijke gebeurtenissen. Er zijn natuurlijk ook klanten die voor een begrafenis ballonnen komen halen. Dat hoort ook bij het leven.”
 

Waarom een feestwinkel in Geldrop?

“Wij leven met de dag en kijken wat er op ons pad komt. Ik ben begonnen als naaister van kleding en tenten. Daarna kwam ik in aanraking met de zorg door een persoonlijke gebeurtenis. Ik ben gaan werken in de thuiszorg, mooi werk maar ook zwaar. In Veldhoven vonden we een winkelpandje waar we diverse spulletjes verkochten zoals cadeauartikelen, kaarten, pannen en kleding. Zo kon ik langzaam de zorg afbouwen en de overstap maken naar ondernemer.

Via een leverancier hoorde we dat Funny Trends op de markt kwam. Onze zoon had toen geen werk en wij dachten dat het misschien wel leuk voor hem was. Hij heeft ruim een jaar in de winkel gestaan maar is ermee gestopt omdat de perioden tussen de thema's door te rustig voor hem waren. Wij hebben toen de winkel in Veldhoven opgeheven en zijn volledig voor Funny trends gegaan. Het kwam gewoon op ons pad.”
 

Woon je in Geldrop?

“Nee samen met mijn man wonen we in Woensel. Wij zijn al 35 jaar samen en hebben een zoon en dochter. We hebben het goed naar ons zin in Eindhoven en voelen geen reden om te verhuizen. De kinderen komen als het druk is helpen in de winkel maar verder runnen we de winkel samen. Ons leven is goed, we hebben niets te klagen.”
 

Niet alleen druk rond Carnaval

Funny Trends is zoveel meer dan een winkel waar je carnavalsartikelen koopt. Voor elke gebeurtenis is er wel een artikel te verkrijgen. Verjaardagen, begrafenissen, trouwerijen, geboorten, theater, oktoberfest, Kerstmis, Abraham of Sarah, bedrijfsfeestjes én Carnaval.”
 

Wat moeten mensen weten van Funny Trends?

“Loop gewoon eens binnen, je bent uiteraard welkom. Of je nu een pakketje komt halen of komt brengen, of je nu nieuwsgierig bent of iets nodig hebt. Vraag het gerust. Hebben wij het niet? Dan gaan we kijken of we het voor je kunnen bestellen. Houd ook onze Facebook in de gaten of bekijk onze website.”

Bedankt voor je tijd Miranda! Funny Trends is een waardevolle aanvulling op het diverse aanbod van Geldrop Centrum.
Op naar de volgende 20 jaar!


Jolanda | Landjetekst
Namens Geldrop Centrum