Bel Air ice & more
Lieke Sanders
Juli 2024Heb je het al gezien of geproefd? Een nieuwe, bijzondere ijssalon heeft haar deuren geopend aan de Langstraat in Geldrop. IJssalon Bel Air, met het opvallende roze en turquoise Amerikaanse interieur, trekt meteen de aandacht. De ijsjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook een lust voor het oog. Vandaag heb ik een afspraak met Lieke Sanders, de 19-jarige bedenker en ondernemer achter dit unieke concept. Ik ben benieuwd naar het verhaal van Bel Air.


Vertel ons over je nieuwe ijssalon hier in het centrum van Geldrop?

“Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor de Amerikaanse stijl, met hun diners en jukeboxen. Eigenlijk wilde ik eerst een donutwinkel openen, maar mijn ouders, die ook ondernemers zijn, zagen daarin te veel uitdagingen. Toen hebben we besloten om een ijssalon te beginnen, geïnspireerd door zowel het Italiaanse van onze vakanties als de Amerikaanse stijl."


Heb je Bel Air ice & more zelf ingericht?

“Ik heb alles zelf bedacht. Het interieur is echt iets speciaals. We hebben gekozen voor een roze en turquoise kleurenschema, er is een jukebox en een klein podium, zodat je je echt in een andere wereld waant. Op 1 april kregen we de sleutel, en we hebben het pand helemaal gestript en van donker naar heel licht gemaakt. Dat was veel werk, maar nu is het onherkenbaar fris en schoon."


Wat is jouw ervaring met Horeca?

“Ik heb een horecaopleiding gevolgd en werkte al vroeg in de horeca. Ik ben net 19, en hoewel ik liever op de achtergrond werk en niet graag in de spotlight sta, sta ik hier wel met veel enthousiasme. Ik ben blij dat mijn ouders mij helpen. Het is altijd een droom geweest om iets voor mezelf te beginnen. Ik ben opgegroeid in Braakhuizen Noord en vind het extra leuk dat ik in mijn woonplaats nu ook een ijssalon heb geopend."


Hoe is de ijssalon ontvangen in Geldrop Centrum? 

“We zijn nu bijna twee maanden open en het is al drukker dan we hadden gehoopt. We hebben een geweldig team van 13 mensen: mijn vader, moeder, ikzelf, en 10 medewerkers. Het was niet moeilijk om personeel te vinden, want jonge mensen willen graag in deze inspirerende omgeving werken." Kun je iets meer vertellen over het concept achter de ijssalon? “Ons concept, Bel Air, is gebaseerd op de serie "The Fresh Prince of Bel-Air" en de rijke wijk in Amerika. We willen echt die vibe naar Geldrop brengen. We zoeken nog naar een originele Amerikaanse auto om uit de muur te laten komen als decoratie, maar er moet ook nog wat te dromen overblijven, toch?”


Wat kunnen klanten verwachten bij jullie?

“Naast ijs verkopen we ook milkshakes die gemaakt zijn van puur ijs, zonder siroop, wat echt een verschil maakt in de smaak. Onze ijskoffie is helemaal volgens mijn eigen recept, en mensen vinden het heerlijk. We hebben ook Amerikaanse drankjes die je normaal alleen in Amerika kunt krijgen, en natuurlijk de originele Cheesecake Factory cheesecake wat uniek is in Nederland en vooral ontzettend lekker. Onze freakshakes zijn ook erg populair en zien er prachtig uit.”


Wat zijn je toekomstplannen voor de ijssalon?

“We zijn net open en willen gewoon doorgaan met wat we doen en blijven genieten van het proces. We hopen dat mensen blijven komen en genieten van de sfeer en het ijs. We hebben overal goed over nagedacht. Het belangrijkste is dat onze klanten tevreden zijn en een fijne ervaring hebben. Dus, kom naar de Langstraat en beleef een ijsmomentje!"


Wil je nog iets kwijt?

"We hebben 24 verschillende smaken ijs, waaronder Tony Chocolonely, KitKat, en Strawberry Cheesecake. Onze smaken zijn niet traditioneel en we besteden veel aandacht aan de presentatie. We scheppen ons ijs van achteren naar voren, zodat de bakken mooi blijven en er altijd stukken chocolade en andere decoraties zichtbaar zijn. Het ijs is niet alleen mooi, maar ook altijd lekker doordat er geen ijskristallen ontstaan. Dit is dankzij onze speciale manier om de ijsschep schoon te maken met water en hoge luchtdruk.

Onze ijssalon is elke dag open van 12.00 uur tot 21.00 uur. Mocht je niet kunnen of willen komen, dan bezorgen we ook van 16.00 tot 20.00 uur met speciale koelauto's en een elektrische vrieskist, zodat jij optimaal kunt genieten van je bestelling! Kijk op belairiceandmore.nl.


Bedankt Lieke dat jij en je vader tijd hebben gemaakt om mij te woord te staan. Ik kan iedereen aanraden om naar de Langstraat te gaan en zelf het ijs en de unieke sfeer van IJssalon Bel Air te ervaren.Jolanda | LandJeTekst
namens Geldrop Centrum