Deelen Menswear
Mark Deelen
Jan 2024
 


Ik heb een afspraak in de meest bekende herenmodezaak van Geldrop Centrum. Deelen Menswear zit nu 8 jaar in ons centrum. De zaak straalt mannelijkheid uit. Deelen Menswear bestaat uit drie winkels in de regio gerund door drie broers. Ik ga op bezoek bij Mark die de zaak in Geldrop Centrum runt.

Wanneer hij de puntjes nog even op de i zet en voor ons een kopje thee en koffie zet vertelt Mark dat hij de winkel al 8 jaar runt. “Overgenomen van Deeben, sommige mensen zien het verschil van die ene letter niet eens. Aan het interieur hebben we ook niet veel hoeven veranderen. Wat goed is is goed. Alleen aan de voorkant van de winkel hebben we een aantal aanpassingen gedaan.”

De kleding hangt keurig strak in de rekken. Je ziet dat er aandacht wordt besteed aan de presentatie.


Heb je altijd al een herenmodezaak willen hebben?

“Ik weet niet anders. Ik doe dit al zo lang. Echt een kwestie van de paplepel. Mijn vader was klerenmaker en stond op de markt. Ik hielp mee met mijn broers maar ook met neefjes hebben we een leuke tijd op de markt gehad. In 1986 opende mijn broer en ik onze eerste zaak in Best. Ik heb nooit over andere opties nagedacht.”


Je runt Deelen Menswear samen met je broer?

“Ja, met twee broers. We hebben een winkel in Mierlo-Hout (Helmond), Best en Geldrop. Mierlo-Hout is waar we zijn opgegroeid. We waren thuis met z’n zessen en hebben een fijne jeugd gehad in Mierlo-Hout. Ik hield van reizen en ik heb op veel landen een vlaggetjes kunnen zetten in die tijd. Mijn ouders vonden het heel normaal dat ik op 18-jarige leeftijd naar bijvoorbeeld Venezuela ging.”


Woon je in Geldrop?

“Nee ik woon al 25 jaar in Brandevoort. Na mijn huwelijk heb ik Sas leren kennen en leefde we als een samengesteld gezin met gezamenlijk 5 kinderen. Dat was een hele uitdaging maar het is heel leuk als we allemaal samen zijn. Zeker nu ze allemaal volwassen zijn en we ze zien opgroeien met ieder hun eigen kwaliteiten. Het ziet ernaar uit dat geen van de kinderen dezelfde interesse in herenmode heeft, en dat is helemaal oké.”


Wat vind je van Geldrop Centrum?

“Echt heel leuk. Het gaat allemaal moeiteloos. Ook met de ondernemers onderling is het heel gezellig. Echt een mentaliteit van ‘doe maar gewoon’. Ik houd ervan. Ik vind ook de Mei’se Mert en de koopzondagen met een kraam voor de deur heel leuk. Ik vind het een fijne manier om een ander soort publiek kennis te laten maken met de mode die we hier verkopen. De oude collectie kunnen we op die dagen tegen waanzinnige prijzen wegdoen, ze staan er echt voor in de rij! Het is op die momenten ook supergezellig met de buren. Er ontstaan spontaan leuke ideeën voor samenwerkingen."


Welke merken verkoop je veel?

“Vooral ‘Meyer’ broeken verkopen we veel maar ook kleding van ‘State of Art’ is populair net als Vanguard. Dat is mijn persoonlijke favoriet. De kleding van Vanguard is casual netjes en zit vooral ook heel fijn. Vooral de jeans zitten heerlijk, naar mijn mening. De inkoop doe ik voornamelijk voor alle drie de winkels. Ik ben deze week nog even op en neer naar Amsterdam gereden.

We hebben een heel goed systeem waarin we per klant kunnen bijhouden wat de aankopen zijn. Dit is heel fijn voor de dienstverlening, we kunnen op die manier veel beter advies geven over de nieuwe collectie. En het is handig voor de inkoop, we kunnen precies zien wat een goede doorstroming heeft en wat wellicht wat langer in de winkel hangt. Het was een hele investering maar het werkt heel goed.”


Wat moeten de mensen van Geldrop over jullie weten?

“Je kunt bij ons gewoon binnenlopen en een eerlijk advies krijgen als je dat wilt, maar je kunt ook gewoon rondkijken zonder dat we je van alles willen verkopen. We vinden het belangrijk dat we mensen in hun waarde laten zodat ze in alle rust kunnen winkelen. Onze service is hoog, we doen alles wat we kunnen om je te helpen als je dat wilt. Een leuk extraatje is onze digitale spaarkaart, aan het einde van het jaar krijg je een voucher die je weer kunt inleveren tegen leuke kortingen.

We zijn trots op onze website www.deelenmenswear.nl We merken dat onze klanten daar eerst ‘voor winkelen’ en dan in de winkel komen om te passen. Het is een mooi verlengstuk van onze winkels.”


Heb je nog toekomstplannen?

“Ik ben nu bijna 59 jaar en ik vind het nog steeds heel leuk. Ik wil dit werk graag blijven doen tot mijn pensioen. Ik merk wel dat ik het fijn vind om wat vaker vrij te zijn. Omdat ik zelf in de winkel sta en geen personeel heb is dat misschien de volgende uitdaging. Goed personeel vinden is niet gemakkelijk. Ik wil wel dat onze klanten ook bij mijn afwezigheid een goed advies krijgen als ze dat willen.

Gelukkig vangen mijn broers mijn afwezigheid op als we op vakantie gaan. We zien wel, vooralsnog ben ik nog steeds elke dag blij als ik in de winkel ben en in contact sta met onze klanten.”

--

En dat straalt Mark ook helemaal uit. Zoek je een herenmodezaak waar je een goed en eerlijk advies krijgt? Wil je gewoon even binnenkijken om te zien wat er te koop is? Doe dat dan. Ik weet zeker dat je je meer dan prettig en welkom zult voelen.

Jolanda | LandJeTekst
namens Geldrop Centrum