Nieuws

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Nieuws

Werken Met De eOverheid:Word Digisterker

Burgers en bedrijven moeten in 2017 hun zaken met de overheid digitaal kunnen afhandelen.

Burgers en bedrijven moeten in 2017 hun zaken met de overheid digitaal kunnen afhandelen. Dat betekent dat de dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst, dan voornamelijk via internet zal gebeuren. Wij allemaal worden vanaf 2017 geholpen via de digitale loketten.

Wat verandert er in 2017?

Vanaf 2017 moet het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, of zelfs het doorgeven van een verhuizing, digitaal, dus met de computer, gebeuren.
De overheid wil zo niet alleen kosten besparen, maar ook de burgers leren zelfstandig gebruik te maken van de e-overheid (de elektronische overheid).
In het hele land worden nu cursussen gegeven aan Nederlanders en medelanders om te leren hoe dat gaat: contact zoeken via de computer, met de officiële instanties.


DigiD, werk en toeslagen

Nederland heeft zo'n 1 miljoen burgers die nog vrijwel geen gebruik maken van internet: de 'digibeten’. Maar Bibliotheek Dommeldal en SeniorWeb Mierlo maken je graag wegwijs in de samenleving. Daarom start op 11 november, in Geldrop-Mierlo, de eerste les waarin je krijgt uitgelegd hoe je op je computer, bij de landelijke loketten, gegevens zoekt, aanvraagt of instuurt. Bijvoorbeeld hoe je een DigiD aanvraagt. Of hoe je zoekt binnen de e-overheid. En wat je kunt vinden bij de Sociale Verzekeringsbank, of bij werk.nl, of bij mijn toeslagen.
Drie van de vier cursusmiddagen gaan over het zoeken en vinden bij landelijke instanties. De vierde en laatste cursusmiddag gaat over het zoeken en vinden bij de digitale loketten van de gemeente Geldrop-Mierlo.

Wat leer je?

Aan het einde van de trainingen kun je zelf je persoonsgegevens bekijken, je DigiD gebruiken en toeslag aanvragen. En natuurlijk zoeken en reageren op de site van jouw gemeente.
Van de cursisten wordt wèl verwacht dat ze de computer basisvaardigheden beheersen, dus met muis en toetsenbord overweg kunnen. Je gaat oefenen met je eigen gegevens, maar binnen een beveiligde omgeving. Daarom moet je een identiteitsbewijs meenemen, waarop je Burger Service nummer staat.


Op tijd aanmelden is meedoen

De trainingen vinden plaats op 11,18 en 25 november en op 2 december. Steeds van 13.30-16.00u, in de Bibliotheekvestiging in Mierlo. Er is plaats voor 10 deelnemers dus tijdig aanmelden is gewenst. De kosten voor de cursus (4 trainingen) zijn € 60,=. Er staan voldoende computers, maar natuurlijk mag je ook werken op je eigen laptop.
Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding dus wees er snel bij, via:
info@bibliotheekdommeldal.nl, of via 040-2854224. Vergeet niet in de mail je naam adres en telefoonnummer te noteren.
Vervolgens krijg je een bevestiging van je aanmelding en later een bericht dat de cursus van start gaat en uitleg hoe de betaling verloopt.

Digisterk worden/zijn

Ben jij zelf Digisterk genoeg en weet jij al genoeg van het zoeken en vinden bij de digitale loketten? Vertel dan over deze cursussen aan iemand voor wie het belangrijk kan zijn.

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Op De Schop

Het Weverijmuseum gaat na een tijdelijke verbouwingssluiting weer open voor bezoekers.

Weverijmuseum
meer info >

kleed je Fatboy in het nieuw bij buro é!

De nieuwe collectie Cooper Cappies voor je buitenlampje van Fatboy is binnen bij buro é.

buro é
meer info >

Rabobank Clubkas Campagne

Steun uw favoriete stichting of vereniging

Weverijmuseum
meer info >