Beans & Bunnies
Interview Manon van den Oetelaar Je zult het vast al gezien hebben als je door het dorp hebt gelopen. We hebben er een nieuwe winkel bij: Beans & Bunnies. , Wat ziet het er prachtig uit! Een bijzonder concept dat een toegevoegde waarde is voor ons dorp. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt. Je geniet van een heerlijk bakkie koffie terwijl je kinderen spelen. Omdat de kinderen toch nog niet naar huis willen kun je direct voor hen de leukste kleren kopen. Ook perfect om meteen even te kijken voor een geweldig kraamcadeautje voor je vriendin of speelgoed voor je neefje of nichtje.


Wat een mooie winkel Manon, heb je de inrichting zelf gedaan?

“Nee, daar heb ik wel hulp bij gehad. Ik wist wel wat ik wilde en dat heb ik neergelegd bij een vormgeefster die het fantastisch heeft vertaald naar een ontwerp dat precies aansluit bij mijn gedachte die ik erover had. Zachte kleuren en veel ronde vormen.”


Hoe kwam je op dit idee?

“Dat is nogal een bijzonder verhaal. Ik ben begonnen als tandartsassistente, omdat ik niet goed wist wat ik wilde. Maar ik was telkens best snel uitgekeken wanneer werk routine werd. Toen ik zwanger was van mijn dochter ben ik gestart als ondernemer. Ik wilde graag een gender reveal party organiseren. (zo’n feestje waar je het geslacht van de baby bekend maakt) Maar ik merkte dat dit nog niet helemaal ingeburgerd was in Nederland. Daar zag ik een kans en ik ben toen zelf een webshop gestart onder genderreveal.nl. Dit liep harder dan ik had kunnen voorspellen, ik kreeg personeel en een pand en ook hier verloor ik mijn interesse toen ik niet meer nodig was in mijn bedrijf.

Ik had een nieuwe prikkel nodig. Ik wist alleen niet wat of hoe. Ik verkocht mijn bedrijf en genoot van de tijd met mijn inmiddels twee dochters. Na 4 maanden intens genoten te hebben van bakken met vrije tijd begon het weer te kriebelen. Ik liep met mijn vriendin in Breda in een kinderkledingwinkel die ik zo mooi vond en mijn vriendin signaleerde dat ik helemaal ‘aan’ ging. Omdat ik zelf weleens een locatie miste waar ik er even met de kinderen ertussenuit kon begon ik te brainstormen over een concept. Kinderkleding, cadeautjes en speelgoed, schoenen en een plek waar ik kon genieten van een heerlijke kop koffie terwijl de meiden konden spelen zonder dat ik erop moest letten dat ze de spullen niet van de planken afliepen. Zo is Beans & Bunnies geboren.”


Ben je zelf een Geldropse?

“Ik ben opgegroeid in Nuenen en ben van daaruit gaan samenwonen in Brandevoort. 5 jaar geleden zijn we in Geldrop komen wonen en het bevalt me heel goed. Het centrum is veelzijdig en de mensen vriendelijk. De oudste gaat nu naar school op de Beneden Beekloop en dat gaat ook heel goed. Dat is een fijne wijk om te wonen.”


Heb je niet getwijfeld om je plannen ook echt te gaan uitvoeren, dat is toch best spannend?

“Nee. Ik ben echt een gevoelsmens en volg mijn gevoel zo snel dat mijn hoofd er niet tussen kan komen. In maart had ik het idee, in mei een plan in augustus deed ik de inkoop en in september kreeg ik de sleutel en konden we gaan verbouwen. Uitdagingen lossen we op als we ze tegenkomen. En ja, die ben ik tegengekomen. Maar ik geloof heilig in dit concept, anders begin ik er niet aan. Het is geen hobby, of een lang gewenste droom die uitkomt. Het is een kans die ik heb gepakt. Voor mijn gevoel is het een gat in de markt. En dan pak ik het ook serieus aan. Ik houd niet van half werk!”


