Tattoo Joey
Interview met Joey
Augustus 2023
Midden in het centrum van Geldrop, op de Korte Kerkstraat vind je Tattoo Joey.
Als leek op dit gebied stap ik de tattooshop binnen omdat ik een afspraak heb kunnen maken met eigenaar Joey. Een druk bezet man die nog volop in gesprek was met zijn coach.

Dat gaf mij de mogelijkheid om de sfeer te proeven en om mij heen te kijken. Ik weet niet wat ik had verwacht, maar het was in ieder geval anders dan mijn verwachting.
Een chique ruimte, maar ook bijna klinisch. Alles straalt luxe uit. De behandelstoelen stonden naast en tegenover elkaar.

Ik kreeg iets te drinken aangeboden en nam plaats aan de sfeervolle bar en keek naar de kunst aan de muren. Ik hoorde gesprekken over kunst op de huid en probeerde niet af te luisteren, het voelt als inbreuk op hun privacy. Zo persoonlijk kunnen de verhalen zijn over de reden waarom men een tattoo wil.
 

Je zit in een dorp maar je geniet landelijke bekendheid. Hoe komt dat?

Joey: “Dat heeft te maken met Marketing, wij waren de eerste tattooshop op Facebook dat like en deel acties deed. Dat heeft ons veel volgers opgeleverd. Een tattoo zetten is iets bijzonders daarom organiseren wij ook info dagen. Elke vrijdag en zaterdag kunnen mensen bij ons binnenlopen zonder afspraak om meer informatie te krijgen. Omdat onze klanten uit heel Nederland komen hebben wij daar beeldbellen aan toegevoegd, dit kan op elke woensdag en vrijdag.

Maar de bekendheid heeft ook te maken met onze klanten. Wij zijn een tattooshop op topniveau. We tatoeëren bekende Nederlanders en dat spreekt zich voort. Wist je bijvoorbeeld dat Anouk in onze shop is geweest omdat wij haar man tatoeëren? We hebben ook bij André Hazes en Thomas Berger een prachtige tattoo gezet. We zijn bekend om ons werk, zeker op gebied van realisme. Portretten zijn mijn specialiteit. Dat is een kunstvorm waar lef voor nodig is. Niet veel kunstenaars durven dat aan.”
 

Heb je veel klanten uit de regio?

“We hebben klanten uit heel het land. Dat is goed voor de economie van ons dorp. Onze klanten eten in ons dorp en shoppen om hun wachttijd op te vullen. Sommige van onze klanten hebben een overnachting geboekt omdat er groot werk getatoeëerd moet worden. Wij zijn niet de goedkoopste shop, ik denk zelfs dat we de duurste van Nederland zijn. Mensen die bij ons komen kunnen het veroorloven. Ik vind het leuk dat wij in een dorp zitten en mensen uit het hele land aantrekken.”
 

Ik zie een flink aantal stoelen heb je veel mensen aan het werk?

“De kunstenaars huren bij ons een stoel. Zij nemen hun eigen klanten mee of wij leveren de klanten. Wij ondersteunen hen in alles. We bieden professioneel materiaal, administratieve ondersteuning en een goed ontvangst in een chique omgeving. Ik vind het belangrijk dat we kwaliteit leveren en luxe uitstralen op elk gebied.Ik wil de beste werkplek bieden die er voor een tatoeëerder te vinden is. We nemen niemand meer aan. We zitten vol. We willen eerst alles goed organiseren voordat we groeien.”
 

Hoe word je eigenlijk een tatoeëerder? Is daar een opleiding voor?

“Nee, dat leer je jezelf aan. Ik was als jonge jongen al geobsedeerd door de tattoos van mijn ouders. Ik vond het prachtig. Ik wilde graag een tattoo hebben maar ik had nooit gedacht dat ik een tatoeëerder kon worden. Tot ik op internet een starterssetje zag. Ik was niet meer te stoppen. Ik ben toen ik 19 was in een pandje op een industrieterrein begonnen met mijn eerste shop.

Fantastisch vond ik dat! Ik wilde graag leren van de beste en ik heb deur aan deur geklopt tot iemand mij binnenliet. Dat was nog niet zo eenvoudig. Daarom vind ik het belangrijk om leerlingen te ondersteunen. Wij leiden leerlingen op en ik ben nauw betrokken bij hun werk en ontwikkeling. Ze kunnen direct aan de gang met een oefenhuid en als ik denk dat ze goed genoeg zijn mogen ze aan het werk. Je wordt beter door te oefenen. Wij bieden ze alles wat ze nodig hebben, op professioneel niveau.”


Ondersteunde jouw ouders het idee om te stoppen met school?

“Ik had een moeilijke tijd op school, op mijn 15e had ik al een burn-out, ik heb een vorm van autisme en ADHD en had last van tics (Gilles de la Tourette). Ik zat op een opleiding om verpleger te worden, dat dienstbare zat er wel in. Maar ik kon en ging niet meer naar school. Op dat punt vonden mijn ouders alles wel prima wat ik deed, áls ik maar wat deed.
De liefde voor tatoeages drijft mij nog steeds om te doen wat ik graag wil doen. Ik ben in Nederland al bekend, mijn volgende stap is om grootste van Europa te worden! Daarom heb ik ook een coach, die houdt mij scherp om mijn doelen te realiseren.”
 

Waar ben je het meest trots op?

Joey staat op en komt terug met een prachtig kinderboek: ‘Papa Ink’. “Ik heb dit boek geschreven omdat ik het leuk vond om mijn kinderen dit verhaal te vertellen. Ik had het verhaal al een lange tijd maar nu was het tijd om het uit te brengen.

Ik ben nóg een boek aan het schrijven. Dat is meer mijn persoonlijke verhaal. Een hulpboek voor ouders met kinderen die worstelen met issues. De titel is: ‘Mijn succesvol kutleven met Gilles de la Tourette.’ Met de boodschap: Als je doorzet kun je alles bereiken!
Niet om ermee te verdienen, als ik met mijn verhaal maar één iemand kan inspireren heb ik mijn doel bereikt.”


Ik keek naar Joey, daar zat een ambitieus man, een ondernemer, een echtgenoot een vader en kunstenaar. Zijn lichaam onder de tattoos zijn uitdrukking vriendelijk, stoer en kwetsbaar. Ik weet niet wat ik had verwacht, maar mijn verwachtingen zijn overtroffen. Bedankt Joey voor jouw verhaal. Veel succes met het waarmaken van je dromen.
Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum