Interview Wilma Wesseling
El Vita (toen nog)
Mei 2016
 Terwijl ik kom aanlopen zie ik Wilma al sjouwen met het reclamebord van El Vita. El Vita is een kledingwinkel voor de moderne vrouw in de Langstraat. De trost van Wilma. Ik loop met Wilma de winkel door naar achteren. Mijn blik werp ik over de kledingrekken en ik voel een licht enthousiasme, zo leuk om te snuffelen.

 

Van ziekenhuisbezoek naar baanaanbod

Ik wil natuurlijk alles van Wilma en El Vita weten. ‘Hoe kom je hier terecht?’ is de eerste logische vraag. “Ik kwam 15 jaar geleden toevallig in de winkel nadat ik in het ziekenhuis moest zijn. Even een emotieaankoop doen. Daar ben ik vrouw voor.” Wilma raakte aan de praat met die ene leuke verkoopster en voor ze het wist stond ze buiten met het aanbod om in de winkel te komen werken! Ik heb niets met Geldrop Wat heb je met Geldrop? “Ik heb niets met Geldrop. Toentertijd woonde ik in Someren en oorspronkelijk kom ik uit Valkenswaard waar ik nu ook weer woon. Ik ben begonnen als kapster, heb gewerkt in een kappersgroothandel in Helmond en ben toen gevraagd om te komen werken in Geldrop. En ik ben nog elke dag erg blij dat ik toen ‘ja’ heb gezegd.”

Sinds 2,5 jaar eigenaar

“Ik werk nu al 15 jaar voor El Vita en sinds 2,5 jaar is de winkel van mij. Ik had al een paar keer geroepen dat ik de winkel wel wilde overnemen. Toen ik de kans kreeg heb ik die kans samen met mijn man met beide handen aangegrepen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van. De dochter van mijn man Lidy werkt hier ook en natuurlijk José w​aar ik al ruim 10 jaar met veel plezier mee samenwerk.”

Blij met de verbeteringen

Had je veel last van de werkzaamheden voor de deur? “Ik ben erg blij met de verbeteringen van de Langstraat. We hebben er wel veel last van gehad toen de werkzaamheden nog volop aan de gang waren. We hadden veel minder aanloop en dus ook minder omzet. Maar ik merk wel dat het sinds de weg weer open is, er een betere aanloop is dan daarvoor. Ik ben er dus erg blij mee.”

Het leukste om te doen

Ik vraag aan Wilma wat ze het allerleukste vindt om te doen. Zonder twijfel antwoordt ze: “Mensen kleden. Kom gerust bij mij in de winkel en vraag …. Heb je iets leuks voor me? Ik ga graag samen met jou op zoek naar een outfit die bij je past. Kledingadvies geven vind ik echt het leukste dat er is”. Als ik vraag wat ze in de toekomst nog zou willen doen moet ze wat langer nadenken. “Ik ben oprecht intens gelukkig met alles wat er op dit moment in mijn leven is.” Dat zie ik ook aan haar, ze straalt helemaal. Maar meer groei zou heel mooi zijn. Ik wil er alles aan doen om alle klanten tevreden te stellen.

De veranderingen in Geldrop

Wat vind je van Geldrop Centrum? “Geldrop is in de loop der jaren wel veranderd. Ik heb bijvoorbeeld vaste klanten die wekelijks komen winkelen en daarna naar het horecaplein gaan voor een drankje. Maar ook de organisatie is veel beter. Er zijn meer activiteiten en die zijn allemaal prima geregeld. We hebben allemaal last van het internettijdperk maar in Geldrop valt de leegstand nog mee. Het is nog steeds gezellig winkelen in Geldrop centrum.”

Invloed van internet

Ik vraag haar hoeveel last ze heeft van internet. “Ik kan niet ontkennen dat ik heb gemerkt dat de aanloop is gedaald. Maar aan de andere kant biedt het ook mogelijkheden voor je zichtbaarheid. Elke week laten we hier een model komen die we in verschillende outfits fotograferen en dat zetten we op Facebook. Op die manier gebruiken we de kracht van internet” www.facebook.com/elvita.geldrop

Even een kiekje

Ik wil graag een foto van Wilma maken. We gaan de winkel in om een foto te maken maar als we al die leuke spulletjes zien komt onze tweede natuur in werking. We snuffelen samen door de rekken. Gezellig kletsend over van alles en nog wat. Ik denk dat ik haar maar eens op ga ophalen na werktijd voor een borreltje op het horecaplein. Dat wordt vast gezellig. Nadat de foto is gemaakt stap ik tevreden de regen in. Wat heerlijk om geluk en passie te zien. Hier ga ik vaker binnenlopen neem ik mezelf voor.

 

Jolanda | LandJeTekst
Namens Centrum Geldrop