La Cafetera
Jeroen van Diepen & Peter Klomp

juli 2022
Een koffietentje in Geldrop Centrum maar dan anders!
Dat is La Cafetera op de Langstraat.

Een Spaans georiënteerd koffie café en dat zie en proef je aan alles.
Allereerst is de lekkere koffie Spaans maar ook de gerechten komen uit diverse regio’s van Spanje. Vooral de niet zo bekende traktaties zijn verrassend lekker.

Waarom Spanje?

“We houden van de Spaanse cultuur, de gastvrijheid, de warmte en het buitenleven. De gemoedelijkheid die je daar kent die zien wij ook terug in Brabant, en dan met name in het dorpse. Daarom wilde wij ook graag in Geldrop La Cafetera openen. Toen de gelegenheid daar was hebben we niet lang gewacht en ging alles in sneltreinvaart. Wij zijn doeners, soms moet je niet te lang nadenken als je gewoon voelt dat het een goed plan is.”

En is het een goed plan gebleken?

“Ja! Het gaat boven verwachting goed. We zijn nu 13 weken onderweg en we bruisen van energie en nieuwe ideeën. Dat kan alleen als het goed gaat. We hebben de leukste gasten die soms wel meerdere keren per dag een bakkie koffie komen halen of komen drinken. Het is leuk om hen te verrassen met een onbekend stukje gebak of Spaans broodje. Ons terras wordt ook gewaardeerd. “

Wat is de gedachte achter La Cafetera?

“Onze koffie komt uit Spanje en dat is de lekkerste koffie die je maar kunt drinken. Peter heeft deze koffie naar Nederland gehaald en dit merk groeit in populariteit. Wij willen bewust een Spaans Concept ontwikkelen dat niet gelijk is aan dat wat er al is. Bij ons vind je niet de bekende Spaanse producten. We zijn ook geen tapas restaurant maar een Spaans koffie café.

We zijn bezig om een vergunning te krijgen voor alcoholische dranken en dan vind je bij ons ook traditionele Sangria en Spaanse biertjes. Wij willen een gemoedelijk koffiecafé zijn waar je een bakkie koffie drinkt met familie of vrienden maar waar je ook even je laptop open kunt gooien om wat werk af te maken. We zijn open vanaf 8.00 uur tot 17.00 uur. Als we alcohol mogen schenken kunnen we wellicht ook langer openblijven. We gaan het ontdekken.“

Wat hebben jullie met Horeca en Geldrop?

 Jeroen van Diepen

Peter: “Jeroen woont in Geldrop en wij kennen elkaar al van vroeger toen we beide op Stratumseind werkte. We hebben dezelfde vrienden en zijn altijd in contact gebleven. Jeroen heeft ondanks dat hij niet meer in de horeca werkt nog steeds een horecahart. Ik ben jaren werkzaam geweest als importeur van ons koffiemerk. Toen we samen over ideeën voor de toekomst spraken vonden we elkaar weer en zijn we er vol voor gegaan. Jeroen is minder in het café aanwezig en werkt vooral veel achter de schermen.

Peter Klomp


Jeroen: “Peter is er elke dag en is het gezicht van La Cafetera. Zijn grootste kwaliteit is zijn geheugen en zijn manier van verbinden met de klanten. Hij weet nog precies wat de gasten drinken als ze terugkomen. Je ziet dat hij geniet van het contact met onze gasten. Wij willen dat een bezoek aan La Cafetera meer is dan alleen plek waar je een lekker kopje koffie kunt drinken. Wij willen dat het een prettige beleving is. Daar brainstormen we dagelijks over en we hebben nog volop ideeën voor de toekomst.”

Kan je daar alvast wat van verklappen?

“ Als we alcohol mogen schenken dan kunnen we ook borrels organiseren en het café opengooien voor een vrijmibo. We denken aan een Spaanse proeverij met livemuziek of een thema-avond. Met een drankvergunning is er net iets meer mogelijk. We willen dat onze dorpsgenoten niet naar de stad hoeven te gaan voor een gezellig samenzijn. Dicht bij huis is het vaak veel gezelliger. We wachten nog op vergunningen maar het ziet er goed uit.“

De Kaart

Als ik vraag naar de gerechten op de kaart dan gaat Peter helemaal los. Zijn enthousiasme is voelbaar. Hij beschrijft het ene lekkere gerecht na de andere verrassende traktatie. Bekijk de kaart met deze gerechten op hun website.

Als hij het over Pasteldenata heeft dan loopt het water in mijn mond. Peter ziet dat en serveert mij een waanzinnig lekker gebakje van bladerdeeg, ei, suiker kaneel en vanille. Dat moet je gewoon zelf gaan proeven!

Als je er dan toch bent kijk dan ook even naar de koophoek. Ze verkopen naast koffie ook leuke sokken en gezellige pakketjes en de gewaardeerde cadeaubon.

Ik raad je aan om er eens een kop koffie te drinken en je te laten verrassen van een gebakje of Gloriaatje van de kaart. Ik weet zeker dat je er geen spijt van krijgt!Bedankt Peter en Jeroen voor jullie enthousiasme en tijd.
Veel succes!Jolanda Damsma | LandJeTekst
Namens Geldrop Centrum