Céline Sonneville
buro é
November 2022buro é aan de Langstraat is een cadeauwinkel die je gemakkelijk voorbijloopt. Ondanks dat de etalage altijd een verrassing is. Veel mensen denken dat deze winkel bij de Wereldwinkel hoort maar het is een winkel op zich. Loop maar eens binnen om het verschil te zien. Je zult verbaasd zijn over wat er te zien is achter dit kleine voorgeveltje.


Gefeliciteerd! 10 jaar buro é in Geldrop Centrum

“Dankjewel, de tijd is voorbijgevlogen. Ik besef het nog niet helemaal. Maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit feestje mag vieren. En stiekem ook een beetje trots. Ik mag ontzettend veel mooie merken verkopen. Ik ga graag de samenwerking aan met Nederlandse ontwerpers die hun ontwerpen ook in Nederland laten maken. Wat een talent hebben wij in Nederland! Ik ben er trots op dat ik dit mag etaleren in mijn winkel.”


Wat is je mooiste herinnering aan de afgelopen 10 jaar?

“Poeh, daar vraag je me wat. Daar moet ik even over nadenken. Er is zoveel gebeurt. Maar ik denk dan toch de coronatijd. Het was hartverwarmend om te zien dat mensen je ondersteunen om een crisis door te komen. Pas in crisistijd kom je de waarheid tegen. En dat ik van waarde was voor zoveel mensen was echt een bijzondere ervaring.”


Is er veel veranderd in 10 jaar?

“De manier waarop mensen kopen is veranderd maar ook de manier waarop ik mag inkopen is anders. Veel meer online. Dat is natuurlijk makkelijk omdat je dan niet hoeft te reizen maar het is ook een uitdaging. Je kunt niet voelen en zien wat de kwaliteit is van een product. Bovendien is het moeilijker om exclusiviteit af te spreken waardoor je in anderen winkels dezelfde artikelen tegenkomt.

Gelukkig hebben wij in Geldrop Centrum een goed contact onderling zodat we kunnen afstemmen dat elke winkel uniek blijft. Dat maakt de winkelervaring veel leuker! Ik vind het ook belangrijk dat de prijs- kwaliteitverhouding goed is. Daarom ga ik 2x per jaar alle beurzen af. Voorheen waren er het hele jaar door beurzen maar nu is dat nog maar 2x per jaar. Dit zijn intensieve periodes maar zo waardevol.”


Wat is er verandert in je aanbod?

“Ik richt mij nog steeds op Nederlandse ontwerpers die ook in Nederland produceren. Sinds ik oma ben heb ik ook een zwak voor mijn nieuwe kraamafdeling. Pas toen besefte ik hoe leuk het is om te winkelen voor een origineel kraamcadeautje. Maar ik snap ook waarom dit uitdagend kan zijn. Daarom heb ik nu een speciale kraamafdeling.

Ik merk ook dat steeds meer ondernemers anderen willen bedanken. Niet alleen met Kerst maar ook tussendoor worden personeel of klanten bedankt voor hun inzet. Ik vind het leuk om mee te denken om een geschikt relatiecadeautje te vinden.

Gelukkig is de spontane samenwerking met Els Luijerink gebleven. Hoe gemakkelijk wij samenwerken is echt een feest. De ontwerpen die wij maken voor mensen thuis is zo leuk. Mensen komen met een interieurvraag bij ons. Soms met de wanhoop in hun stem. Het is dan zo leuk om te zien hoe wij mensen kunnen meenemen in onze gedachten en dat ze van wanhoop, naar vertrouwen naar plezier gaan.”


Ik heb geruchten gehoord van een speciaal tegeltje? Kan je daar iets meer over vertellen?

“Toevallig overhandig ik vanmiddag het eerste tegeltje aan onze burgemeester van Geldrop-Mierlo, Jos van Bree. Het is een grappig verhaal, hoe dingen toch kunnen lopen. In 2013 kwam ik Marga van Oers tegen op een feelgoodmarket. Daar investeerde ik in haar crowdfunding project dat heeft geleid tot haar huidige bedrijf ‘StoryTiles’. Zij ontwerpt tegeltjes met een verhaal! De prachtige tegeltjes worden ambachtelijk gebakken in Nederland en worden verkocht in binnen- en buitenland. Het is zo’n mooie samenwerking met Nederlandse ontwerpers en musea!

Ik wilde ook een tegeltje door Marga laten ontwerpen. Niet over buro é maar over Geldrop-Mierlo! Het is een fantastisch project waar ik dit jaar aan heb gewerkt. Er kwam meer bij kijken dan je zou denken. Wat moet erop komen te staan en waarom? Hoe kunnen we op 1 tegeltje laten zien hoe mooi Geldrop-Mierlo is?Ik ben er trots op dat ik in deze mooie gemeente woon en dat wilde ik op deze manier tonen. Het tegeltje is prachtig geworden en geeft heel mooi de verbinding weer. En vanaf nu te koop in mijn winkel. Daar ben ik enorm blij mee!”


Hoe ziet de toekomst eruit?

“Ik vind het fijn om te zien dat nieuwe, jonge Geldroppenaren de winkel weten te vinden. Het is ook leuk om te merken dat de dingen die ik mooi vind en inkoop ook aansluiten bij dit jonge publiek. Ik geniet van alles rondom de winkel en het advieswerk, daar ga ik lekker mee door.”


Céline weet na 10 jaar nog steeds vernieuwend te zijn. Loop eens binnen!
Bedankt voor je enthousiasme en betrokkenheid met Geldrop Centrum Céline.
Veel succes en hopelijk nog 10 jaar erbij!


Jolanda | LandJeTekst
namens Geldrop Centrum .