Middenstandsbelangen, Weekblad Middensta

Veel leuks op de kermissen in Geldrop-MierloKermis Geldrop compacterGELDROP - De aftrap van 9 dagen

Veel leuks op de kermissen in Geldrop-Mierlo
Kermis Geldrop compacter

GELDROP - De aftrap van 9 dagen kermisplezier start op zaterdag 5 september om 13.00 uur. Wethouder Hoekman opent de kermis, samen met het gilde Sint Catharina en Sint Barbara en Blaaskapel Effe Uitbloazen. Na 5 dagen vol entertainment in Geldrop (tot en met woensdag 9 september), start de kermis in Mierlo op zaterdag 12 september. Deze opening wordt ondersteund door het gilde Sint Sebastiaan en een Braziliaanse loopband met prachtige danseressen. Als dat geen feestje wordt? In Mierlo duurt de kermis tot en met dinsdag 15 september.

Spectaculaire attracties
Exploitanten, horecaondernemers en de gemeente steken veel energie in het organiseren van twee kermissen van formaat. Met in totaal 60 attracties, veel straattheater, live muziek en gezellige terrassen beloven de kermissen weer erg gezellig te worden. De meest spectaculaire kermisattracties voor Geldrop zijn dit jaar de Booster, Streetdance Trip, Breakdance, Funhouse Unchanted, The Top-Dance, Glazendoolhof Rainforest, familieachtbaan Goldmine Express en natuurlijk De Hobbelende Geit. In Mierlo vindt u de Technodance, de nieuwe familieachtbaan Niagara, het Lunapark, Streetdance Trip, rupsbaan Amazone, de bootjesmolen en nog veel meer.

Voor veel dorpskermissen wordt het steeds lastiger om een Autoscooter te plaatsen. Vorig jaar stond er geen op de kermis in Mierlo, omdat exploitanten aangaven dat zij niet meer uit de kosten konden komen. Blijkbaar is de jeugd niet echt meer geïnteresseerd in deze attractie, terwijl deze toch eigenlijk wel op een kermis hoort? Op hele grote kermissen met heel veel publiek draaien de Autoscooters nog wel goed… Het is gelukt om dit jaar voor beide kermissen toch een prachtige Autoscooter aan te trekken. Exploitant Kars Eckelboom ziet in Geldrop-Mierlo de uitdaging om de jeugd weer aan het botsen te krijgen.

Kortom: er zijn heel veel leuke zaken voor alle leeftijden, spannende gokzaken en veel eetgelegenheden. Belangrijk is dat de ritprijzen zo laag mogelijk zijn gehouden, zodat u heerlijk kermis kunt vieren. In deze krant vindt u ook aanbiedingen, zodat u nog voordeliger uit bent!

Andere opstelling kermis Geldrop
De kermis is altijd weer vernieuwend. Dit jaar is de grootste verandering zichtbaar op de kermis in Geldrop. In overleg met het centrummanagement en winkelgroep Geldrop centrum, komen er geen kermisattracties meer in de Korte Kerkstraat. De kermis wordt iets kleiner en de attracties worden compacter opgesteld. In Mierlo is dat al zo en dat zorgt voor heel veel gezelligheid. In Geldrop was de kermis een lang lint en dat wordt dit jaar dus anders. Het voordeel van deze nieuwe opstelling is, dat het sneller gezellig druk is op de kermis, de concurrentie voor exploitanten iets minder wordt en dat ook de horeca op het Horecaplein meer bij de kermis betrokken wordt. Vooral de winkeliers op de Korte Kerkstraat zijn blij met deze wijziging, omdat zij al jaren hinder hebben van de aanwezige attracties. Met de nieuwe opstellingen hoopt het organisatieteam het bestaansrecht van de kermis te waarborgen.

Straattheater en muziek
Een gezellig activiteitenprogramma moet zorgen voor extra bezoekers op de kermis. Ook dit jaar is er elke dag weer heel veel leuks doen. De flyers van beide programma’s vindt u verderop in deze krant.

Topacts zoals Koossie Citroen op GeldRopZe maandag, meet & greets met Dave Roelvink, GTST soapie ‘Thijs’ en de kinderacts Bert & Ernie en Buurman & Buurman zijn vast een schot in de roos. Verder kunt u genieten van een familiedag met extra kortingen, straattheater en live muziek bij de plaatselijke horeca.

Meer weten?
Voor meer kermisinformatie en het volledige randprogramma kijkt u op de website van het VVV (www.vvvgeldrop-mierlo.nl). Voor de laatste kermisweetjes kunt u de VVV Geldrop-Mierlo volgen op Facebook en Twitter.

meer info >

%profiel% >
Nieuws / Acties / Evenementen

Op De Schop

Het Weverijmuseum is na een verbouwingsperiode van ruim twee en een halve maand weer open.

Weverijmuseum
meer info >

Interview Ineke van Paulieneke

Interview Ineke van Paulieneke

Ondernemer in beeld
meer info >

!OPROEP! Kinderrommelmarkt

Je kunt je nu aanmelden voor de kinderrommelmarkt!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Stamboomcafé in Bibliotheekvest. Geldrop

Op zaterdag 15 september gaat het Stamboomcafé weer open in de Bibliotheek in Geldrop.

Bibliotheek Dommeldal
meer info >

Weverijmuseum is weer geopend.

Na een uitgebreide herinrichting is het Weverijmuseum weer open voor bezoekers.

Weverijmuseum
meer info >