Verest Schoenen  & Sport
Interview Bouke van der Linden
Maart 2017Iets te vroeg kwam ik bij Verest aan. Ik kon kiezen uit twee deuren. Verest Sport of Verest Schoenen. Het verbaast je vast niet dat ik heb gekozen voor de Verest schoenen deur. Ik ben tenslotte een vrouw ;) Ik zag een feestelijk bord waarop werd aangekondigd dat Rian al 10 jaar bij Verest werkt. Dat toverde een glimlach op mijn gezicht.

Bouke kwam mij tegemoet en nam me mee naar het magazijn. Het magazijn was groot, bijna net zo groot als de winkel. Bouke gaf aan dat dat ook echt nodig is. Terwijl ik even rondkeek kwam er een dame het magazijn inlopen. Ik wilde haar feliciteren met haar 10-jarig dienstverband. Ze begon te lachen, ik ben Rian niet. Maar ik werk hier wel al net zo lang, iets langer zelfs. We hebben het hier gewoon goed naar onze zin. Een goed teken dacht ik. Ik richtte me weer tot Bouke.

Bedankt voor je tijd Bouke. Wie is Bouke?

“Ik ben mede-eigenaar van Verest, en ik werk graag en veel. Samen met mijn vriendin heb ik twee dochters van 3 en 6 jaar. We wonen met plezier in Heeze. Daar ben ik geboren en getogen. Ik voetbal en hardlopen vind ik fijn in de bossen van Heeze. “

Hoelang zit Verest al in Geldrop?

“In Geldrop zitten we 11 jaar en op deze locatie 5 jaar!” Ik schrok, gaat de tijd zo snel? “Ja, in mei 2012 verhuisden we naar dit pand. De locatie is beter, dat merken we ook aan de groei van de winkel. Maar ook de indeling is beter. Voorheen zat sport achter het schoenengedeelte. Nu zitten we naast elkaar. Dat is veel duidelijker voor onze klanten.”

Waarom schoenen?

“Schoenen zit al zo’n 150 jaar in de familie. Vanuit de schoenmakerij heeft opa er voorzichtig schoenenverkoop bij gedaan. Mijn moeder heeft de schoenmakerij vervangen door alleen een schoenenwinkel. Samen met mijn vader hebben ze gewerkt aan groei en is ook de sportafdeling erbij gekomen. Dit jaar zijn mijn broer en ik eigenaar geworden. En ook onze partners werken mee. We hebben inmiddels een winkel in Heeze, Geldrop en Budel.

Wat vind je van Geldrop?

“Geldrop is een gezellig dorp. Zeker met de komst van het horecaplein. We merken wel dat we daardoor meer aanloop hebben. Mensen gaan vanuit het ziekenhuis even hier wat drinken en hoeven niet meer naar Eindhoven voor de gezelligheid.”

Wat zou er volgens jou beter kunnen in Geldrop Centrum?

“Uitstraling! Ik ben blij dat dat eindelijk wordt aangepakt. Ik zou graag zien dat de bestrating zoals in de Langstraat wordt doorgetrokken naar de Kerstraat en de Heuvel. Zodat het meer een eenheid is. Het zou een hele verbetering zijn als er wat meer sfeer in het dorp is. Dat komt de winkelbeleving ten goede en dan blijven mensen wat langer hangen.”

Wat nog meer?

“Betaald parkeren opheffen. Dat is toch een drempel om te komen. Ondanks dat je nu via apps ook achteraf kunt betalen maak ik nog vaak mee dat mensen even moeten teruglopen naar de parkeermeter. In andere delen van de gemeente hoef je niet te betalen en daar wordt dan ook gemakkelijker naartoe gereden. Zoals winkelcentrum De Coevering, of in Mierlo. Wellicht is een blauwe zone al een toevoeging. Mensen die dan even schoenen willen halen zijn binnen een uur wel weer terug. “

Ben je betrokken bij Geldrop Centrum?

“Jazeker, ik zit in de werkgroep Sfeer&Beleving van Geldrop Centrum. Ik hoop dat alle winkeliers meer gezamenlijk gaan optrekken. Als we één lijn trekken in koopzondagen en koopavonden wordt het voor de bezoeker ook aantrekkelijker om te komen. Nu is vaak de helft dicht. Ook doet niet iedereen mee als er iets georganiseerd wordt. Ik ben van mening dat we samen sterker staan!”

Kan ik nog iets aan het lijstje toevoegen?

Bouke denkt goed na en zegt: “De gevels. Het zou heel fijn zijn als pandeigenaren de gevels opknappen. Dat komt ten goede aan de sfeerbeleving van het centrum.”

En?

Bouke glimlacht. “Nee, toch ben ik tevreden hoor!”

Zijn er nog nieuwe ontwikkelingen binnen Verest?

“Jazeker, we hebben twee webshops www.verestschoenen.com en www.verestsport.com. Nu kunnen mensen ook vanaf de bank bij ons komen winkelen. Ook al hebben we liever dat ze naar de winkel toekomen. Ik vind het contact met onze klanten het allerleukste. Ik wil ze graag helpen en daar ga ik ver in. Wil de klant een paar schoenen die ik niet in de winkel in Geldrop heb staan maar wel in Budel? Dan zijn ze vandaag nog hier. En als er problemen zijn lossen wij dat coulant op. Door het contact met de klant leer ik ook wat er speelt. Dat helpt mij weer met inkopen. Erg leuk om te doen, maar ik wil niet kopen wat ik mooi of leuk vindt, maar wat de klant nodig heeft. De klant is hier nog echt koning.

Bovendien hebben we een outletzaak geopend in Leende op de Langstraat. Daar bieden we voordelig de voorgaande collectie aan of de artikelen die in de winkel minder goed lopen.”

Bedankt

Bedankt Bouke voor je tijd. Je winkel ziet er prachtig uit! Het nodigt echt uit om even een blik te werpen op de nieuwste collectie schoenen. Bovendien verkoopt Verest exclusief de sportkleding voor Hockey Geldrop en Braakhuizen voetbal. Maar ook als je tennist, hardloopt, finesst of van wandelen houdt, vind je bij Verest wat je nodig hebt.

Mijn advies? Loop gewoon eens binnen!