Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

In 4 stappen jouw eigen boek uitgeven

In de Bibliotheek leer je hoe je zelf je boek uitgeeft, m.b.v. Open Source

Zelf een boek samenstellen. Dat is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Op internet vind je diverse programma’s die je op weg helpen. Zo ontstaan dan ook de mooiste verhalenbundels en familieboeken.
Maar zelf een boek uitgeven. Dat blijkt toch wat moeilijker. Bibliotheek Dommeldal gaat je daarbij helpen. Met een korte cursus waar je, in vier stappen (vier avonden), het hele proces uitgelegd krijgt. En waarmee je meteen aan de slag gaat. Je neemt zelf je laptop mee om de programma’s waarmee je werkt, direct op je eigen laptop te installeren. Maar je houdt steeds de volledige regie over je eigen manuscript. Zo leer je als (beginnend) schrijver op een goedkope manier, zelf een boek of bundel uit te geven.

VIER STAPPEN
Als eerste kom je meer te weten over het productieproces. We bespreken alle voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om jouw boek, e-book of bundel uit te geven. In de 2e workshop leer je hoe je een boekblok maakt met Open Source, dus met gratis software. In de 3e workshop ga je met gratis software een cover maken voor jouw boek. En in de 4e en laatste workshop ga je jouw boek, e-book of bundel in de markt zetten. We bespreken dan: drukker, centraal boekhuis en van boek naar e-book.

MARTIN VERSLUIJSEN
De workshops worden gegeven door schrijver en uitgever Martin Versluijsen uit Geldrop. Bij velen beter bekend als de thrillerschrijver Martin de Kort. Naast het schrijverschap gaf hij les aan de Bestuursacademie Zuid Nederland en is hij nu werkzaam als gemeentelijk beleidsmedewerker Zorg en Welzijn.

KOSTEN
De workshops vinden plaats op donderdag 3–10–17 en 24 november 2016, van
19.30–21.30 uur. In Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop. Aanmelden (alleen voor alle vier de workshops) kan via de website van de Bibliotheek. Ben je lid van de Bibliotheek? Neem dan je pas mee, want je betaalt dan slechts € 40,=. Ben je geen lid van de Bibliotheek? Dan betaal je € 50,=. Dat is inclusief koffie of thee èn inclusief de bijbehorende syllabus.


Datum / tijd:
4 cursusavonden op 3-10-17 en 24 november

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Kerstwinkelen

zaterdag 22 december 2018

Kom gezellig winkelen in Kerstsfeer met divers activiteiten op zaterdag 22 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Koopzondag

zondag 23 december 2018

Koopzondag met diverse Kerstactiviteten op zondag 23 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kerstmarkt Geldrop Centrum

zondag 16 december 2018

Koopzondag met gezellige Kerstmarkt!
Kom zondag 16 december naar Geldrop Centrum.

Redactie GeldropCentrum
meer info >