Hoe vind je partner dat?Ben je getrouwd?

“Ja, ik ben getrouwd en we hebben twee dochters van 3 en 6 jaar. Wij kennen elkaar al vanaf dat we 16 waren en zijn samen volwassen geworden. Hij kent mij en weet wanneer ik serieus ben als ik een idee heb. Hij staat 100% achter mij en gelooft in ons plan. We doen het samen. Hij is meer van de cijfertjes dus dat is fijn. Hij is zelf ook ondernemer, dat helpt wel denk ik.”


Kom je uit een ondernemersgezin?

“Nee helemaal niet. Niemand thuis eigenlijk. Mijn broer en zus ook niet. Niet dat ze dat niet zouden kunnen maar het ontbreekt aan lef denk ik. Het is natuurlijk ook wel spannend om je hele hebben en houwen in de strijd te gooien. Maar zo zie ik dat niet. Ik pak gewoon de kansen die ik zie. Ik weet niet waar ik die ondernemersdrang vandaan heb. Mijn moeder is heel trots op me. Ze zou het zelf niet durven maar is trots dat ik het wel gewoon doe. Dat is natuurlijk heel fijn. Maar ik doe het niet alleen, zoals ik al zei staat mijn man achter mij en heb ik twee dames in dienst die mij helpen. We zijn een team, ik waardeer hun inbreng.”


Ben je elke dag open?

Dinsdag zijn we dicht. Wij denken dat veel parttimers werken op dinsdag en donderdag. Dat zijn rustige dagen. Maandag en vrijdag zijn populaire vrije dagen om aan het weekend te plakken. Dan is het fijn dat je er even uit kunt. We van 9 tot 17.00 uur open, behalve op zaterdag, dan zijn we van 9.30 tot 16. 00 uur open.”


Je bent pas net open, maar kan je al wat zeggen over je klanten?

“We zijn eind januari opengegaan en zien nu al bekende gezichten. Niet alleen uit Geldrop maar ook uit de omgeving. Via Insta gaat die bekendheid redelijk snel. Wij verkopen populaire merken die hun waarde behouden en dus ook gemakkelijk doorverkocht kunnen worden. Dat maakt dat het interessant is om iets moois te kopen voor je zoon of dochter. De duurzaamheid van een aantal merken spreekt aan. Merken die populair zijn, zijn: MarMar, Copenhagen, Charlie Petite, House of Jamie, Navy Natural, Liewood en Konges Slôjd.
Je mag deze merken overigens niet zomaar verkopen hoor. Ik moest voor sommige merken echt mijn best doen. Ik heb nog een paar merken op mijn lijstje staan waar het nog niet is gelukt om te mogen verkopen.”
 

Op welke leeftijd heb jij je assortiment afgestemd?

We hebben kleding voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Maar ook houten speelgoed en andere leuke cadeautjes. We vinden het ook leuk om extra aandacht aan een cadeautje te geven, we pakken dit extra mooi in zodat het extra leuk is om te geven én te krijgen. We hebben niet alleen kleding en cadeautjes maar ook schoenen van bijvoorbeeld en Bootstock, dat miste ik ook in Geldrop.

En natuurlijk hebben we heerlijke koffie met wat lekkers.”
 

Wil je nog wat kwijt?

Ik zou willen zeggen, loop eens binnen. Laat je (klein)kinderen lekker spelen en drink een heerlijk kopje koffie. En misschien zoek je nog een leuk cadeautje, dan is dat ook meteen geregeld.Bedankt Manon voor je enthousiasme en je mooie winkel in Geldrop Centrum. En de heerlijke cappuccino! In de tijd dat ik daar zat was er al regelmatig aanloop. Leuk om te zien. Wil je er ff uit met de kleine, ga dan eens naar Beans & Bunnies.

Jolanda | LandJeTekst