Livano
Ilse Bloks
Maart 2024
Livano heeft een nieuwe eigenaar. Livano ondermode voor vrouwen en heren is een begrip in Geldrop Centrum. De winkel bestaat immers al 93 jaar! Sandra vond het na 40 jaar genoeg. Ilse is 34 jaar en heeft genoeg energie om haar werk voort te zetten. Sandra blijft nog wel tot september betrokken en blijft werken om Ilse te ondersteunen.


Hoe komt je tot de overname van Livano?

“Ik kom uit een ondernemersfamilie en ik had mijn eigen fotostudio waar ik vooral familiefotografie deed. En ik werkte ook bij Telecombinatie. In de winkel ving ik een gesprek op van Sandra die vertelde waarom ze de winkel wilde verkopen. Dat klonk zo positief dat daar het zaadje bij mij is gepland. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ik ben de winkel ingestapt en ik heb tegen Sandra gezegd dat ik interesse had. En 4 maanden later opende ik de winkel als trotse eigenaar. Soms gaan dingen snel als het goed voelt. Ik was er niet naar op zoek, het kwam gewoon op mijn pad.”


Ben je een Geldropse?

“Ik ben geboren in het ziekenhuis in Eindhoven en mijn ouders woonde toen in Waalre. Maar zover mijn herinnering gaan woon ik in Geldrop. Ik ben opgegroeid in Genoenhuis en ik woon nog steeds in Geldrop in het centrum."


Je had het over ondernemersfamilie wat doet je familie?

“Mijn broer en vader hebben een bedrijf in zonnepanelen, warmtepompen en airco´s genaamd Solar Energie B.V., mijn moeder heeft haar goedlopende reisbureau Face2Face Travel Agency en mijn vriend heeft een grondverzet bedrijf Gebr. Vermeulen. Ik ben omringd door ondernemers en dat helpt natuurlijk wel. Er is altijd wel een goed advies binnen handbereik.”


Wat wil je dat de bezoekers van Geldrop Centrum weten van Livano?

"Wij staan bekend om onze kwaliteit. Niet alleen van het product maar ook van het aanmeten daarvan. Vooral voor vrouwen met een grote maat is het belangrijk dat de bh goed is aangemeten. Dit vraagt echt om vakmanschap. Elke bh is anders en elke vrouw is anders. Een goed zittende bh is de basis van een goed zittend outfit. Je kleding zit echt beter als je bh goed is aangemeten. Kom dat maar eens ervaren.

Draagcomfort is belangrijk, een goed zittende bh mag niet knellen en moet je eigenlijk niet echt voelen als je hem draagt. Vrouwen gaan hier zelfverzekerd en blij de deur uit.”


Wat is mama care?

“Onze specialisatie is om een bh met borstprothese aan te meten voor vrouwen die te kampen hebben gehad met borstkanker. Het missen van een borst is voor een vrouw een verschrikkelijke ervaring, maar met een goede bh en borstprothese kunnen we vrouwen een stukje vrouwelijkheid en zelfvertrouwen teruggeven. Wij zijn één van de weinige lingeriezaken in de omgeving die borstprotheses aanmeten. Je hebt een opleiding nodig om deze vrouwen goed te kunnen adviseren. Die opleiding ga ik in mei volgen. Ik ben blij dat Marlien en Sandra mij ondersteunen. Zij zijn ook voor de klanten een vertrouwd gezicht.”


Klopt het dat jullie gericht zijn op de rijpere vrouw?

“Een goede bh is belangrijk voor elke vrouw, jong of oud, een grote of kleine maat. Wij verkopen aan meisjes die hun eerste bh gaan dragen tot lingerie voor de rijpere dames. We hebben nu ook merken die gericht zijn op de jongere vrouw. We verkopen echt niet alleen 'degelijke saaie' bh’s. We verkopen wel lingerie van goede kwaliteit die de borsten goed ondersteunen. Of je nu een klein maatje hebt of een grote maat. Voor vrouwen met een grote maat hebben wij een groter assortiment dan gemiddeld maar voor iedereen hebben wij wel iets moois te bieden."


Wil je meer weten over Livano en de merken die zij verkopen? Volg ze dan op Facebook en Instagram. Ilse heeft aangegeven actief te willen zijn op Social Media om zo bezoekers te bereiken over het aanbod. De moeite waard! Veel succes Ilse! Aan je enthousiasme gaat het in ieder geval niet liggen. Bedankt voor het delen van je verhaal en welkom in Geldrop Centrum!Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum