Nooma Fashion & Gifts
Interview Simone van den Broek
6 december 2021Op een koude maandagochtend heb ik met Simone van de winkel Nooma Fashion & Gifts afgesproken. De straten van Geldrop Centrum zijn grijs en leeg.
Zodra ik de drempel overstap bij Nooma verandert mijn staat van zijn direct. Ik word hartelijk ontvangen door Simone met een verse kop hete thee.

Mijn ogen vliegen meteen alle kanten op, er is zoveel te zien!
Naast de originele Scandinavische mode zijn er ook diverse anderen artikelen te koop. Een winkeltje waar je echt even moet binnenstappen als je slentert door de straten van Geldrop Centrum.
Je voelt je direct welkom in het historische pand uit 1900 aan de Heuvel 47.

Simone runt de winkel en ik ben blij dat ze even tijd voor me maakt.
 

Wat een leuke winkel is dit! Ik had er eigenlijk geen idee van

Simone zegt: “Dat horen we wel vaker. Veel mensen die hier binnenkomen zeggen dat we een aanwinst zijn voor Geldrop Centrum.”
 

We? Met wie run je deze winkel dan?

“De winkel is een bijzonder concept. De producten in de winkel komen van verschillende ondernemers. Deze ondernemers huren hier een ruimte om hun producten te etaleren. In totaal zijn er 10 ondernemers die de meest uiteenlopende artikelen verkopen.”


 

Hoe willen jullie je profileren?

“We proberen een zo origineel en divers mogelijk aanbod te presenteren. We hebben ondernemers die zelf hun producten maken zoals heerlijke jam, ceramiek en sieraden. We willen een zo uniek mogelijk aanbod presenteren.”
 

Hoe kwam je hier terecht?

“Via mijn netwerk hoorde ik over het concept shop in shop. Ik wilde al heel lang iets voor mezelf beginnen en een shop in shop is natuurlijk een perfect concept om uit te proberen of mijn aanbod ook aansluit bij de vraag. Ik vind het leuk dat we het samen doen. Ik houd van verbinding en van samenwerking. Toen ik de winkel kon overnemen heb ik niet lang hoeven twijfelen. Als Geldropse ben ik best trots op dat ik nu een winkel heb in mijn eigen dorp.”
 

Hoelang bestaat deze winkel nu?

“De winkel bestaat sinds november 2019, in april 2021 heb ik de zaak overgenomen. ”Jullie zijn dus begonnen net voor de crisis.
 

Hoe gaat het?

“Ja dat is wel een uitdaging. Maar hopelijk blijven we nog lang bestaan zodat we ook andere tijden kunnen meemaken.”
 

Wat vind je van Geldrop Centrum?

“Geldrop is echt een mooi dorp geworden met de mooie bestrating en de leuke horecazaken. Dat is echt een meerwaarde. Er komen regelmatig mensen uit Nuenen en Heeze bij ons in de winkel die een dagje komen winkelen in Geldrop Centrum. Dat is leuk.”
 

Wil je nog iets kwijt?

“Ik wil iedereen uitnodigen om eens binnen te lopen en onze mooie, leuke en lekkere producten te komen bekijken.”

Zoek je nog een mooi of origineel cadeau, dan moet je hier echt even binnenlopen. Er hangt een heerlijke positieve sfeer en dat is wat we allemaal een beetje meer kunnen gebruiken. Bedankt Simone voor de gastvrijheid en het leuke gesprek!


Jolanda LandJeTekst
In opdracht van Geldrop Centrum