Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

Zomeracademie Met Vic Van De Reijt

De Zomeracademie vh Literair Café Dommeldal start op wo.27 juli met Vic van de Reijt

De Zomeracademie van het Literair Café Dommeldal start op woensdagavond 27 juli met uitgever, schrijver, chroniqueur, maar vooral muziekliefhebber: Vic van de Reijt.
Van 20.00-22.00u praat de bekende Bredanaar de avond vol in de Kasteelhoeve in Geldrop. Daarbij speelt muziek een belangrijke rol.

Vic van de Reijt, muziekverzamelaar

Bij zijn 40e verjaardag had Vic van de Reijt maar één cadeauwens: vinyl-singles. Hij had n.l. een Jukebox gekocht (een Wurlitzer 2400). En nu kon hij zijn -toch al niet geringe- 45 toeren-verzameling in één klap verveelvoudigen. De gelegenheids-disc-jockey Van de Reijt, heeft zich ontpopt als kenner van de Nederlandstalige cover Top-100, van Franse Chansons, van Duitse Schlagers en van Italiaanse favorieten. Regelmatig komt hij bij Mathijs van Nieuwkerk vertellen over Franse zuchtmeisjes en zingende krullenbollen. Daarbij draait hij op de platenspeler muziek uit de door hem samengestelde cd-boxen: Nederlandstalige singles, Nederlandstalige Covers; Les Meilleurs 69; Van Du tot Da Da Da; Vic's Fabulous Fifties; Surivlaams en Italiano!

Vic van de Reijt, uitgever en schrijver

28 jaar lang gaf hij, als uitgever, bij Nijgh & Van Ditmar, het werk uit van Grunberg van Drs.P., Hans Dorrestijn, Ad van Liempt, Frans Pointl, Robert Vuijsje en Ivo de Wijs. Managementtaken waren hem vreemd. Maar boeken maken en teksten van auteurs oppeppen, kon Van de Reijt als geen ander. Tijdens zijn loopbaan publiceerde hij ook een biografie van Willem Elsschot. Van de Reijt is dan ook groot kenner van het werk van Elsschot. Daarnaast publiceert hij zelf op het terrein van literatuur en muziek. Bekend zijn Vic’s bloemlezingen Ik wou dat ik twee hondjes was; Toen wij van Rotterdam vertrokken en Vic van de Reijt's Groot 45-Toerenboek. Van de Reijt is en blijft groot pleitbezorger van aandacht voor literatuur in de media.

Vic van de Reijt in de Zomeracademie

De zomeracademie is de bijdrage van het Literair Café Dommeldal aan het culturele zomerseizoen in Dommeldal. Bekende Nederlanders uit de wereld van Muziek, Toneel, Kunst of Televisie zijn zomeravond-gast in de Kasteelhoeve in Geldrop. Kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop, of te reserveren via de website van Bibliotheek Dommeldal (klik op Agenda en kaartjes).

Op woensdag 24 augustus is de volgende Zomeracademie-gast journalist, presentator en TV maker Twan Huys.

Datum / tijd:
27 juli, 20.00-22.00u

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Expositie kunst uit Kazan

donderdag 14 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Ierse muziek op Kasteel Geldrop

zaterdag 30 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Kasteel Geldrop

zondag 17 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Lezing: De 10 geboden voor de kunstkoper

donderdag 26 oktober 2017

“Een naam is te vervalschen……..een genie nooit”

Galerie De Ruimte
meer info >

Kunst & Curiosa, taxatie-evenement

zondag 8 oktober 2017

Laat u uw antieke voorwerpen graag taxeren?

Galerie De Ruimte
meer info >

Vossenspeurspel voor kinderen

zondag 22 oktober 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Feestelijke Opening Korte Kerkstraat

zaterdag 25 november 2017

Volop activiteiten van 12.00 - 17.00 uur.

Start herinrichting Korte Kerkstraat en Bogardeind
meer info >