Gino Statia
Grand Café Inti
Januari 2023Het was vies weer toen in buiten stond te wachten tot Gino de deur van Grand Café Inti voor mij opendeed. Het slechte weer vergat ik direct toen ik binnenstapte. Het Grand Café ademt een warme sfeer. Een kleurrijke smaakvol ingericht Grand Café waar ik mij zelfs tijdens sluitingstijd direct welkom voelde.


Wat is het voor een stijl waar ik naar kijk?

“Samen met interieurontwerper Jeanne de Meulengraaf hebben we een Zuid-Amerikaanse sfeer neergezet. Ik ben er enorm blij mee. Het lijkt wel of Jeanne in mijn hoofd kon kijken.”


Waar liggen jouw roots?

“Ik ben geboren in Curaçao en ben met mijn moeder en broer naar Nederland gekomen om te studeren. Ik werd kok en ik heb jaren gewerkt als zzp’er waar ik voor mensen thuis kookte. Ik wilde heel graag meer laten zien dan dat ik kon laten zien bij mensen thuis. Ik wist al heel vroeg dat ik ondernemer wilde worden. Toen ik dit pand zag was ik op slag verliefd. Ik heb heel wat keren vol verwondering langs dit pand gelopen met mijn zoontje. Ik stelde mezelf als doel dat als dit pand te koop kwam, dat ik het dan ging kopen. Ik ben enorm dankbaar dat dit is gelukt."


Heeft Grand Café Inti een Zuid Amerikaanse keuken?

“Ik ben een Nederlands geschoolde kok maar de speciale kruiden en sommige vleessoorten uit Zuid Amerika gebruik ik inderdaad ook in mijn gerechten. En er is natuurlijk ook de invloed van Curaçao. Dit is een eiland met verschillende omliggende eiland die hun invloed op gerechten hebben gebracht. Dat maakt dat de gerechten nét dat beetje meer hebben.”


Waar komt de naam Inti vandaan?

“Inti is de zonnegod van de Inca. Deze belangrijke God staat voor energie en vitaliteit. Ik ben een gelovig man. Ik geloof in God en dat hij mij energie, discipline en uithoudingsvermogen geeft. Ik ben daar dankbaar voor.”


Voor wie is Grand Café Inti bedoeld?

“Inti is voor een breed publiek. Iedereen die op een relaxte manier wil genieten van eten en drinken is meer dan welkom. Ik vind het belangrijk om dit monument met respect te behandelen met een kwalitatief goed aanbod. Je kunt hier met vrienden gezellig komen borrelen maar je zult hier geen disco of dansavonden vinden. De gasten zijn gemiddeld 30+.

Je kunt hier een lekkere cocktail drinken met vrienden of gezellig een high tea nuttigen in onze speciale gezellige ruimte boven. Maar ook voor een lunch, borrelplankje of kopje koffie met gebak zit je hier goed. We zijn echt een Grand Café, loop gerust eens binnen.
Ook als je niets wilt bestellen maar gewoon even wilt binnenkijken ben je welkom.”


Wat vind je van Geldrop?

“Ik wist dat als ik mijn zaak zou openen dat dit in een dorp moest zijn. Ik heb gewoond in Eindhoven, en ook al vond ik dat een fijne stad, je bent daar meer een nummer. Ik wil een gezicht zijn en dichter bij mijn bezoekers staan. Geldropenaren zijn direct, geen poespas, eerlijk en open. Ik houd ervan! Ik ben ook heel warm ontvangen, daar ben ik dankbaar voor.

1 december 2022 zijn de deuren van Inti opengegaan. Tijdens Wintersfeer hebben al een groot aantal Geldropenaren kennis gemaakt met Inti. Dat wat een leuk begin.”

Gino is een positief ingestelde man en (bijna) altijd vrolijk. Een leuke enthousiaste gastheer en oprecht geïnteresseerd in zijn gasten. Dat lijkt mij een prima basis voor een succesvol en gezellig horecabedrijf.
Veel succes Gino!
Bedankt voor je tijd en gastvrijheid.Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum