Lunchroom-Fons-Van-Dinther
Heuvel 77
5664HN Geldrop
040-286 90 74

OPENINGSTIJDEN

maandag 10:00 - 18:00 uur
dinsdag 9:00 - 18:00 uur
woensdag 9:00 - 18:00 uur
donderdag 9:00 - 18:00 uur
vrijdag 9:00 - 18:00 uur
zaterdag 9:00 - 18:00 uur
zondag gesloten
Lunchroom-Fons-Van-Dinther

Van Chocolaterie tot Lunchroom...

 

De familie van Dinther vestigde zich september 1949 in Geldrop. Fons en Mary hebben toen op de Nieuwendijk een chocolaterie en winkel in tabaksartikelen overgenomen. Tien jaar later verhuisden ze naar de andere kant van de Nieuwendijk. In 1968 werd de zaak overgenomen door de zoon van Fons, Dirk-Jan en zijn vrouw Jeanne. Zij zijn toen gestart met Brood en Banket. Dirk-Jan verzorgde de productie in de bakkerij en zijn vrouw Jeanne was de drijvende kracht in de winkel. In 1985 verhuisde de zaak naar de Heuvel en is de winkel op de Nieuwendijk dicht gegaan. De winkel is weer omgebouwd naar woonhuis en de bakkerij achter het huis bleef in gebruik om de winkel te bevoorraden. Na tien jaar had Brood en Banket bakkerij Fons van Dinther het eerste terras van Geldrop voor de winkel. Toen het pand naast de winkel vrijkwam werd dit overgenomen en werd een overkapt terras gemaakt.

 

Dit was de eerste stap naar de huidige Lunchroom want drie jaar later in 1998 werd gestopt met de bakkerij en de aandacht volledig gericht op de Lunchroom. Het bakkersbedrijf is toen helemaal overgegaan in Horeca. Na een kleine 50 jaar werken hebben Dirk-Jan en Jeanne de scepter overgedragen aan hun dochters Wendy en Mary. Wendy is na haar studie in Antwerpen (1995) begonnen in de winkel ter ondersteuning van haar moeder Jeanne. Achter in de winkel aan een kleine balie is zij begonnen met het maken van belegde broodjes. Een kleine tien jaar later heeft Mary na haar studie de plaats van Wendy in de Lunchroom overgenomen zodat Wendy op de achtergrond Dirk-Jan kon ondersteunen in de werkplaats (de voormalige bakkerij op de Nieuwendijk)

 

Lunchroom Fons van Dinther is ondertussen een begrip. Het lekkerste plekje van Geldrop wordt wel gezegd. Nagenoeg alle etenswaren worden in eigen huis gemaakt. Dat is het onderscheidend vermogen van Lunchroom Fons van Dinther. Kwaliteit en versheid staan voorop. Gezelligheid en warmte uitstralen maken dat het druk is in de Lunchroom en het motto ""We willen een verlengstuk zijn van de huiskamer"" wordt ook zeker waar gemaakt. Naast de Lunchroom wordt ook Catering bij verschillende bedrijven en organisaties in Geldrop verzorgt.

 

Na de uitbreiding en verbouwing in 2011 is Lunchroom Fons van Dinther klaar voor de toekomst. Met een nieuwe Website en een Facebook pagina is alles weer bij de tijd.

 

Tot snel bij Lunchroom Fons van Dinther.

 NIEUWS / ACTIESONDERNEMER IN BEELD

CarePower
Interview met Tonneke Schrover
LEES MEER

DE ONDERNEMERS VAN GELDROP CENTRUM