Kin Makelaars
Joost Hauser
November 2019Midden in het centrum van Geldrop sta ik voor de deur bij Kin Makelaars. Er is nog niemand en ik gluur stiekem naar binnen. Er staat een prachtige tafel en één muur is een fotowand. Op het beeldscherm komen woningen voorbij. Ik krijg een telefoontje van Joost dat hij onderweg is. Ik vind het te koud om buiten te blijven, daarmee heb ik een mooi excuus gevonden om even te winkelen.

Joost liet jammer genoeg niet lang op zich wachten. ;) Hij straalt één en al energie uit! Terwijl hij een kop koffie voor ons gaat zetten kan ik even naar zijn inrichting kijken. Stijlvol.

Hij wijst op de fotowand precies de plek aan waar zijn pand staat. Ik had het niet herkend. Ondanks zijn drukke agenda is hij relaxt en neemt alle tijd voor mij.
 

Kom jij uit Geldrop Joost?

“Ik niet, ik ben opgegroeid in Steensel, maar mijn vrouw Cindy Hauser-Verhoeven wel. Inmiddels wonen we vanaf 2012 in Geldrop. Ik heb 12 jaar gewerkt bij het kantoor van Kin Makelaars in Gilze Rijen. Ik wilde graag mijn eigen kantoor starten. En ik heb geen moment getwijfeld dat de locatie Geldrop moest zijn.

Joost vertelt enthousiast over zijn weg naar zelfstandig makelaar. Als je hem ziet, moet je er eens naar vragen. Hij heeft hard gewerkt om te komen waar hij nu is. Respect!
 

Waarom Geldrop?

“Geldrop is dorps en groen en heeft alles wat het nodig heeft. Sportverenigingen, een ziekenhuis, goede uitvalswegen en een station. Ik vind het superfijn om te werken in de gemeente waar ik zelf in woon.

Ik ben een mensenmens. Het dorpse karakter vind ik leuk. Ik wil ook iedereen leren kennen. Hoe gaaf is het als mensen een huis nodig hebben of willen verkopen dat ze dan zeggen, dan moet je Joost even bellen?”

Er verschijnt een dikke glimlach op zijn gezicht als hij dat zegt.
 

Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

“Ik laat graag mijn gezicht zien bij activiteiten en bijeenkomsten. Ik sponsor plaatselijke activiteiten zoals Wintersfeer en Sterrenslag. Ik vind het belangrijk om echt betrokken te zijn, zo heb ik een rolstoel rijden in het st Anna ziekenhuis en ben ik aangesloten bij de werkgroep leegstand en branchering in ons centrum. Wonen en werken in hetzelfde dorp is echt het fijnste dat er is.”
 

Waarom koos je voor de Korte Kerkstraat?

“Ik wilde midden in de beleving zitten. Maar ik wilde ook een eigen pand. Dat was de uitdaging. Ik heb wel mijn best moeten doen om dit pand te mogen kopen van de vorige eigenaren, maar als ik iets wil, dan laat ik dat niet zomaar aan me voorbijgaan. Dat merken mijn klanten ook. Ik heb een 9.2 aan tevredenheidsscore. Dat is extreem hoog!”
 

Had je een pand nodig? Kon je niet vanuit huis werken?

“In theorie heb ik geen pand nodig. Ik kan inderdaad vanuit huis werken en kom graag bij de mensen thuis. Maar ik wil zichtbaar zijn met een representatieve uitstraling. Bovendien heb ik nu een plek waar ik mijn gasten professioneel kan ontvangen en is er veel potentie voor groei. De contacten met andere ondernemers zijn ook fijn. Dat heb je niet als je thuis zit.”
 

Heb je er geen hinder van dat mensen voor een gesloten deur staan?

“Ik werk alleen op afspraak, ik kan simpelweg niet de hele dag hier zijn, want ik moet met kopers woningen gaan bezichtigen. Maar op de deur hangt een telefoonnummer, de telefoontjes worden op onze hoofdvestiging voor me opgevangen.” Daar zijn ze 6 dagen in de week bereikbaar.
 

Wat maakt jou zo succesvol?

“Makelaar zijn is een levensstijl. Je bent altijd aan het werk. Daar moet je tegen kunnen. Ik ben een actief NVM makelaar. Ik heb de kennis om mensen te overtuigen, maar ik wacht niet tot ze bij mij komen. Koopsignalen volg ik op en ik houd goed contact met mijn klanten.

Een huis kopen of verkopen is maatwerk. Ik bel veel en probeer de echte vraag te achterhalen zodat ik ook echt kan helpen. De brochure is belangrijk, de informatie die daarin staat moet volledig en correct zijn. Daar zit ik bovenop.”

Ik zie je ook filmpjes maken op social media?

“Klopt, ik vind het belangrijk dat mensen mij leren kennen. Dat ze vertrouwen in mij krijgen. Ik ben mijn bedrijf en ik zet me voor 100% in voor mijn klanten. Social media is uitermate geschikt om in contact te komen met toekomstige klanten, maar ook om woningen op een andere manier onder de aandacht te brengen.
 

Als ik je zo hoor heb je het behoorlijk druk. Kan je het alleen nog aan?

“Grappig dat je dat zegt, ik ben inderdaad al om me heen aan het kijken. Ik zoek een jonge enthousiaste hond die het vak graag wil leren. Zoals ik zelf was zeg maar haha. Hij of zij moet in ieder geval geen 9.00 tot 17.00 mentaliteit hebben. Als makelaar moet je gewoon bereikbaar zijn voor je klanten. Daarmee maak je het verschil.”
 

Waarom moeten klanten bij jou zijn?

“Omdat ik extreem goede resultaten haal. Ik ben nu 1 jaar voor mezelf aan het werk en ik ben al bij zo’n 70 transacties betrokken geweest. Als iemand een huis wil kopen of verkopen, dan kunnen ze me altijd bellen voor een kennismaking of gratis waardebepaling. Bel dan naar: 040 720 0722

Voor meer informatie kijk dan op de website van Kin Makelaars.

Ik denk dat je gewoon bij Joost moet zijn omdat hij eerlijk is, geen valse beloftes doet en jouw huis koopt of verkoopt alsof het zijn eigen huis betreft. Bovendien is hij gewoon een prettig persoon.

Bedankt voor je tijd Joost! Ik wens je nog vele succesvolle en vooral gezond en gelukkige jaren in Geldrop Centrum.

Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum