Céline Sonneville
buro é
November 2016

buro e | Geldrop Centrum

De deur van de winkel staat open. Ik loop een beetje voorzichtig naar binnen omdat het lijkt of dat ik een huiskamer instap. Céline ziet mij al aankomen.

Ik kom uit in ‘haar keuken’, een onderdeel van haar winkel. Céline vertelt me direct enthousiast over haar bedrijf. Ondertussen zet ze een designstoel in elkaar zodat ik kan gaan zitten. Ik krijg meteen een goed beeld van waar ik ben en van wie Céline is. Het interieur staat centraal.

 

Stukje geschiedenis

Terwijl ze een kopje thee voor ons zet begin ik alvast met vragen stellen. Ik ben te nieuwsgierig. Ze heeft gewerkt als bibliothecaris. Na een verhuizing bleef ze thuis om te zorgen voor de kinderen. Ze is gaan werken voor haar man die ze secretarieel ondersteunde in zijn eigen zaak. Ze is getrouwd en heeft nu drie volwassen kinderen. Ze vond het vroeger al leuk om haar huis en de kinderkamers te voorzien van leuke spulletjes om de perfecte sfeer te creëren. Ze stelde zelfs haar huis open voor bezichtigingen.

En zo kwam van het een het ander. Ze werd door haar vriendinnen gevraagd voor interieuradvies en na een aantal opleidingen geeft ze nu interieuradvies aan particulieren en bedrijven die net even iets anders dan anders willen. Toen het pandje aan de Langstraat 28 vrijkwam waagde ze haar kans. De kinderen waren de deur uit en daardoor was het mogelijk om ook fysiek op een andere locatie te gaan werken.

En met trots zegt ze dat ze juist vandaag, nu ik haar kom interviewen, al 4 jaar bestaat! Ze heeft haar bestaansrecht bewezen! Gefeliciteerd!

 

Wat is buro é?

“buro é is een interieuradviesbureau. De winkel is een etalage van mijn visie op interieur. Ik wil in mijn winkel net even iets anders aanbieden dan wat je kunt vinden in andere winkels. Mijn assortiment bestaat voornamelijk uit spullen van Nederlandse ontwerpers en Nederlandse merken. Ik wil laten zien dat deze originele items niet duur hoeven te zijn.”

 

Door de verschillende ruimtes is het net alsof je een woning instapt. Is dat bewust?

“Het pand is zo en ik vind het een meerwaarde hebben.Het is een huiskamerwinkel.
 Ik kan mensen laten zien hoe de spullen uitkomen in je huis. Dat kun je minder goed zien als het in grote aantallen strak in de schappen staat. De meubels blijven meestal gelijk, maar regelmatig verander ik de opstelling en kleur op de muur om van sfeer te wisselen. Daarom is het leuk om regelmatig even binnen te lopen. Al is het alleen maar om geïnspireerd te raken.”

 

Interieuradvies

Wie kunnen jou vragen om interieuradvies? “Iedereen! Ik neem kleine opdrachten vanaf een uur advies aan, tot grotere projecten. Grotere projecten doe ik samen met architect Els Luierink. Dat is ook zo leuk om te doen”.

 

Geldrop

Ik vraag Celine wat haar binding is met Geldrop. Is ze hier bijvoorbeeld geboren en getogen? “Nee dat niet, we hebben gewoond in Amsterdam, Zwolle, Nijmegen, Eindhoven en nu al een aantal jaren in Geldrop. We hebben het hier goed naar onze zin. De verhuizingen waren voor het werk van mijn man, en Geldrop was puur gekozen voor een woning die we leuk vonden.”

 

Voel jij je betrokken bij Geldrop?

“Zeker! Ik loop regelmatig een rondje door het centrum om met andere ondernemers te praten en ik verwijs klanten daar waar ik kan altijd door naar de mede-ondernemers. Bovendien zat ik enkele jaren in de werkgroep communicatie van Geldrop Centrum. Ik vind die betrokkenheid heel belangrijk. Ik kan kiezen om te mopperen op bepaalde zaken maar daar schiet ik niets mee op. Ik probeer liever mee te praten om te bekijken of ik kan bijdragen aan een fijne sfeer in Geldrop Centrum, daar hebben we allemaal baat bij”

 

Wat zou je graag anders willen zien?

Het centrum is de laatste jaren "vergroend" en dat is heel fijn. Het geeft je een ontspannen gevoel en het oogt verzorgt. Ook wordt er steeds meer gedaan om het centrum aantrekkelijker te maken om te wonen. Nieuwe appartementen of woningen voor alle leeftijden, dat zou ik wel toejuichen.

Bezoek waard

Ik kan nog wel even met haar doorpraten over alle leuke items in haar winkel. Als ze dan ook nog vol overgave vertelt dat een cadeautje echt een cadeautje moet zijn en dat de verpakking een feestje op zich moet zijn krijg ik gewoon zin om iets te kopen. Toen ze vertelde dat ze ook relatiegeschenken verkocht, heb ik dat dan ook maar meteen gedaan ;) Loop eens binnen bij buro é aan de Langstraat.

Het is gewoon té leuk om aan voorbij te lopen. Bedankt Celine voor het leuke gesprek en heel veel succes!

Jolanda | LandJeTekst
namens Geldrop Centrum