Interview met Carolijn Hendriks
Sisterz timewear & jewels
November 2018

Dit jaar bestaat Sisterz 10 jaar! Gefeliciteerd Carolijn en Margot! Ik dacht, dit is een mooie reden om het gesprek aan te gaan. Carolijn staat in de winkel als ik binnenkom. Ze ontvangt me hartelijk en we raken direct gezellig aan de praat terwijl ze een kopje koffie voor me maakt. Ik kijk een beetje rond in de winkel, wat een mooie opstelling, open en laagdrempelig. Ik zie ook tasjes en sjaals, het ziet er heel gezellig uit.

Hoe kwamen jullie erop om een winkel in Geldrop Centrum te beginnen?

Margot en ik zaten een keer te brainstormen tijdens een BBQ en droomden over een eigen bedrijf. ‘We willen toch een keer iets voor onszelf beginnen’. De droom werd omgezet naar werkelijkheid. Nog tijdens de BBQ hadden we het plan gemaakt om Sisterz timewear & jewels te beginnen.

Waarom sieraden en horloges?

Dat vonden we logisch gezien de familiegeschiedenis. Onze ouders hadden een juwelierszaak, Juwelier Rijnders, ook in Geldrop. Met sieraden en uurwerken waren we van jongs af aan al bekend. Carolijn vertelt enthousiast over haar carrière. Ze heeft vormgeving gestudeerd en ook jaren gewerkt op een reclamebureau. Maar toen haar ouders haar hulp nodig hadden in de zaak is ze daar gaan werken. Dat heeft ze jaren met veel plezier gedaan.

Hoe zijn de afgelopen 10 jaar gegaan?

Prima, we draaien goed en daar zijn we blij om. Gelukkig veel tevreden klant, die blij zijn dat we nog zo’n trendy horloge- en sieradenwinkel in Geldrop hebben en dat ze ook nog bij ons terecht kunnen voor het vervangen van een batterij of een glas in een horloge.

Wat weten de mensen niet van jullie denk je?

Wat minder bekend is, denk ik, dat we ook sieraden vermaken en repareren maar dat we ook gedenksieraden laten maken. Sieraden met een vingerafdruk bijvoorbeeld of met as van een overledene. Samen met de klant maak ik graag een ontwerp. Dan pak ik pen en papier en teken ik uit om een beeld te krijgen bij de wensen van de klant. Meestal heeft de klant al een idee wat hij of zij wil dan maken we dat samen concreet voor de goudsmid die het sieraad gaat maken. We hebben ook een boekje met allerlei voorstellen mocht de klant geen idee hebben. De prijzen vallen meestal ook erg mee. Mensen hebben daar vaak een verkeerd beeld bij. Het is altijd spannend. Het is natuurlijk een product op maat en dan is het maar afwachten of het eindresultaat aansluit bij de verwachtingen. Gelukkig gaat het bijna altijd goed. Dat is wat wij graag doen en waar wij goed in zijn: klanten blij maken! Loop gerust eens binnen en vraag ernaar.

Hoe zijn de taken verdeeld tussen jou en Margot?

Wij hebben het, denk ik, goed voor elkaar! Ik sta iets vaker in de winkel dan Margot, maar Margot neemt de hele boekhouding en administratie voor haar rekening. En dat doet ze goed! Dat is niet echt mijn ding. Laat mij de klanten maar helpen, daar word ik veel blijer van. Mijn dochter en schoondochter komen ook af en toe helpen in de winkel. Een frisse, jonge wind met nieuwe ideeën is zo heerlijk.

Hoe ziet jouw thuissituatie eruit? Vraag ik nieuwsgierig.

Ik ben getrouwd en we hebben een zoon en een dochter. Onze zoon is 25 en onze dochter is 23 jaar. Onze zoon woont in Den Haag en onze dochter woont thuis. Heel leuk om te zien hoe zij werken aan hun toekomst.

Wat vind je van Geldrop?

Geldrop is gezellig. Ik ben hier opgegroeid en ik ken daardoor ook veel mensen. Dat maakt het extra leuk. Ik vind de bestrating en beplanting in het centrum een hele verbetering. En natuurlijk is het horecaplein een fantastische aanvulling op ons centrum. Een aantal ondernemers zijn ook zeer actief bezig om mensen naar het centrum te trekken. Er zijn verschillende werkgroepen waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. December is ook extra leuk door het geweldige evenement Wintersfeer. Toch mooi dat wij dat hier hebben. Het is immers voor iedereen fijn dat er aanbod blijft in Geldrop Centrum. Daar kan ik natuurlijk alleen maar bij aansluiten. Bedankt Carolijn voor dit gezellige gesprek. Heb je nog een leuk decembercadeautje nodig? Loop dan snel even binnen bij Sisterz op de Langstraat 2a. Je zult verrast staan van het aanbod. De winkel is zo gezellig ingericht, ik word er gewoon hebberig van!


Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum