Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

25-11 Schrijver Martin Michael Driessen

Literair Café Dommeldal ontvangt op zondagmiddag 25 november schrijver Martin Michael Driessen.

Literair Café Dommeldal ontvangt op zondagmiddag 25 november schrijver Martin Michael Driessen. Belangstellenden zijn hartelijk welkom bij het schrijversbezoek, in de sfeervolle Kasteelhoeve in Geldrop, van 14.00 tot 16.00u.

MARTIN MICHAEL DRIESSEN
Martin Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur en vertaler. In 1999, als hij 45 is, debuteert hij als schrijver, met de roman Gars. In 2012 volgde Vader van God en in 2013 Een ware held. Al zijn romans werden door de pers bejubeld en voor literaire prijzen genomineerd. Zijn werk is ook vertaald in het Italiaans, Duits en Hongaars. In 2015 verscheen de omvangrijke roman Lizzie, geschreven in samenwerking met de dichteres Liesbeth Lagemaat. Met zijn verhalenbundel uit 2016, Rivieren, won hij de ECI-literatuurprijs én ECI-lezersprijs.

DE PELIKAAN
Vorig jaar verscheen de Pelikaan. Deze roman werd meteen genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017. In deze tragikomedie weet Driessen, met veel verbeeldingskracht, een imaginaire maar coherente wereld te scheppen. Daarmee verheft hij het alledaags leven tot opwindende literatuur. “Alsof je een oude Rus leest,” schreef NRC, “zo zet hij de klassieke thema’s met een nieuw, eigen verhaal naar zijn hand.”

LITERAIRE LUNCH
Om de zondagmiddag compleet te maken serveert de Kasteelhoeve, op bestelling, voorafgaand aan het schrijversbezoek een literaire lunch. Reserveren voor deze lunch kan per telefoon.

KAARTJES
Kaartjes zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop.

Datum / tijd:
zo.25 november schrijversbezoek in Kasteelhoeve

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Sinterklaasspel Geldrop Centrum

zaterdag 1 december 2018

Speurtocht door Geldrop Centrum met allerlei spelletjes. Haal je Pietendiploma op bij de Sint!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

25-11 Schrijver Martin Michael Driessen

zondag 25 november 2018

Literair Café Dommeldal ontvangt op zondagmiddag 25 november schrijver Martin Michael Driessen.

Bibliotheek Dommeldal
meer info >

Sinterklaas Actie.

zaterdag 1 december 2018

%profiel%
meer info >