Uchi
Michelle en Patrick
December 2023


uchi

Het is altijd leuk om kennis te maken met ondernemers van een nieuw restaurant in Geldrop Centrum. Dit keer ging ik op bezoek bij Uchi. Uchi betekent ‘thuis’ in het Japans. Wat een geweldige naam voor een Japans restaurant. Ik ben benieuwd wat en wie ik aantref. Ik heb een afspraak met Michelle (25) en haar broer Patrick (27). Twee jonge ondernemers die horeca in hun DNA hebben zitten. Ik ben eigenlijk meteen onder de indruk als ik binnenstap.


Waarom een Japans restaurant?

Patrick: “Wij houden zelf van Japans eten. Het is hip en populair. Ik ben twee jaar in de leer gegaan om zelf de geheimen van Japanse gerechten te leren. Ik ben trots op de gerechten die wij presenteren.”


Hebben jullie altijd al samen een restaurant willen beginnen?

Michelle: “Oh nee! Onze ouders hadden een horecabedrijf en we zagen hoe hard ze moesten werken. Dat wilden wij juist niet en zijn daarom gaan studeren. Beide hebben we HBO International Business gedaan. Maar kantoorwerk tussen 9.00 en 17.00 vonden we allebei verschrikkelijk.”

Patrick: ”Ik was echt niet gelukkig op kantoor en heb er toen voor gekozen om in de keuken te gaan werken. Ik wilde heel graag leren hoe ik Japans eten kon bereiden. Ik wist toen al dat ik een eigen restaurant wilde runnen. Maar ik had nog meer kennis nodig."

Michelle: “Ik studeerde af in coronatijd, dat maakte het extra moeilijk. Onze familie zijn horecamensen, dat is wat we kennen. En wat bleek? Ook wij voelde ons erg thuis in het horecaleven. Toen Patrick het idee opperde om een eigen restaurant te starten ben ik er direct mee ingestapt. Het is voor ons een groot avontuur maar we genieten elke dag.”


Hadden je ouders een Chinees restaurant?

Michelle: “Nee, mijn ouders hadden een frietzaak. We zijn wel van Chinese afkomst. Maar voor mijn ouders die de taal niet goed spraken was een friettent gemakkelijker. We zijn blij dat ze ons zo ondersteunen. Ze vonden het wel heel spannend, maar nu ze zien dat het begint te lopen kunnen ze langzaam ontspannen.”


Komen jullie uit Geldrop?

Patrick: “Nee we wonen nu wel in Geldrop in Genoenhuis, maar we zijn opgegroeid in Huijbergen (in de buurt van Essen of Nispen) Voor onze studie zijn we naar Rotterdam verhuisd samen met onze ouders. Die nu ook weer mee verhuisd zijn naar Geldrop. We zochten een locatie voor ons restaurant in de buurt van Eindhoven.
We houden van de Brabantse Gezelligheid.
En volgens ons onderzoek was er nog geen kwalitatief goed Japans restaurant in de regio. De makelaar die voor ons op zoek was kwam met dit pand. Dicht bij Eindhoven en een mooi pand op een bereikbare locatie. Dat voelde meteen goed.

En dat blijkt gelukkig nu ook in de praktijk. De bezoekers zijn echt vriendelijk en staan open voor een nieuwe ervaring.”


Wat maakt jullie restaurant zo anders?

Patrick: “Bij ons is de sushi vers, zo vers dat de rijst vaak nog warm is. Wij richten ons op het hoge en middensegment. Niet op het eenvoudige all-you-can-eat principe. Daarom kom je bij ons gerechten op de kaart tegen die je niet snel ergens anders vindt. Bij ons kun je lekker tafelen zonder eindtijd. Zo wordt eten echt een avondje uit waar je met elkaar aan tafel een goed gesprek kunt voeren of kunt genieten van een goed glas wijn.”


De inrichting ziet er prachtig uit, hebben jullie dat zelf gedaan?

Michelle: “Nee, kon ik dat maar. Daar hebben we een architect bijgehaald. We hebben flink geïnvesteerd zodat we de sfeer uitstralen die we uit willen stralen.
Luxe en comfort.
We willen voor de zomer ook onze tuin gebruiksklaar maken zodat je in de zomer in de tuin kunt tafelen.”


Kun je bij jullie ook bestellen voor thuis?

Patrick:“Daar zijn we net mee begonnen. Het spreekt zich nu al voort, mond tot mond. Dat is de beste reclame die je kunt hebben natuurlijk.

Het gaat ons vooral om de kwaliteit. Dat betekent ook dat we onze personeelsleden aandacht en opleiding willen geven. Kwaliteit voor een beleving zit vooral ook in het personeel en de bediening. We bieden binnenkort ook een lunch aan. Houd daarvoor onze website in de gaten.”


Konden jullie aan personeel komen?

Patrick: “Dat vonden we ook spannend met deze markt. Maar gelukkig is dat gelukt. Maar we kunnen nog wel mensen gebruiken die het niet erg vinden om in de avonden en weekenden te werken. Als ze minimaal 15 jaar zijn en openstaan om te leren mogen ze contact met ons opnemen.”

Bedankt Michelle en Patrick voor jullie tijd. Fijn dat jullie zo stoer zijn om deze stappen te zetten en ons centrum te verrijken met jullie restaurant.
Houd je van Japans eten? Dan raad ik je zeker aan een reservering te maken bij Uchi, je zult je daar thuis voelen.


Jolanda | LandJeTekst
namens Geldrop Centrum