Bij Donny
Interview Donny en zijn vader
November 2025



Geldrop Centrum blijkt een goede plek voor jonge ondernemers. Vandaag ga ik op bezoek bij Donny, hij is pas 16 jaar! Aan de Bogardeind vind je sinds kort een nieuwe plek waar de geur van verse friet, burgers en snacks je tegemoet komt: Cafetaria Lunchroom Bij Donny. Terwijl veel jongeren bezig zijn met hun eindexamens, combineerde Donny Wartenbergh zijn schoolwerk met het runnen van zijn eigen bedrijf.


Hoe het begon

Donny is de zoon van een ondernemend horeca-stel. Zijn ouders runden de afgelopen jaren verschillende horecazaken, waaronder pizzeria’s en een frietzaak. Toen ze hoorden dat er op het Bogardeind in Geldrop een frietzaak te koop kwam, gingen ze als gezin om tafel om over Donny’s toekomst te praten. Al snel werd duidelijk dat dit zijn kans kan zijn. Het idee om samen de uitdaging aan te gaan voelde goed.

Omdat Donny nog maar 16 is, kwamen ze onderweg wel wat hindernissen tegen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel bleek geen probleem, maar een zakelijke bankrekening openen ging niet zomaar, daarvoor moet je achttien zijn. Toch lieten ze zich niet tegenhouden. Ze namen de zaak over en begonnen stap voor stap te verbouwen en verbeteren.


Van Sandwichbar Riant naar Cafetaria bij Donny

De zaak draaide eerst nog even onder de oude naam Sandwichbar Riant, maar kreeg ondertussen een frisse make-over. Nieuwe apparatuur, een opgeknapt interieur en meer ruimte om te zitten. Aan de muur hangen persoonlijke foto’s van Donny en zijn zusje als kleine kinderen, dit is een knipoog naar de huiselijke sfeer die hij wil uitstralen. Inmiddels prijkt de nieuwe naam trots op de gevel 'Cafetaria Lunchroom bij Donny'


Verse friet, broodje Donny en Belgische specialiteiten

Het menu is uitgebreid en met zorg samengesteld. Donny werkt alleen met A-kwaliteitsproducten en verkoopt verse friet met veel Belgische specialiteiten zoals snacks en Smoskes. Een Smoske is een groot rijk belegd broodje met (bijna altijd) sla, tomaat en ei met een extra toevoeging. Een van de toppers is natuurlijk het 'Smoske Donnyke', met mexicano speciaal. Een andere hardloper is 'Smoske Sumarai', dit is een heerlijk smoske met veel kip en samuraisaus, lekker pittig. Van heinde en ver komen ze hiervoor naar Bij Donny, kom het eens proeven!

 

Een jonge ondernemer met een droom

Donny woont met zijn ouders Danny en Patricia en zusje Alisha in Stratum en naast zijn werk in de zaak volgt Donny de mbo-opleiding Retail Specialist / Leidinggevende. " Ik wil mijn vader trots maken en van de cafetaria een succesverhaal maken. Als ik nu met mijn vrienden op de scooter langsrijdt en mijn naam op het pand zie staan is dat wel echt stoer,” vertelt hij met een glimlach.

Zijn vader helpt hem in de zaak, maar zorgt er ook voor dat Donny tijd houdt om jong te zijn. “Zijn jeugd komt niet terug,” zegt vader Danny. “Hij moet ook kunnen voetballen en met vrienden afspreken en niet alleen maar werken.”

 

Een plek met een warm hart

De cafetaria is begin mei officieel geopend, en nu alle vergunningen rond zijn mag iedereen het weten: Bij Donny is dé plek voor een lekkere hap in een gezellige sfeer. “Als je hier regelmatig binnenstapt, word je onderdeel van de familie,” zegt Donny’s vader. Je voelt de gastvrijheid en enthousiasme en in combinatie met de geur van verse friet wil je gewoon naar binnen stappen.

Kom eens een smoske Donnyke eten bij Donny’s op het Bogardeind. Een jong ondernemer met lef, ondersteund door zijn familie, dát is Geldrop op z’n best.




Jolanda | LandJeTekst
namens Geldrop Centrum