Joris Boon
Mede-eigenaar Vitality One
Februari 2019
Op de afgesproken tijd liep ik de Molenstraat in voor een interview met Joris. Best spannend als anti-sporter om me in het hol van de leeuw te begeven. Hoe ga ik mezelf verdedigen? Gelukkig was dat niet nodig. Joris stond al in de deuropening in de zon op mij te wachten.

Hij begon bijna direct enthousiast te vertellen. Over zijn passie voor vechtsporten en zijn liefde voor personal training. Op 15 januari 2017 opende hij samen met zijn vrouw Merel Vitality One aan de Molenstraat. Hij had nog niets. Alleen een visie en een bak vol enthousiasme. Merel had een paar klanten van haar bedrijf mee kunnen nemen en daar zijn ze mee gestart. En nu, twee jaar later, is het een goedlopend bedrijf.
 

Waar komt je liefde voor de vechtsport vandaan?

‘Die liefde is met de paplepel ingegoten. Nikko Sport was ons familiebedrijf. Dat was een familiezaak waarin alle vechtsporten waren vertegenwoordigd.’ Bij deze eerste vraag viel ik al door de mand. ‘Jij bent zeker geen sporter?’ Vroeg hij mij. O oh dat had hij snel door. ‘Nikko Sport is een begrip in deze regio, dat had je geweten als je uit dit wereldje komt.’
 

Wie zijn jouw klanten?

‘Dat zijn klanten uit het hogere segment. Ondernemers en mensen op een hoge functie. Door de wisselende trainingen en de intensieve contacten blijven mensen terugkomen. Ze merken al snel dat ze fitter zijn en beter in hun vel komen te zitten. Die energie zetten zij om in acties waardoor ze dingen voor elkaar gaan krijgen. Die vitaliteit merken ze al na een paar weken.’
 

Train je alleen 1 op 1?

‘Hoofdzakelijk wel, maar er komen ook kleine groepjes trainen van maximaal 4 personen. De boks-technieken en het stoten tegen pads zorgen voor een heerlijke intensieve training. Door tv-programma’s heeft deze techniek extra aandacht gekregen. Mannen en vrouwen van elke leeftijd komen trainen. De HIT-trainingen zijn echt populair.’
 

Wat is dat? Een HIT-training?

HIT staat voor High Intensity Training. Je haalt echt het uiterste uit jezelf en dat geeft een kik. HIT-trainingen zijn:
  • Korte sets van een paar basisoefeningen
  • Maximaal 3x per week soms zelfs 1x per week. De trainingen zijn met opzet onregelmatig.
  • Extreem pittig maar altijd veilig. Veiligheid staat voorop.
Het is een uitdagende spelvorm zonder lichamelijk contact. Ik train het cardiogedeelte van een bokser zonder het sparren.
 

Hoe kom je aan je klanten?

‘Mond-tot-mondreclame.’ Joris begint te lachen. ‘We hebben van alles geprobeerd, we hebben geflyerd en advertenties in kranten gezet. En daar is maar één telefoontje uitgekomen. Dit was van een vrouw die vertelde dat ze een nee-nee-sticker had maar toch de flyer had gekregen. Ik heb de vrouw hartelijk bedankt voor haar telefoontje. Ik was oprecht blij dat ze belde, de flyers kwamen dus wel aan. Ook adverteren bleek geen nut te hebben. Gewoon goed werk leveren wel.”
 

Wat vind je van Geldrop?

‘Ik merk natuurlijk ook wel dat de ondernemers in Geldrop Centrum het moeilijk hebben. Maar ik denk dat er veel meer samengewerkt moet worden en ook dat de ondernemers meer enthousiasme mogen uitstralen. Kijk naar het horecaplein! Een aantal jaar geleden was Geldrop nog zo dood als een pier, moet je zien hoeveel levendigheid zij hebben gecreëerd. Voor een hapje en drankje blijf ik in Geldrop. Hier is het even zo gezellig als in de stad. Zo zie je dat samenwerken werkt. De winkeliers zouden meer mogen aanhaken en gezamenlijk acties moeten oppakken. Koop je hier een broek dan krijg je daar een kopje koffie. Dat wordt denk ik nog te weinig gedaan.’
 

Ben je een Geldrop‘se?

‘Nee ik ben een Tukker maar woon al 35 jaar in Geldrop. Maar dat krijg je er niet meer uit he?’ Nee, dat klopt. ;) Wat vind je zo leuk aan je vak? ‘Het persoonlijke contact. We trainen intensief samen en dan krijg je een (bijna) vriendschappelijke band. Dat is mooi! Het is ook mooi om de vorderingen te zien. Of je nu advocaat bent of makelaar, sporten geeft gewoon resultaat. Dat maak ik hier elke dag mee.’
 

Heb je nog toekomstplannen?

‘Jazeker! We hebben een tweede pand! In de Coevering gaan we ons richten op de zachte kant van gezond leven. Daar verkopen we straks sportvoeding en kan je terecht voor een goed voedingsadvies. Niet alleen voor sporters, maar ook voor als je wilt afvallen. Er komt ook een zaal waar yoga- en pilateslessen worden gegeven.

Dat is echt Merel haar specialiteit. Ik houd me vooral bezig met de inrichting. Dat vind ik leuk om te doen.’
 

Wil je nog iets kwijt?

We werken alleen op afspraak. Bel 06-52358038 om jouw tijd in te plannen. Ik wil Geldrop nog laten weten dat wij iedereen in Geldrop Vitaler en Gezonder willen maken.

Wij zijn er klaar voor!! Laat maar komen.

Ik geloof het meteen. Wat een power! Wat een enthousiasme. Ik snap wel waarom er vorderingen gemaakt worden. Als Joris je motiveert door te gaan, dan ga je ook door! Bedankt voor dit leuke gesprek over jullie mooie bedrijf.

Succes met alle toekomstplannen.
Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum