Interview Michiel Maas
Telecombinatie
Maart 2023Ik loop de winkel van Telecombinatie in en herken het nog van mijn vorige bezoek. Maar nu stonden er voor mij onbekende mensen achter de balie. Dat duurde niet lang, nog voordat ik de kans kreeg om pen en papier uit mijn tas te halen begon Michiel al enthousiast te vertellen. Ik nam plaats aan de tafel in de winkel en de koffie had Michiel al voor mij aangezet.
Gezellig!

Als hij dan toch moet wachten op de koffie…. hij sprong nog even in de telefoon om iets te vragen over een telefoonreparatie. Lekker efficiënt. Gezellig kletsend nam hij met de koffie plaats aan de tafel. Voor mij zat een enthousiaste jonge ondernemer. Hij oogt ontspannen maar houd de boel om zich heen goed in de gaten.
 


Waarom Telecombinatie Geldrop?

“Samen met mijn compagnon Thijs hadden we de vestiging van Veghel al overgenomen van Arno. Hij heeft ons benaderd of we interesse hadden in Geldrop. Hij wilde wel verkopen maar alleen aan een partij waarvan hij zeker wist dat zijn vertrouwde klanten nog steeds goed geholpen worden. Hij had gezien dat wij in Veghel zijn hoge serviceniveau hadden vastgehouden.”
 


Wat is een hoog serviceniveau volgens jou?

“Wij vinden het oprecht belangrijk dat de mensen die ons een vraag stellen ook echt geholpen worden. Ook al is de vraag niet standaard, wij zoeken het uit en helpen de klant. Door mijn jarenlange ervaring zijn veel problemen snel opgelost. Maar juist wanneer de oplossing voor mij niet zo vanzelfsprekend is, ga ik ‘aan’. Dan wil en moet ik het oplossen. Ik wil gewoon dat elke klant tevreden de deur uit gaat. Ik heb liever een tevreden klant dan een klant die een zak geld achterlaat.”
 


Waarom vind je dit vak zo leuk?

“Ik ben er een beetje ingerold. Tijdens mijn studie HBO-commerciële economie had ik een bijbaantje in de telecom. Ik merkte dat ik werken zoveel leuker vond dan studeren. Ik heb mijn studie wel afgemaakt hoor maar ik wist toen al dat ik een eigen winkel in de telecom wilde! Ik ben zo blij dat dit is gelukt! Zelfs twee! Telecom blijft vernieuwend. De innovaties volgen zich in een rap tempo op. Als ik twee weken vakantie heb gehad moet ik echt mijn kennis bijspijkeren.

Dat ik thuis ben in het vak is extra leuk, want met mijn kennis kan ik anderen helpen. Het klantencontact is denk ik wel het allerleukste. Je weet nooit waarvoor een klant binnenkomt, is dit voor een gezellig praatje of voor een complex probleem. Dat maakt elke dag onvoorspelbaar en de moeite waard om je best voor te doen. Ik wil echt een verschil maken voor de klant en kwaliteit leveren.”
 


Woon je in Geldrop?

“Ik ben officieel geboren in Helmond maar ik woon mijn hele leven al in Vlierden. Ik ben beschermd en onbezorgd opgegroeid, mijn vader is pianist en mijn moeder basisschool juffrouw. Zij hadden samen 4 kinderen en ik ben nummer 3. Mijn broer en zussen zijn al snel uitgevlogen naar de grote stad maar ik ben in Vlierden gebleven.

Ik woon er graag maar ook daar is woningnood. Daarom zijn wij, samen met mijn vrienden die ook graag in Vlierden willen blijven, zelf gaan bouwen. Het duurde 3 jaar om 20 woningen te bouwen maar nu is het bijna klaar. Dat wordt leuk, een vriendenwijk. Ik woon nu samen met mijn vriendin op zolder bij mijn ouders. Het is fijn dat dit kan, maar ik ben ook blij dat we nu eindelijk officieel gaan samenwonen.”
 


Dus wonen in Geldrop zit er niet in, maar wat vind je van Geldropenaren?

“Haha, nee ik ben een echte Vlierdenaar. Maar heel eerlijk? Geldropenaren zijn heel toegankelijk en gemoedelijk. Die gemoedelijkheid die je van Brabanders verwacht. Dat zie je echt niet overal.”
Wat moeten Geldropenaren weten van je winkel? “Wij willen ook die Brabantse Gemoedelijkheid uitstralen. Vooral die toegankelijkheid. We kunnen echt helpen als je een vraag hebt over telecom maar soms is het zo druk dat je lang moet wachten. Dat vinden wij jammer. We zijn geen praktijk maar een winkel met hoge dienstverlening. We vinden het belangrijk dat je zonder afspraak bij ons kunt binnenlopen en goed geholpen wordt.

Maar wij kunnen ons ook goed voorstellen dat wachten niet leuk is. In dat geval kun je via onze website een afspraak maken. Wij zullen voor de afspraken dan extra personeel inzetten zodat je niet hoeft te wachten als je een afspraak hebt en minder lang hoeft te wachten als je dat niet hebt.”
 


Waarvoor kun je bij Telecombinatie terecht?

“Voor al je vragen over telecom. Of je nu wilt weten wat het beste abonnement is voor jou en jouw situatie of dat je telefoon een nieuw scherm nodig heeft en alles daartussen in. We zien dat de aankoop van een refurbished toestel (telefoons met een tweede leven) heel populair zijn. Je kunt ook je oude toestel aan ons verkopen zodat wij deze weer een tweede leven kunnen geven.

Voor alle reparaties en vragen over telecom in- en rondom het huis kun je bij ons terecht. Over je toestel, je abonnement in combinatie met tv en telefonie thuis, maar ook voor reparaties van een kapot scherm, accu, laadconnector of camera. We maken het voor je en vaak kun je jouw toestel of tablet de volgende dag alweer komen ophalen.

Maar je kunt ook gewoon even binnenlopen voor een praatje, dat vinden we ook gezellig.”


Bedankt Michiel voor het delen van je verhaal.
Veel succes 'bij ons' in Geldrop.  


Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum