Rousseau Chocolade
22 april 2022
In gesprek met Inge en Peggy
Ik keek uit naar dit interview bij Rousseau. Een winkel vol met chocolade, dat is toch een feestje? Inge en Peggy begroeten mij vriendelijk en bevestigen mijn idee over Rousseau.

“We hebben de leukste baan van de wereld!”

Het is duidelijk dat ze plezier hebben in hun werk. Toen ik binnenkwam was Peggy prachtige zakjes aan het vullen met zeer smakelijk uitziende chocolaatjes. En Inge was voor Moederdag chocoladeharten aan het vullen met een groot assortiment aan bonbons. Het rook er heerlijk!

Inge onderbrak haar werkzaamheden om voor mij een kopje koffie in te schenken en ze werd meteen enthousiast over het aanbod dat ik aan het bewonderen was. Of ik van chocolade houd? (Wie niet!) Ik kreeg een schoteltje met diverse soorten chocolaatjes die ik echt even moest proeven. Waaronder hun beroemde product, het pindarotsje. (Goddelijk)

Wat een feest! En ik was net binnen.
 

Een familiebedrijf

Rousseau is een familiebedrijf. Toen ik Joelle, de shopmanager vroeg om een interview was ze daar heel duidelijk in. “Bij ons gaat het om het product, de klant en de teamprestatie. Het past niet dat ik op de voorgrond sta. We doen het samen.” Joelle nodigde mij van harte uit om te praten met de mensen die op dat moment in de winkel waren. Dat waren Peggy en Inge. Het werd een leuk gesprek.


Joëlle | Shopmanager
 

Pindarotsjes verkopen uit het keukenraam

Het familiebedrijf is ontstaan doordat de vader van één van de huidige ‘bazen' pindarotsjes verkocht vanuit het keukenraam. Ambachtelijk bereid in zijn eigen keuken en zelfs nu ze een eigen fabriek hebben doen ze nog steeds veel met de hand. Inmiddels is Rousseau flink gegroeid. Met 4 filialen in Brabant en 20 winkels in Limburg zijn zij een serieuze chocolade leverancier. Ze produceren de chocolade in hun eigen fabriek met heerlijke Belgische chocolade. De winkel in Geldrop is één van de grootste winkels van Rousseau. 
 

Ontspannen sfeer in de winkel

Volgens Inge en Peggy is het ‘keigezellig’ in de winkel. Ik praat met hen terwijl ze blijven werken aan de mooiste chocoladecadeautjes. De klanten die binnenkomen worden hartelijk verwelkomt en goed geholpen. Ze denken mee met de klant en willen iedereen zo goed mogelijk helpen. Inge heeft jaren bij Bart Smit in Geldrop Centrum gewerkt en lijkt half Geldrop te kennen. Ze zegt zelf dat ze de hele dag kan groeten als ze dichter bij de deur zou werken.

Peggy lacht en zegt dat ze niet voor niets achter in de winkel haar werkplek heeft. Inge dacht dat ze nooit meer zo’n leuke baan kon krijgen, maar dat blijkt niet waar. “Het is echt een feest om te werken bij Rousseau.“

Peggy zag een tijdelijke vacature bij Rousseau maar het is zo'n leuk werk dat ze is blijven plakken. "Als je dit toch elke werkdag mag doen?’" zegt ze terwijl ze prachtige chocoladecadeautjes aan het verpakken is.
 

De Geldropse mensen zijn keileuk!

“De Geldropse mensen zijn ‘keigezellig’ het is echt ‘ons kent ons’ en dat past ons heel goed.” In de relatief korte tijd dat Rousseau (2020) in Geldrop is gevestigd hebben ze al een vaste klantenkring opgebouwd.

“We krijgen hier zelfs regelmatig klanten uit Deventer die speciaal voor de chocolade van Rousseau naar Geldrop reizen en dankbaar zijn dat ze een stukje minder lang hoeven te rijden. Ze maken er meteen een dagje uit in Geldrop van. Hoe leuk is dat?”
 

Tip: Heb je nog geen Moederdag cadeautje?

De winkel ligt vol met chocoladeverrassingen voor elke portemonnee. Kies voor dé specialiteit van Rousseau, de pindarotsjes, of laat een wensplaat op maat maken. Verras je moeder met chocolade, dan zit je altijd goed!

Loop eens binnen bij de mooie en gezellige winkel van Rousseau aan de Heuvel. Voor de deur ligt een groot parkeerplein. Een bezoek aan Rousseau is prima te combineren met het halen van de boodschappen voor het speciale Moederdag ontbijt.

Smakelijk!

Bedankt Inge en Peggy voor het hartelijke ontvangst en de heerlijke chocolade. Ik wens jullie nog jaren heel veel plezier! Bedankt Joëlle dat ik op deze manier de winkel mocht ontdekken. Ik raad iedereen aan om de winkel niet voorbij te lopen. Loop eens binnen en (her)ontdek weer een leuke winkel in ons Centrum.

Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum