Gon en Tiny van der Sanden + dubbel D
Schildersbedrijf Van der Sanden + Deco65
Juni 2023

Al jaren is Schildersbedrijf Van der Sanden een begrip in Geldrop Centrum. Mensen stonden rijen dik te wachten op het advies van Tiny voor kwalitatief goede verf en een professioneel advies. 5 jaar geleden is de winkel omgedoopt tot een decoratiewinkel met de naam Deco65. Ik ben benieuwd naar het verhaal.

Ik heb vandaag een afspraak met Gon. Ik loop de winkel in en word vrolijk begroet door dubbel D, de twee hondjes (Fauve de Bretagnes) van Gon en Tiny. De winkel ziet er heel sfeervol uit en ik moet mij inhouden om niet te gaan winkelen, ik ben hier voor een ander doel. Gon begroet mij hartelijk en we gaan lekker in de tuin zitten.

De tuin is enorm diep, daarvan ben ik onder de indruk. Aan gesprekstof geen gebrek want Gon kletst er gezellig op los.
 

Hoeveel jaar zitten jullie hier nu al?

“De ouders van Tiny hebben in 1947 het bedrijf opgezet en Tiny heeft het 37 jaar geleden overgenomen. Niet alleen de winkel maar ook het huis. Schoonmoeder heeft nog lang bij ons gewoond, sinds een paar maanden zit ze in Berkenheuvel.”
 

En Deco 65?

“Dat doen we nu 5 jaar. Door de komst van Internet liep de verkoop van verf terug. Mensen komen wel graag voor het advies maar kopen dan op Internet. Woonartikelen zijn een leuke aanvulling. Je kunt hier nog steeds terecht voor verf en een professioneel advies en het kopen van verf hoor.”

Gon laat mij de voorraad verf zien die in hun huiskamer staat opgesteld. ‘De meeste mensen hebben een boekenkast in huis, lacht ze, maar wij hebben een verfkast.’
 

Ik zie een wand vol met diverse geuren staan. Zijn dat huisgeuren?

“Nee dat is parfum. Parfum is duur en dit is een goedkope manier om toch te genieten van de bekende geuren. Veel jeugd komt hier inkopen doen. Buiten staat ook een zuil met reclame van dit merk. Die zuil heeft mijn zoon ontworpen. Hij is heel creatief.”
 

Hoeveel kinderen hebben jullie?

“We hebben 3 kinderen en een kleinkind en de 2e is op komst. Toen de kinderen klein waren was het hier een zoete inval. Ze kwamen hier altijd spelen in de tuin. We hadden daar achter een groot grasveld en een berg zand. De kinderen vonden het hier heerlijk. En nu vinden de kleinkinderen het heerlijk.”
 

Hoe hebben jij en Tiny elkaar leren kennen?

“Bij de bushalte. Ik vond Tiny leuk en liep regelmatig met mijn hondje ‘toevallig’ in de buurt van de winkel in de hoop hem te zien. Tiny liep ook vaak met de hond. Mijn moeder betrapte hem erop dat hij ook langs ons huis liep. Wij woonde aan de andere kant van het tunneltje. Op een van die dagen kwamen we elkaar weer tegen en begon het keihard te regenen. We gingen schuilen in het bushokje en eindelijk kreeg ik mijn afspraakje, op vrijdag de 13e. Ik geloof dus niet in deze ongeluksdag.”
 

Kom je uit een groot gezin?

“Wij niet, mijn ouders hadden 2 kinderen en Tiny is er ook één van twee. Maar Tiny's moeder komt uit een gezin van 23 kinderen! Tiny is heel bescheiden opgevoed en ik juist heel vrij. Elk weekend gingen wij naar Limburg om in een verbouwde kippenhok te verblijven. Ik heb leren zwemmen in de Maas met een touw om mijn middel. Mijn vader had dit kippenhok tot vakantieverblijf verbouwd en in de vloer een gulden gemetseld. Ik kan het aantal mensen die de gulden wilden oppakken niet tellen hahaha. Mijn vader had een voegersbedrijf en werkte hard, maar de weekenden waren voor ons.”
 

Wat vind je van Geldrop?

“Geldrop is mijn thuis. Het was vroeger heel gemoedelijk in Geldrop. Iedereen kende iedereen. Dat is nu niet meer. Er wonen inmiddels ook veel mensen die uit Eindhoven komen of omliggende dorpen doordat er in de loop der jaren veel gebouwd is. Maar de klanten die bij ons komen zijn allemaal gemoedelijk en vriendelijk. Wij zitten in het staartje van de centrum en niet in de loop. Mensen moeten echt naar ons toe komen. Dat is jammer.“
 

Wat moeten de mensen van Geldrop van jullie weten?

“Dat je hier nog steeds terecht kunt voor een goed verfadvies maar ook voor een kleuradvies. Maar ook dat we leuke spullen hebben voor een cadeautje voor jezelf of iemand anders. De parfums zijn populair. Op de tablet in de winkel kun je aan de hand van een paar vragen ook de juiste parfum voor jezelf uitzoeken. Ik kan ook een geuravond organiseren voor een groepje. Kom gerust eens ruiken en winkelen!“

Ik sluit mij aan bij deze woorden. Deco65 heeft leuke artikelen en de prijs is zeer aantrekkelijk. Bedankt Gon voor het gezellige gesprek.
Al het goeds voor nu en de toekomst.Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum