Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

Josha Zwaan 1e Gast Literair Café

Schrijfster Josha Zwaan opent nieuwe seizoen Literair Café Dommeldal

Literair Café Dommeldal opent nieuwe seizoen met Josha Zwaan

De eerste schrijversmiddag van het het Literair Café Dommeldal is schrijfster Josha Zwaan te gast in de Kasteelhoeve in Geldrop. Op zondag 27 september, opent zij om 14.00uur, het Literaire seizoen in Dommeldal.

Josha Zwaan
Josha Zwaan (Zutphen) werd in 1963 geboren in Nieuw Zeeland, als dochter van Nederlandse immigranten. Op 3 jarige leeftijd verhuisde zij met het gezin terug naar Nederland. Na haar studies Andragologie en Sociale Pedagogiek in Amsterdam, werkte zij jarenlang in de jeugdhulpverlening en bij extreem problematische drugsgebruikers.
In 1999 maakte zij de overstap naar iets heel anders: trainingen op het gebied van communicatie en leiderschap. Sinds 2004 heeft Josha een eigen praktijk voor coaching en procesbegeleiding.

Dwaallicht
In 2011 verscheen Zwaan’s eerste roman Parnassia. Een roman over de verwerking van oorlogservaringen. In haar tweede roman Zeevonk speelt de moeder-dochter relatie een grote rol. Dit jaar verscheen Dwaallicht. Een hoopgevende roman over het leven met een psychische stoornis. Net als in haar andere romans heeft de schrijfster ook hierin veel van haar persoonlijke -en werkervaringen verwerkt.
Met haar prachtige poëtische stijl weet Josha Zwaan scherpe emoties voelbaar te maken.
Daarnaast schrijft ze ook nog essays en publiceert ze in diverse kranten en tijdschriften.

Welkom in Literair Café Dommeldal
Literair Café Dommeldal zorgt al jaren, samen met Bibliotheek Dommeldal en boekhandel van Grinsven Geldrop, voor een literaire traditie in de regio. Dankzij de bijdragen van diverse sponsors en van enthousiaste jaarkaarthouders komen elk jaar vier bekende auteurs en één debuterend schrijver, naar Geldrop. De zondagmiddag bijeenkomsten in de sfeervolle kasteelhoeve in Geldrop, zijn altijd druk bezocht. Houders van een jaarkaart zijn sowieso verzekerd van een mooie plaats. Maar er blijft altijd plaats genoeg voor nieuw publiek. En jongeren tot 18 jaar krijgen een flinke korting. Kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop en bij de Bibliotheekvestiging in Geldrop.

Datum / tijd:
zondag 27 september 14.00-16.00u

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Thee proeverij

woensdag 29 november 2017

Gezellige en leerzame theeproeverij. Uitleg over de afkomst van thee, samenstellingen en smaken.

Foto Van Neerven
meer info >

Vossenspeurspel voor kinderen

zondag 22 oktober 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Lezing: 'De 10 geboden voor de kunstkoper'

donderdag 26 oktober 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Kasteel Geldrop

zondag 17 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >