Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

Ontspannen met Zhineng Qigong

Informatie avond 24 januari in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop

In de maand van de Spiritualiteit, op dinsdagavond 24 januari, van 20.00-22.00u, vertelt Willemien van der Linden in de Bibliotheek in Geldrop, over Zhineng Qigong (‘tsjieneng tsjiekoeng’), een Chinese bewegingsleer gericht op gezondheid. Zhi betekent: wijsheid, intelligentie; Neng betekent: mogelijkheden/potentieel; Qi betekent: energie; Gong betekent: dagelijkse oefening. Zhineng Qigong betekent dus: dagelijks tijd en aandacht besteden aan het ontwikkelen van je mogelijkheden om optimaal te functioneren.

ZACHTE REK- EN STREKOEFENINGEN
Je kent ze wel, de beelden uit China van grote groepen mensen die buiten, in het park, samen in stilte hun sierlijke oefeningen doen. Begin jaren 60 van de vorige eeuw veranderde Qigong van een elitaire kunst tot een algemene dagelijkse oefening voor miljoenen mensen. Het resultaat was dat een nieuwe generatie Qigong ontstond. Zhineng Qigong is er daar één van.
Het gaat om zachte rek- en strekoefeningen, waarvan je energie gaat stromen. En door de bewegingen raakt je hoofd leeg en je lichaam lenig. Je hersenen worden gestimuleerd en je immuunsysteem wordt versterkt. Door de concentratie blijf je toch ook gemakkelijk in het “hier en nu”.

Deze bijzondere vorm van lichaamsbeweging kun je tot op hoge leeftijd blijven beoefenen. Zowel thuis in je eentje, als in groepsverband. Door het regelmatig te doen, houd je lichaam en geest gezond.

Natuurlijk laat Willemien van der Linden deze avond de bezoekers ook een beetje in beweging komen. Gewoon om eens te ervaren hoe soepel en heilzaam Zhineng Qigong kan zijn.

KAARTJES
Aanmelden kan, heel soepel, via de website van de Bibliotheek (Agenda & Kaartjes). Ze kosten € 5,= Bibliotheekleden krijgen, op vertoon van een geldige Bibliotheekpas € 2,00 korting.

Datum / tijd:
Informatie avond 24 januari 2017, 20:00-22:00U

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Kerstmarkt Geldrop Centrum

zondag 16 december 2018

Koopzondag met gezellige Kerstmarkt!
Kom zondag 16 december naar Geldrop Centrum.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kerstwinkelen

zaterdag 22 december 2018

Kom gezellig winkelen in Kerstsfeer met divers activiteiten op zaterdag 22 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Opening Wintersfeer

woensdag 12 december 2018

12 december - Opening Schaatsbaan
GRATIS SCHAATSEN!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Koopzondag

zondag 23 december 2018

Koopzondag met diverse Kerstactiviteten op zondag 23 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >