2Blossom
Esther en Kitty
September 20222Blossom is verhuisd van het Vossenhol naar een winkelpand aan de Heuvel 99. Twee modebewuste onderneemsters openden een mooie damesmode winkel midden in het centrum. Daar wilde ik natuurlijk meer van weten.


Prachtige uitstraling en locatie

Van het oudste pand dat een beetje verstopt zit in het centrum naar een modern pand direct aan de andere kant van het parkeerterrein aan de Heuvel. De entree is fris en ruimtelijk. Dit open karakter nodigt uit om het aanbod goed te bekijken. De opening was succesvol en mensen lopen makkelijk binnen.
Als ik binnenkom is Esther nog volop de nieuwe collectie aan het uitpakken die ze samen de dag ervoor zijn gaan inkopen in Amsterdam. En Kitty zorgt voor een warm welkom en een kop koffie. Ik voel mij hier direct thuis en kijk met plezier om mij heen. Hier word je blij van.


Waarom zijn jullie verhuisd?

“Wij zijn 8 jaar geleden begonnen met kledingparty’s aan huis. Dat liep goed. Maar toen dit niet meer kon door Corona hebben we gezocht naar mogelijkheden. We gingen nog meer op social media posten en we hadden een plek nodig waar mensen hun bestelling konden passen en afhalen. Toen we de mogelijkheid zagen om in het Vossenhol voordelig een ruimte te huren hebben we die kans aangegrepen. Het is geen pand dat uitnodigt om te komen winkelen maar dat was ons doel toen ook niet.
Toen dit huidige pand werd verkleind door er twee ruimtes van te maken werd het voor ons aantrekkelijk om te verhuizen en te onderzoeken of er genoeg animo is voor ons assortiment als dameskledingwinkel in Geldrop Centrum.”


Is dit een kinderdroom?

Kitty: “Nee, ik heb gewerkt als schoonheidsspecialist, maar na een tijdje vond ik het werk te beperkt in een te beperkte ruimte. Mijn leven speelde zich af in mijn werkkamer en rondom die stoel. Ik had behoefte aan het verruimen van mijn blik. Ik ben een winkeltje in Geldrop Centrum gestart. Misschien ken je het nog, Het Allegaartje. Daar verkocht ik allerlei cadeau artikelen en kleding. 10 jaar geleden ben ik daarmee gestopt. Esther en ik begonnen 8 jaar geleden met Kledingparty’s omdat we dat leuk vonden. De kosten waren laag waardoor we ontspannen konden ondernemen. Dat vonden we leuk en dan groeit het vanzelf.


Waar hebben jullie elkaar ontmoet?

Esther: “Op het Strabrecht College hier in Geldrop. We zijn niet altijd fysiek bij elkaar in de buurt gebleven. Ik ben Textiel Management gaan studeren en ik heb een tijd in Amsterdam en daarna in Hongkong gewoond. Maar de vriendschap is altijd gebleven.


Waarom Geldrop?

“Kitty woont in Geldrop en heeft samen met haar man twee kinderen van 17 en 9 en ik woon met mijn kinderen van 18 en 13 in Nuenen. Onze roots liggen hier. Ik ben blij dat we dit samen doen, we vullen elkaar goed aan. We werken al 8 jaar met veel plezier samen.”


Wat maakt jullie winkel anders dan het aanbod dat er al was?

“Omdat wij ad hoc kunnen inkopen matchen wij ons assortiment aan de weersomstandigheden en de behoeften van onze klanten. Wij kunnen bijvoorbeeld voor onze klanten op zoek gaan naar een item of een outfit dat zij zelf niet gevonden krijgen. Die flexibiliteit vinden wij belangrijk.
Onze rekken hangen niet vol met dezelfde kleding in verschillende maten. Daardoor is de winkelervaring prettiger. We hebben een aanbod voor vrouwen van 19 tot 99 jaar met betaalbare prijzen in het middensegment.

We besteden ook veel aandacht aan jeans voor elk figuur. We weten dat een spijkerbroek kopen voor veel vrouwen lastig is. Wij helpen je met het vinden van de juiste broek die goed staat maar ook lekker zit.”


Wat houdt de pre-loved collectie in?

“Onder de jongeren is duurzaamheid populair. Waarom weggooien als je het nog kunt gebruiken? Die gedachte ondersteunen wij. De bewuste jonge vrouw vindt het een uitdaging om mooie kleding te vinden en zich hip te stylen met gebruikte items. Daar spelen wij op in met onze pre-loved collectie.
Wij zijn geen tweedehandswinkel waar mensen hun kleding brengen en wij kleding voor hen verkopen. Wij gaan zelf op zoek naar inkoopadressen zoals wij dat ook doen voor het inkopen van nieuwe mode. Dat maakt onze pre-loved collectie bijzonder. Zo bijzonder dat onze klanten van alle leeftijden het vaak niet in de gaten hebben dat ze kleding passen uit de pre-loved collectie.”

-

De openingstijden van deze mooie nieuwe winkel in ons Geldrop centrum zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur van dinsdag tot en met zaterdag. Volg 2Blossom op Facebook en Instagram (2blossom_kleding)  of loop er eens binnen en ontdek zelf de mode van 2Blossom. Je zult je er welkom voelen en verrast zijn door het assortiment.

 

Jolanda| LandJeTekst

Namens Geldrop Centrum