Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

Zomeracademie Met Vic Van De Reijt

De Zomeracademie vh Literair Café Dommeldal start op wo.27 juli met Vic van de Reijt

De Zomeracademie van het Literair Café Dommeldal start op woensdagavond 27 juli met uitgever, schrijver, chroniqueur, maar vooral muziekliefhebber: Vic van de Reijt.
Van 20.00-22.00u praat de bekende Bredanaar de avond vol in de Kasteelhoeve in Geldrop. Daarbij speelt muziek een belangrijke rol.

Vic van de Reijt, muziekverzamelaar

Bij zijn 40e verjaardag had Vic van de Reijt maar één cadeauwens: vinyl-singles. Hij had n.l. een Jukebox gekocht (een Wurlitzer 2400). En nu kon hij zijn -toch al niet geringe- 45 toeren-verzameling in één klap verveelvoudigen. De gelegenheids-disc-jockey Van de Reijt, heeft zich ontpopt als kenner van de Nederlandstalige cover Top-100, van Franse Chansons, van Duitse Schlagers en van Italiaanse favorieten. Regelmatig komt hij bij Mathijs van Nieuwkerk vertellen over Franse zuchtmeisjes en zingende krullenbollen. Daarbij draait hij op de platenspeler muziek uit de door hem samengestelde cd-boxen: Nederlandstalige singles, Nederlandstalige Covers; Les Meilleurs 69; Van Du tot Da Da Da; Vic's Fabulous Fifties; Surivlaams en Italiano!

Vic van de Reijt, uitgever en schrijver

28 jaar lang gaf hij, als uitgever, bij Nijgh & Van Ditmar, het werk uit van Grunberg van Drs.P., Hans Dorrestijn, Ad van Liempt, Frans Pointl, Robert Vuijsje en Ivo de Wijs. Managementtaken waren hem vreemd. Maar boeken maken en teksten van auteurs oppeppen, kon Van de Reijt als geen ander. Tijdens zijn loopbaan publiceerde hij ook een biografie van Willem Elsschot. Van de Reijt is dan ook groot kenner van het werk van Elsschot. Daarnaast publiceert hij zelf op het terrein van literatuur en muziek. Bekend zijn Vic’s bloemlezingen Ik wou dat ik twee hondjes was; Toen wij van Rotterdam vertrokken en Vic van de Reijt's Groot 45-Toerenboek. Van de Reijt is en blijft groot pleitbezorger van aandacht voor literatuur in de media.

Vic van de Reijt in de Zomeracademie

De zomeracademie is de bijdrage van het Literair Café Dommeldal aan het culturele zomerseizoen in Dommeldal. Bekende Nederlanders uit de wereld van Muziek, Toneel, Kunst of Televisie zijn zomeravond-gast in de Kasteelhoeve in Geldrop. Kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop, of te reserveren via de website van Bibliotheek Dommeldal (klik op Agenda en kaartjes).

Op woensdag 24 augustus is de volgende Zomeracademie-gast journalist, presentator en TV maker Twan Huys.

Datum / tijd:
27 juli, 20.00-22.00u

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Opening Wintersfeer

woensdag 12 december 2018

12 december - Opening Schaatsbaan
GRATIS SCHAATSEN!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kerstwinkelen

zaterdag 22 december 2018

Kom gezellig winkelen in Kerstsfeer met divers activiteiten op zaterdag 22 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Koopzondag

zondag 23 december 2018

Koopzondag met diverse Kerstactiviteten op zondag 23 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kerstmarkt Geldrop Centrum

zondag 16 december 2018

Koopzondag met gezellige Kerstmarkt!
Kom zondag 16 december naar Geldrop Centrum.

Redactie GeldropCentrum
meer info >