Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Evenementen

Foto-expositie Ons Kasteel Geldrop

Alle foto's van de geportreteerden zijn op groot formaat te bewonderen. De expo sluit het project af

In 2016 zijn er ruim 60 herinneringen aan het 400 jaar oude Kasteel Geldrop verzameld. Die schatkamer van herinneringen in verhalen én foto’s zijn samengebracht tot een expositie. Van 12 januari tot en met 26 februari is deze expositie gratis te bezoeken in het kasteel.

Gelegen in de kasteeltuin, ietwat verscholen achter eeuwenoude monumentale bomen, ligt het kasteel van Geldrop. In 2016 bestaat het centrale gedeelte van het kasteel 400 jaar. Gedurende die vier eeuwen zijn er heel veel mensen die op de een of andere manier herinneringen aan het kasteel hebben: van vrijwilligers van het kasteel, bewoners van het terrein tot regelmatige bezoekers en toevallige passanten. Afgelopen jaar zijn veel herinneringen verzameld en met portretten verschenen op deze website, Facebook, Pinterest en Instagram. Het project ‘Ons Kasteel Geldrop, schatkamer van onze herinneringen’ geeft hiermee een mooi beeld van het kasteel en geeft de mensen van het kasteel een gezicht.

Nu zijn alle verhalen en portretten samengebracht tot een expositie in het kasteel. In vier zalen hangen ruim 60 portretten met het bijbehorende verhaal. De verhalen en portretten zijn thuis al te bekijken met de gratis app izi.TRAVEL. Sommige verhalen zijn zelfs te beluisteren via de app!

De expositie wordt op zondag 8 januari 2017 geopend in besloten kring. Vanaf donderdag 12 januari is de expositie toegankelijk voor publiek tijdens de openingstijden van het kasteel. De expositieruimte is open op donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Adres: Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8), 5662 KA Geldrop.

Datum / tijd:
14:00 - 17:00 tijdens openingstijden van Kasteel Geldrop

meer info >

Ons Kasteel Geldrop >
Nieuws / Acties / Evenementen

Sinterklaasspel Geldrop Centrum

zaterdag 1 december 2018

Speurtocht door Geldrop Centrum met allerlei spelletjes. Haal je Pietendiploma op bij de Sint!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

25-11 Schrijver Martin Michael Driessen

zondag 25 november 2018

Literair Café Dommeldal ontvangt op zondagmiddag 25 november schrijver Martin Michael Driessen.

Bibliotheek Dommeldal
meer info >

Sinterklaas Actie.

zaterdag 1 december 2018

%profiel%
meer info >