Frenneke Wijnekus
Filiaalmanager
ICI Paris XL Geldrop
Maart 2017

 

Op de afgesproken tijd, stap ik de winkel van ICI Paris XL in Geldrop binnen. De heerlijke geuren komen mij tegemoet. De winkel is niet groot, en staat vol met de prachtigste verpakkingen en de mooiste kleuren van make-up. Frenneke loopt nog druk heen en weer om klanten te helpen. De klanten blijven maar binnenkomen.

Ik vind het niet erg om te wachten. Dan kan ik stiekem even ruiken aan de nieuwste geuren en spieken of er toch echt geen make-up is die ervoor zorgt dat mijn oneffenheden worden weggepoetst. Maar na een half uur snuffelen en luisteren naar al het vriendelijke personeel wordt het me duidelijk dat er vandaag geen tijd is voor mij. Frenneke is in elk gesprek zo betrokken met de klant dat ik me onbeleefd voel als ik inbreek om te zeggen dat we wel een andere afspraak maken.

Een paar dagen later stap ik de inmiddels vertrouwde winkel weer binnen. Dit keer is Frenneke klaar met haar dienst en maakt ze redelijk snel tijd voor mij. We gaan achter in de winkel aan een balie staan zodat zij goed zicht heeft op de winkel. Ze vertelt dat ze vandaag zijn bestolen en dat zij vaak wel kan zien wie ze extra in de gaten moet houden om dat te voorkomen.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Het klinkt cliché maar dat zijn echt de klanten. Ik vind het leuk om hen te helpen.

ICI Paris XL is meer dan alleen een winkel waar je je vertrouwde product koopt. Wij willen klanten echt een beleving geven en kennis laten maken met nieuwe producten. We willen ze helpen en we willen dat iedere klant met een goed gevoel de deur uitloopt. Dat vind ik er zo leuk aan. Daarom werk ik ook al 12,5 jaar voor ICI Paris XL.”

Is dat ook de reden dat ICI Paris XL Geldrop is uitgeroepen tot het beste ICI Paris XL-filiaal van Nederland?

Frenneke lacht en zegt dat je zeker je hart bij mensen en liefde voor de producten moet hebben en beaamt dat haar team dat zeker heeft. “Ik ben er trots op dat een mystery shopper bij ons in de winkel een goede ervaring heeft gehad. Ik kijk ernaar uit dat ik met het hele team als dank naar Las Vegas mag, maar de echte prijs is de waardering. Ik hoop dat elke klant zich gewaardeerd en gehoord voelt als ze bij ons de winkel verlaten.”

Wat vind je van Geldrop Centrum?

“De bezoekersaantallen lopen terug. Ik hoor daar andere ondernemers in Geldrop ook over en de cijfers laten dat zien.”

Ik vraag haar waaraan zij denkt dat dit ligt?

 “Ik vind het centrum van Geldrop nogal saai.” Daar wordt wel aan gewerkt, de Langstraat is al verbetert en nu komt de Korte Kerstraat aan de beurt.

“Ik ben blij dat de Korte Kerkstraat wordt aangepakt, ik begrijp dat er meer groen komt en dat het fietspad verdwijnt. Ik ben ook blij met extra bankjes, ik hoop dat dat de sfeer gaat bevorderen. Lichtpunten vind ik ook erg belangrijk. Licht en groen zijn belangrijke sfeerbepalers. Minder fijn is natuurlijk de terugloop van aanloop tijdens de werkzaamheden. Maar daar ontkom je niet aan. Twee keer zelfs. De start is op 29 mei na de Mei’se Mert tot 28 juli. En dan 11 september tot 10 november. Maar we maken er wel wat van. Gelukkig zijn ze op tijd klaar voor de drukte op het einde van het jaar.”

Ik zie dat jullie ook workshops geven, waar doen jullie dat?

“We doen dit het liefst in de winkel, maar er is niet zoveel ruimte. We hebben beneden nog een grote ruimte waar we de workshops geven. Erg leuk om te leren hoe je make-up aanbrengt maar vooral ook waarom.”

Heb je daarom een behandelstoel in de winkel staan?

“Er is veel vraag naar een salon. Hopelijk gaat die ooit nog komen, maar die hebben we nog niet. Tot die tijd kunnen we mensen op de stoel in de winkel behandelen. Het is wel minder ontspannend natuurlijk. “

Geef jij de workshops als ICI Paris XL make-up talent van het jaar?

“Dat was inderdaad in 2015. Erg leuk om aan mee te doen. Er waren verschillende rondes en een grote finale. Maar ik geef zelf de workshops niet meer. Ik heb het wel altijd met veel plezier gedaan. Het is echt leuk! Voor 15 euro krijg je van ons alle tips en mag je gebruik maken van de producten. Je krijgt ook een waardebon van 15 euro die je alleen de avond van de workshop kunt gebruiken.”

Ze kijkt me lachend aan en zegt: “Er is vanavond een opening gekomen voor twee personen”.  

Aanrader

Het is leuk om met Frenneke te praten, en de workshop ga ik zeker een keer doen. Frenneke kan blijven praten over de producten, de klanten en haar winkel. Ze vertelt over de liefde van geuren en hoe ze kan genieten dat ze die liefde over heeft kunnen brengen op haar familieleden. Een ding is voor mij duidelijk, zolang zij nog in de winkel blijft, zit haar dienst er niet op. Ze kan niet ophouden met collega’s en klanten te helpen. Ik begrijp haar verhaal over een beleving in haar winkel. Ik raad jullie dan ook zeker aan een keer de winkel binnen te lopen om die beleving te ervaren! Al is het alleen maar om even te snuffelen.

Bedankt Frenneke voor je tijd! 

 

Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum