Quality Finance
Interview Claudia & Karin
Mei 2023
Vandaag ga ik eens achter de deur kijken van Ouality Finance gevestigd aan de Heuvel 98 in Geldrop Centrum.
Een administratie- en belastingkantoor is toch iets heel anders dan een winkel. Al is het alleen maar omdat je niet zomaar binnenloopt om te kijken wat ze aanbieden. Maar ook omdat de doelgroep geen particulieren zijn maar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

Ik ben dus erg benieuwd wie en wat ik ga aantreffen. Als ik binnenkom lijkt alles te kloppen. Ik had al even stiekem op de website gekeken en wat ik offline zag was een prima match met online. Dat vind ik fijn, dat zie je niet vaak.

Ook hier werd ik hartelijk begroet door Claudia & Karin en zoals je van een echt Brabants bedrijf mag verwachten begon het gesprek met koffie.
 

Wat voor kantoor is Quality Finance?

Wij zijn een klein administratiekantoor en nemen de administratie over van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Van inkoopfacturen tot verkoopfacturen tot bank. Maar we vinden het vooral belangrijk om een adviesorgaan te zijn voor onze klanten. Wij hebben veel (fiscale) kennis in huis, en vinden het jammer als ondernemers beslissingen nemen met vergaande consequenties zonder dat de ondernemer op de hoogte is van die consequenties.

Wij vertalen de regel- en wetgeving in eenvoudige taal zodat zij dit echt begrijpen en een onderbouwde beslissing kunnen nemen.
 

Zijn jullie pas begonnen of verhuisd naar Geldrop Centrum?

Wij bestaan als sinds 2000 en hebben uit verschillende panden gewerkt. Ons eerste pand was aan de Nieuwendijk, toen Amroth daarna Hooge Akker en nu in Geldrop Centrum. We zijn een Geldrops bedrijf en we zijn er trots op dat we nu in de kern van Geldrop gehuisvest zijn.
 

Hoe is jullie bedrijf ontstaan? 

Claudia: “Ik werkte bij de gemeente toen mijn zoon werd geboren. Mijn zoon bleek een beperking te hebben en ik wilde vaker bij hem thuis zijn. Maar parttime werken en een leidinggevende functie gingen toen nog niet samen. Ik ben toen gestopt met mijn baan en via via heb ik bij toeval mijn eerste opdracht als zelfstandige vanuit huis uitgevoerd. Zo ben ik langzaam gegroeid via mond-tot -mond reclame en zo groeien we nog.“


En hoe kwam jij dan bij het bedrijf Karin?

Karin: “Dat is best een grappig verhaal. Ik werkte bij een klant van Claudia en zo hadden wij contact. Er was meteen een klik. Ook omdat we allebei te maken hadden met een zorgkind. We hebben ook allebei een zoon en dochter.

Toen het bedrijf waar ik werkte failliet ging vroeg Claudia aan mijn baas, waar is Karin gebleven? Ik was inmiddels werkzaam bij het belastingkantoor maar had het daar niet naar mijn zin omdat het helemaal niet flexibel was in combinatie met de zorg voor mijn zoon. Claudia bood mij een baan aan met flexibiliteit en ik hoefde er geen moment over na te denken. Nu 15 jaar later ben ik mede-eigenaar en volledig geïntegreerd en ik heb er nooit spijt van gehad.

Van alle opties die toen zijn aangeboden heb ik nooit gebruik hoeven maken maar dat het kon gaf mij al voldoende rust.
 

Komen jullie allebei uit Geldrop?

Karin: “Claudia geboren in Goirle maar woont al sinds haar 7e in Geldrop. Maar ik kom oorspronkelijk uit Deurne en woon nu in Stiphout.”

Claudia:”Ja, ik woon mijn hele leven al in Geldrop. Ik heb mijn VWO gedaan op Strabrecht Collega, ik heb gewerkt bij de gemeente Geldrop en ik ben penningmeester bij Kommus. Je kunt wel zeggen dat ik een echte Geldropse ben.”
 

En jullie klanten, waar komen die vandaan?

“Ook al werken wij online met uitsluitend het programma SnelStart, we hebben onze klanten vooral in de buurt zitten. Dit komt ook omdat wij het belangrijk vinden dat we onze klanten ook face-to-face kunnen adviseren. Wij houden van dit persoonlijke contact.”
 

Huisarts van ondernemers

“Wij zijn de huisarts van ondernemers. Wij werken samen met een team van specialisten. Denk aan advocaten, notariskantoor, verzekeringen en salarisadministratie. Wij verwijzen door als wij denken dat er meer expertise nodig is. Wij zijn het aanspreekpunt en wijzen onze klanten de weg.

We vinden het belangrijk dat ze niet blind afgaan op wat wij zeggen maar dat ondernemers alle opties en consequenties voorgelegd krijgen zodat zij een gedegen beslissing kunnen nemen. Dit doen wij in een taal die iedereen begrijpt zodat het ook goed kan worden uitgelegd wanneer zij met anderen willen bespreken wat wij hebben besproken.”

Ben jij een ondernemer en heb je behoefte aan een bezoekje aan de “huisarts van ondernemers” kijk dan eens op de website van Quality Finance voor een persoonlijke ontmoeting of loop eens binnen om een afspraak te maken. Bedankt Claudia en Karin voor dit kijkje achter de voordeur. Wij wensen jullie veel succes vanuit het mooie kantoor aan de Heuvel 98 in Geldrop Centrum.


Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum