Heerenhuys23
Richard Pors
april 2024 

Vandaag heb ik een afspraak in het hart van het centrum aan het Horecaplein. Het prachtige historische pand op de hoek aan de heuvel 23, waar Heerenhuys23 is gevestigd ademt een prettige sfeer. Het is een prachtige plek om elkaar te ontmoeten, te lunchen of dineren of gewoon een drankje te doen samen. Het is vroeg, ze zijn nog niet open en toch word ik hartelijk ontvangen door Leonie met een heerlijke kop koffie. Ik heb een afspraak met Richard.


Leonie en Richard zijn de drijvende krachten achter het succes van het Heerenhuys23

“Leonie en ik zijn gelijkwaardige zakenpartners. Leonie start in de ochtend op en ik neem het later van haar over als gastheer. Samen met onze zoon, die HRM studeert, beheren zij ook het personeel. Ook al ben ik meer zichtbaar, Leonie is even betrokken. Leonie is liever wat op de achtergrond en ik ben meer op de voorgrond. Dat hebben we zo samen afgesproken. Samen met een fantastisch team hebben we Heerenhuys23 gebracht waar het nu staat als echtpaar. Privé gaan we ieder een eigen weg, maar we kiezen er bewust voor om zakelijk op gelijke voet door te gaan.”


Heb je altijd al een eigen horecazaak willen hebben?

“Mijn ouders hadden vroeger een horecazaak op Bogardeind, maar ik had die ambitie niet. Ik heb 18 jaar gewerkt bij Xerox en dat ging best goed. Maar hoe meer ik ging verdienen hoe minder leuk ik mijn werk vond. Leonie heeft gewerkt in de horeca, een bekende uitgaansgelegenheid in Valkenswaard, en is in de zorg terecht gekomen. Ik heb afscheid genomen van Xerox en ben ingestapt bij de Gammele Geit. Daarna hebben Leonie en ik de sprong gewaagd om Heerenhuys23 te openen. Daar hebben we nooit spijt van gehad. Elke dag is het nog een feestje om hier te mogen werken.”


Waarvoor komen je gasten naar het Heerenhuys23?

"We hebben een heerlijke lunch en je kunt hier lekker en gezellig dineren of ontspannen een borrel drinken met je collega of vrienden. Als je iets te vieren hebt kun je ook bij ons terecht, we organiseren feestjes maar de bar gaat om 12.00 uur dicht. Feesten tot 02.00 uur geven we niet meer, het is steeds lastiger om daar personeel voor te vinden. Met uitzondering van Carnaval, dan zijn wij natuurlijk de residentie van carnavalsvereniging De Geldropse Jagers. Daarnaast zijn wij altijd bereid om mee te doen met gezamenlijke activiteiten. Samen met collega ondernemers aan het Horecaplein of met de ondernemers van de winkels in het centrum. In Geldrop weten we dat we elkaar versterken als we samenwerken. We hebben net een gezellig Koningsdag achter de rug en we gaan richting de zomer voor het Beach Volleybal event of in de winter Wintersfeer. Wij zeggen geen nee als het gaat om samenwerken.”


Het goud van Heerenhuys23

“Het goud van Heerenhuys23 is absoluut ons team. Zij zijn het Heerenhuys23. Zo zien wij dat echt. Als zij een goed idee hebben dan zijn dan gaan wij daarin mee. Onze medewerkers werken hard en wij vinden iedereen in het team belangrijk. Wij doen niet zo moeilijk, en geven veel waardering en aandacht. We hebben regelmatig een teamuitje en een jaarlijks weekend. Sommige kunnen doorgroeien binnen het team anderen zorgen voor nieuwe aanwas. Ze werken bij ons omdat ze dat leuk vinden, en dat straalt uit naar onze gasten. De meeste teamleden zijn er al sinds het begin, en daar zijn we trots op.”


Wat vind je van Geldrop?

“Geldrop heeft echt een switch gemaakt, de Geldropenaar is weer trots op Geldrop. Er is meer verbondenheid. Dat was 10 jaar geleden heel anders. Het Centrum is mooi geworden en het horecaplein heeft een toegevoegde waarde. We zijn blij met onze vaste gasten en nu met de populariteit van elektrische fietsen zien we ook meer mensen uit de regio, die even naar Geldrop komen fietsen voor een terrasje en lopen dan ook even de winkels binnen. Het is minder massaal dan Eindhoven en er hangt een gezellige sfeer. Er wordt ook veel georganiseerd. Geldrop is echt leuk om te bezoeken. Dat merk je steeds vaker. Wij verwelkomen iedereen hartelijk.”

Mocht je er nog nooit zijn geweest, dan raad ik je aan om toch eens een kop koffie te gaan drinken om de sfeer te proeven. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van de mogelijkheden die Heerenhuys23 ons te bieden heeft. Ik wens Richard en Leonie veel succes in de toekomst.Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum