Gelukspoppetjes.

Nilza Bezerra uit Brazilië maakt al bijna haar hele leven gelukspoppetjes. Ze heeft geen opleiding gehad, maar ontdekte haar talent voor handwerken. Ze maakte een bonequinha da sorte (gelukspoppetje) en begon die aan vriendinnen te verkopen. Nu werken er 67 vrouwen voor haar die het gelukspoppetje in 13 stappen maken: elke vrouw is verantwoordelijk voor een onderdeel. Zo maakt bijvoorbeeld één vrouw de hoedjes en een andere vrouw de rokjes. Dankzij Barbosa Fair Trade vinden de bonequinha’s  hun weg nu ook naar Nederland.
De gelukspoppetjes brengen geluk voor de producenten in Brazilië én aan de consumenten in Nederland. Als je een bonequinha op je hart draagt, geeft het gezondheid. Met een bonequinha in je portemonnee, geef je minder geld uit. In de auto biedt het bescherming. En… heb je een bonequinha in je broekzak, dan ontvang je veel passie.
De gelukspoppetjes zijn er in verschillende varianten zoals: mannetjes, vrouwtjes, voetballertjes en bruidsparen. Speciaal voor Wereldwinkel Delft zijn de poppetjes in ‘Delfts blauw’ gemaakt!


Deze actie is geldig van 08-07-2021 tot 31-07-2021 Geplaatst door Magreth van Vlerken, van Wereldwinkel Geldrop
TERUG

Geldropcentrum.nl maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD