Interview Vivian en René Pepels
Bufkes
Oktober 2019Bufkes is een bekend concept vooral in het zuiden van het land. Op 3 juni is de 39e Bufkes geopend in Geldrop Centrum. Ik heb een afspraak gemaakt om te bekijken hoe de eerste maanden deze nieuwe ondernemers in Geldrop Centrum is bevallen.

Ik word hartelijk ontvangen en ik ben toch ook wel verrast door de leuke sfeer binnen. Ik zag Bufkes als een broodjeszaak waar je ff snel je broodje gaat halen. Een soort friettent voor broodjes. Maar ik zie nu dat het meer is dan dat.

Nadat ik ben geïnstalleerd op een gezellige plek met een warm bakkie koffie steek ik van Wal. Het liefst wil ik alles van hen weten.
 

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Vivian en René Pepels. Wij hebben elkaar in 2017 leren kennen via een datingsite en de vonk sloeg meteen over. We zijn inmiddels getrouwd en we runnen nu samen Bufkes. Wij willen meer zijn dan alleen een broodjeszaak. Wij bieden de inwoners van Geldrop Centrum een huiskamer om even bij te kletsen.”

Zo, dat is veel informatie, nu is mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Wat een sprongen hebben zij gemaakt de afgelopen twee jaar? Ik vind het in ieder geval megastoer.

>h2>Waarom een broodjeszaak in Geldrop? Wat hebben jullie daarmee? René vertelt dat hij altijd al een horecaman is geweest. Hij heeft jaren in Grevenbicht (Limburg) een horecazaak gehad met een zalencentrum. Hij verzorgde feesten en partijen. Maar het nachtleven brak hem op. Hij wilde wat anders en verkocht zijn zaak.

“Maar wat doe je dan? Ik had een aantal sollicitatiebrieven geschreven en een aantal gesprekken gevoerd maar het werd mij al snel duidelijk dat ik dat niet wilde. Maar wat dan wel? Ik keek een beetje rond en kwam uit bij het concept Bufkes. Wel horeca maar een dagzaak. Dat leek mij wel wat. Ik ben dit verder gaan onderzoeken en ik heb contact gezocht met Bufkes.”

Vivian vult aan. “Ik kom uit een horecafamilie. Mijn ouders hadden vroeger een café op de Markt in Eindhoven. Ik ben Kok en gastvrouw maar toen ik ook moeder werd was deze carrièrekeuze niet goed te combineren en koos ik voor een omscholing. Ik ging werken in het Catharina ziekenhuis als DZA-medewerker (Decentraal Zorg Administratie) ter ondersteuning van de cardiologen. Ik bekeek het volledige proces vanuit financieel oogpunt.”

Maar nu werk je hier, waarom in Geldrop?

“Ja, na 18 jaar werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis heb ik weer gekozen voor de horeca. Dat zit toch in je bloed. Toen René het had over het concept Bufkes begon het bij mij ook te kriebelen. Superleuk om dit samen te toen. Maar ook spannend. Ik heb eerst een half jaar onbetaald verlof gevraagd, stukje zekerheid voor mijn gevoel. Maar per 15 oktober heb ik mijn baan volledig opgezegd en ga ik vol voor dit avontuur. Ik ben zelf in Geldrop geboren, dus vandaar dat we ook hier zijn gaan rondkijken naar mogelijkheden.”

René vult aan. “Toen Bufkes een samenwerking met ons en wij met hen wel zagen zitten moest er natuurlijk een pand komen. Ik heb Limburg ingeruild voor Brabant en we wilde in deze regio iets vinden. We zijn alle dorpen in de omgeving afgegaan. Op een dag zaten we hier op het horecaplein en ik vond het net klein Maastricht. Het voelde vertrouwd. Dus toen we dit pand zagen was iedereen het erover eens. Dit wordt de 39e Bufkes. “

Wat vinden jullie van Geldrop?

Onze eerste indruk is super! We hebben ook een leuk contact met de andere ondernemers. De mensen zijn aardig en we voelen ons thuis.

Vertel eens wat meer over het concept ‘De Huiskamer van Geldrop’?

Vivian gaat rechtop zitten en begint nu nog enthousiaster te vertellen, je merkt dat haar waakvlam nu een passievuur wordt.

“Het concept Bufkes is eigenlijk zo dat je aan de counter je broodje en drinken bestelt, het afrekent en dan gaat zitten om het op te eten. Dat vind ik zo ongastvrij. Bij ons ga je gewoon lekker zitten en dan komen wij vragen waar je zin in hebt. We geven je graag advies over het broodje van de maand of over andere onbekende lekkernijen die wij te bieden hebben.

Omdat de kosten laag zijn is het alsof je elkaar even treft in de huiskamer voor een tussendoortje of een drankje.

Scholieren komen voor de populaire Freak Shake (de enige plek in Geldrop waar je dit kunt krijgen). Moeders, dochters, vrienden of vriendinnen drinken even samen een bakkie koffie. En personeel uit de directe omgeving komt tijdens lunch ff snel een broodje halen.

Sinds kort serveren wij ook een goedkope daghap. Perfect voor ouderen of alleenstaande. Kom gezellig even een stampotje, kipsateetje of een goed gevulde soep eten. Het is gezellig en je hoeft niet zelf te koken.”

Wij bezorgen (vanaf 8 broodjes) ook zakelijke lunchdozen voor bijvoorbeeld een lunch tijdens een vergadering.

Kortom wij zijn de huiskamer van Geldrop.”
 

Tot hoe laat zijn jullie open?

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag open van 11.00 uur tot 19.00 uur. En wanneer er iets te doen is in het centrum gaan we ook open. Omdat we nu ook de warme daghap serveren werkt van 11.00 tot 19.00 uur perfect. Op zaterdag zijn wij tot 18.00 uur open.

Aanrader

Ik kan iedereen aanraden om eens binnen te lopen om iets lekkers te bestellen. Ik heb gehoord dat de ijskoffie onweerstaanbaar is. Bufkes is een prettige afwisseling van al het mooie aanbod dat wij in Geldrop Centrum hebben.

Als je dan toch binnenloopt vraag dan even naar de zegeltjeskaarten, je kunt sparen voor gratis koffie en/of een broodje.

Bedankt Vivian en René voor het delen van jullie verhaal, veel geluk samen en veel succes met Bufkes.

Jolanda | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum