Nieuws

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Nieuws

Computercafé Bibliotheek Geldrop

Computercafé in Bibliotheek Geldrop start 5 oktober met nieuwe serie workshops

Op woensdagmorgen 5 oktober, van 9.00-12.00u, gaat in de Bibliotheek van Geldrop het Computercafé weer van start. Met een nieuwe serie wekelijkse workshops over actuele web 2.0-onderwer¬pen. Over toepassingen en over hardware of software.
U krijgt er antwoord op al uw vragen. Verder kunt u vrij oefenen en proberen.
De entreeprijs is € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee.
Om deel te nemen aan een of meerdere Computercafé ochtenden hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek of van Seniorweb. En ook 50-minners zijn hartelijk welkom. Neem uw eigen laptop of tablet mee en ontdek het wereldwijde web in het Computercafé! Vooraf inschrijven is niet nodig. Op tijd komen natuurlijk wel!

PROGRAMMA
Op 5 oktober: PowerPoint, een programma waarmee je dia presentaties maakt op de computer. Op 12 oktober Photoshop, waarmee je foto’s en ander digitaal beeldmateriaal bewerkt op de computer. Op 19 oktober leer je hoe je een Back up maakt. Vanwege de herfstvakantie is het ComputerCafé op 26 oktober dicht. Maar op 2 november gaan we verder, met de basis van het Word-programma. Op 9 november laten we zien hoe veilig het internet is, wat betreft kopen en bankieren. Op 16 november vertellen we over de basis van het Excelprogramma en tonen we hoe je etiketten maakt in Excel. Daarna laten we op 23 november zien hoe je betrouwbare wachtwoorden maakt en waar je ze veilig opslaat. Op 30 november bespreken we wat je met Youtube allemaal kunt. En op 7 december vertellen we over de mogelijkheden van de Smartphone en video Apps.
De laatste ochtend is op 14 december. Dan kunt u nog eens binnenlopen om antwoord te krijgen op mogelijke vragen die zijn opgekomen na de workshops.
Er liggen folders klaar in de bieb in Geldrop, met het complete programma. En op de website is ook het programma te zien van de Computercafé’s in Mierlo en Nuenen. Want ook daar bent u welkom.

BEGINNERS
Bent u nog niet zo vaardig met de computer en heeft u meer behoefte aan een echte beginnerscursus? Ook dat doet de Bibliotheek! Binnenkort starten we met Klik & Tik cursussen voor beginners, in kleine groepjes. U kunt nu al inschrijven in de bieb in Geldrop. Binnenkort meer hierover, via de krant, de website, en de social media.

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

!OPROEP! Kinderrommelmarkt

Je kunt je nu aanmelden voor de kinderrommelmarkt!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Interview Ineke van Paulieneke

Interview Ineke van Paulieneke

Ondernemer in beeld
meer info >

Weverijmuseum is weer geopend.

Na een uitgebreide herinrichting is het Weverijmuseum weer open voor bezoekers.

Weverijmuseum
meer info >

Stamboomcafé in Bibliotheekvest. Geldrop

Op zaterdag 15 september gaat het Stamboomcafé weer open in de Bibliotheek in Geldrop.

Bibliotheek Dommeldal
meer info >

Op De Schop

Het Weverijmuseum is na een verbouwingsperiode van ruim twee en een halve maand weer open.

Weverijmuseum
meer info >