Rosita van Hoof
Lekker & Vrolijk
Oktober 2022




Ik had een afspraak met het leukste horecateam van Geldrop. De teamleden verwelkomden mij hartelijk. Aan een grote tafel zaten een aantal teamleden te kleuren en een aantal liepen aarzelend wat rond of hielpen in de keuken. Het pand met 45 zitplaatsen zit een beetje verstopt aan de Langstraat. Maar volgens Rosita loopt het wéér als een tierelier! De coronajaren waren zwaar maar gelukkig weten de mensen de weg weer te vinden naar Lekker & Vrolijk!


Waarom Lekker & Vrolijk?

“Een vriendin van mij heeft een kind met down en ze maakte zich zorgen of er voor haar kind een werkplek in de toekomst zou zijn? Ze vroeg mij om met haar een Brownies & Downies (dat werd later Lekker & Vrolijk) te starten in Geldrop Centrum. Dat vond ik best spannend. Ik werkte als juridisch medewerker en dat is toch iets heel anders. Ik wist wel van ondernemen omdat ik 8 jaar een videotheek heb gehad, maar ik had op dat moment een regelmatig en veilig leven. Maar ik begreep haar zorgen dus ik zei: ja! En in 2015 opende wij onze deuren. De eerste tijd werkte ik ook nog op het advocatenkantoor maar dat was op een gegeven moment niet meer te combineren. Ondanks de hobbelige weg heb ik er nooit spijt van gehad. Het is een fantastische job.“
 


Waarom heb je afscheid genomen van Brownies & Downies?

"Toen mijn vriendin in 2019 aankondigde te willen stoppen heb ik gekeken naar hoe nu verder. Ik besloot het horecabedrijf onder eigen naam voort te zetten. Samen met het team hebben we een nieuwe naam bedacht. Het team bestaat uit mensen met een beperking. En dat is breder dan downsyndroom, denk ook aan klassiek autisme en syndroom van Moubius. Daarom heropende we 1 januari 2020 de deuren van Lekker & Vrolijk.

Maar verder heb ik niets veranderd aan het concept. De meubels hebben we aangepast en het logo, maar we hebben nog steeds hetzelfde team. Ze werken hier graag. Het is voor hen een leuke maar ook zinvolle dagbesteding.
 


Heb jij zelf ook kinderen?

"Ik zeg altijd dat ik 15 kinderen heb, een dochter van mezelf en 14 aangenomen kinderen. Een bedrijf runnen als Lekker & Vrolijk betekent altijd bezig en betrokken zijn. Ik werk met mensen en die gaan niet uit om 17.00 uur. Zo krijg ik regelmatig in de avonduren berichtjes van hen of hun ouders."
 



Woon je ook in Geldrop?

"Ik ben geboren in Helmond maar woon als sinds 1989 in Mierlo en dat bevalt me prima. Ik ben getrouwd met de beste man die je maar kan wensen. We zijn al 25 jaar bij elkaar en met gemak teken ik nog 25 jaar bij.“
 


Run je Lekker & Vrolijk alleen?

Ja, samen met Rob, de kok. Ook mijn dochter komt regelmatig helpen. Mijn dochter Jill is docent Nederlands. Doordat zij in het onderwijs zit heeft ze lang zomervakantie en daarvan runt zij twee weken Lekker & Vrolijk zodat wij ook op vakantie kunnen. De ‘kanjers’ zijn gek op haar."
 


Het lijkt me best zwaar werk?

“Ja natuurlijk ben ik er flink mee bezig. Mentaal kan het soms best zwaar zijn. Ze hebben continu aansturing en begeleiding nodig. Maar je krijgt er zoveel voor terug. We kunnen veel leren van deze ‘kanjers’. Ze zijn blij met kleine dingen. Het hoeft niet groot, groter, groots. Ze verwonderen zich over dingen die wij niet eens meer zien. En ze zijn altijd lief. We maken elke dag plezier met elkaar.“


Waarvoor moeten de bezoekers van Geldrop Centrum bij jullie binnenlopen?

Kom gezellig een kopje koffie drinken of lunchen. Dat vinden we echt leuk. Je moet misschien wat meer geduld hebben maar dat komt omdat we zorgvuldig met je bestelling omgaan. Onze specialiteit is de nergens anders verkrijgbaar. Loop eens binnen voor een Broodje Spareribs met knoflooksaus.
Een aanrader!



Ontdek het zelf! Het Team van Lekker & Vrolijk ontmoeten je graag!

Dankjewel Rosita voor het leuke en eerlijke gesprek. Heel veel plezier en succes voor de toekomst.

Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum