Interview Cor van Diepen
Aanspreekpunt Winkeliers Geldrop Centrum
Maart 2018

Cor van Diepen is hét nieuwe gezicht en klankbord van de ondernemers in Geldrop Centrum. In dat kader ontmoette ik hem op een van de eerste lentedagen van het jaar. We zaten heerlijk op het terras in het zonnetje te praten over Geldrop en de toekomst van de Geldropse Winkeliers. Cor bruist van energie en heeft volop ideeën waar ik graag naar luister. Mag ik je voorstellen…..
 

Wie is Cor van Diepen?

“Ik ben geboren en getogen in Geldrop. Ik ben getrouwd met een Geldropse en samen hebben we twee dochters en ook zij zijn in Geldrop gebleven. We hebben nu drie kleinkinderen waar we elke vrijdag op mogen passen. Daar geniet ik enorm van. Ik heb 30 jaar gewerkt bij Van Lanschot. Twee jaar geleden ben ik met pensioen gegaan. Na een periode van rust en veel kampeervakanties heb ik zin om nieuwe dingen te ondernemen. Ik ben vanaf dit jaar betrokken bij Wintersfeer. Ik ben ook gevraagd door het bestuur van Geldrop Centrum of ik de Winkeliers in het centrum kan ondersteunen. Dat doe ik graag!”

Hoe ziet jouw loopbaan eruit?

“Ik ben in Geldrop naar school gegaan. Dat heette toen nog de MULO (Meer Uitgebreid Lager Onderwijs). Ik heb de Havo in Helmond gedaan en ik ben gaan werken bij Machinefabriek Noord Brabant in Nuenen een groothandel in koelmaterialen. Begonnen als assistent inkoper om te eindigen als Exportmanager. Ik had het fantastisch naar mijn zin totdat ik een baas trof waar ik niet mee door een deur kon. Na 11 jaar besloot ik daarom te vertrekken. Ik werd aangenomen bij Van Lanschot om een nieuwe afdeling op poten te zetten gericht op de advisering van internationaal georiënteerde bedrijven en dan specifiek op de het gebied van documentair betalingsverkeer en internationaal credit management. Ik heb 12 jaar in het MT gezeten bij Van Lanschot in Eindhoven en daardoor veel gezien en gehoord. Die ervaring neem ik mee en zet ik in voor de Geldropse Ondernemer in het Centrum. Na 17 jaar ben ik overgestapt naar het verzekeringsbedrijf Van Lanschot Chabot waar ik als specialist op het gebied van kredietverzekering vooral multinationals heb geadviseerd.

Heb je alles geleerd ‘on the job” of heb je ook nog studies gevolgd?

Cor begint te lachen: “Ik heb geleerd tot mijn 58e, allerlei werk gerelateerde opleidingen en vaardigheidstrainingen. Uiteindelijk ben ik zelf gaan trainen. Erg leuk om voor de klas te staan op een plek waar ik één van mijn eerste opleidingen zelf heb gevolgd. Toen dacht ik al, daar wil ik ooit staan, dat lijkt me leuk. Dat had ik goed ingeschat. Ik heb nog vele trainingen en workshops voor de Kamer van Koophandel en Van Lanschot mogen geven.”

Kom je zelf uit een groot gezin?

“We waren thuis met 7 kinderen, ik heb 5 broers en 1 zusje. Twee broers zijn inmiddels helaas overleden. Mijn moeder is overleden toen we allemaal in de puberteit waren. Ze was pas 52 jaar. Mijn vader stierf op 68 -jarige leeftijd. Ik heb enorme respect voor mijn vader die achterbleef met 7 kinderen. Mijn vader was manager bij Philips en moest hard werken om ons alles te kunnen geven wat we nodig hadden. Ik heb nog een kasboek van mijn vader gevonden. In een prachtig handschrift hield hij elk dubbeltje bij dat werd uitgegeven. Knap om te zien hoe hij het voor elkaar kreeg. We hadden vroeger niet veel, maar we zijn ook niets te kort gekomen. Doordat mijn vader druk was met zijn hoofd boven water houden, zijn wij allemaal vroeg volwassen geworden. We zijn heel vrij opgevoed en daardoor heb ik mijn grenzen leren kennen.”

Wat kan jij doen voor de winkeliers in het Centrum van Geldrop?

“Ik nodig alle winkeliers uit om mij te gebruiken als klankbord. Je mag mij alles vragen, ik denk graag met je mee. Ik zal ook regelmatig bij de winkeliers naar binnen lopen om te horen wat er leeft. Ik wil graag een bijdrage leveren aan een gezellig en vol Geldrop Centrum. Als we met zijn allen creatief gaan ondernemen om meer mensen naar het centrum te trekken hebben we daar allemaal baat bij. Daarvoor is saamhorigheid belangrijk. Ik besef dat dit een enorme uitdaging is en niet morgen al is gerealiseerd, maar ik zet me er graag voor in. Ik heb er zin in! Ik wil samen met jou als winkelier, het bestuur en de vele werkgroepen bekijken of we een positieve verandering kunnen realiseren.”

Waar kunnen we jou vinden?

“Ik zal me de komende tijd oriënteren in de werkgroepen en regelmatig binnenlopen bij winkeliers in het centrum van Geldrop. Gebruik me gerust als klankbord en/of sparringspartner. Heb je een leuk idee of heb je advies nodig? Neem dan contact met mij op, dan kom ik naar je toe. Ik wil graag meedenken hoe jij kan meedeinen op het succes van anderen. diepencgl@gmail.com “Er is altijd wel wat, maar je moet er met elkaar iets van maken”

Bedankt

Bedankt Cor voor je enthousiasme, je inzet en het prettige open gesprek. Je vertelde me dat je altijd het beste uit jezelf wilt halen. Wij zijn blij Cor dat je nu ook het beste uit Geldrop Centrum wilt halen. Welkom!


Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centum