Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Boek- en Kantoorboekhandel van Grinsven
Evenementen

Met Doe Maar op De Achterbank

Een ontmoeting met Wim van Oevelen de tourmanager van Doe Maar en oud-Geldroppenaar.

Met Doe Maar op De Achterbank is een schelmenroman van drie oud-Geldroppenaren over Wim van Oevelen, tourmanager van Doe Maar.

Wanneer en waar is Joek opgericht? Dat was in 1968 achter een oude bakkerij in de Kerkstraat. A.F.Th. van der Heijden herinnert zich van die eerste jaren vooral de conformaties met de gemeentelijke politie. Bij de verhuizing van de jeugdsoos naar de Wielstraat staat een door Nederlands bekendste schrijver gemaakte erotische muurschildering centraal. Het verhaal waarin Adri jeugdherinneringen oppoets, vormt de inleiding van de door Wil Notten geschreven schelmenroman over het leven van de derde oud-Geldroppenaar Wim van Oevelen. Met onthullende foto’s uit zijn omvangrijke privécollectie.

De biografie van deze tourmanager genaamd ‘Met Doe Maar Op de Achterbank’ bestaat uit tweeënveertig bijzondere verhalen. Een groot deel van deze persoonlijke herinneringen vertellen wetenswaardige details over het ontstaan, het succes en het einde van Doe Maar, waar Willem als hun chauffeur en regelneef nauw bij betrokken is geweest. Alle hoogte- en de enkele dieptepunten maakte hij van dichtbij mee en zijn geheugen is voortreffelijk. De optredens op Pinkpop, de festivals met Koot en Bie, de angstige momenten in Eindhoven en bij Paradiso, de tour naar Antillen: alles komt aan bod door de ogen van de tourmanager.

Naast deze boeiende inside stories over Doe Maar bevat de biografie verhalen uit de jeugdscene van Eindhoven en omstreken uit de zestiger jaren waar Wim als kruimeldealertje dagelijks op de Markt bij Poort van Kleef en White Horse te vinden is. Bij drugs hoort onlosmakelijk rock-‘n-roll. De (oude) Effenaar is in die jaren DE place to be waar vele bands furore maken. Als achttienjarig bloemenkind staat Wim overal voorop. Of liever: achter de coulissen waar backstage ruige feesten ontstaan die zo kenmerkend zijn voor de roerige jaren zestig. Eight Miles High. Via dat kanaal belandt Wim in het hippieleven bij de bekende commune waar voorgangers van Doe Maar zoals CCC Inc. en Slumberland Band hun eerste succes vieren.

Als Doe maar in 1984 stopt, dreigt het zwarte gat. Niet voor deze zoon van een Geldropse groenteboer. Wim’s werkterrein bestrijkt eerste Nederland, als hij coördinator wordt van Veronica’s rocknacht. Later breidt zich dat uit tot Europa en USA tijdens de promotietours met Dire Straits, waarbij hij een heuse gouden en een platina plaat scoort.

De hoofdvraag van de biografie ‘Met Doe Maar op De Achterbank’ luidt: hebben we hier te maken met een doorgewinterde drugscrimineel of muzikale happy hippie? Oordeel zelf na deze 42 ongelooflijke, waargebeurde verhalen uit het leven van de in 1952 te Geldrop geboren Wim van Oevelen.

Datum / tijd:
Zaterdag 4 juni van 16.00 tot 17.00 uur bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop.

meer info >

Boek- en Kantoorboekhandel van Grinsven >
Nieuws / Acties / Evenementen

Expositie Oktober-December

vrijdag 20 oktober 2017

Galerie De Ruimte presenteert vanaf 20 oktober haar prachtige najaarsexpositie ‘Oktober-December’.

Galerie De Ruimte
meer info >

Thee proeverij

woensdag 29 november 2017

Gezellige en leerzame theeproeverij. Uitleg over de afkomst van thee, samenstellingen en smaken.

Foto Van Neerven
meer info >

Vossenspeurspel voor kinderen

zondag 22 oktober 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Lezing: 'De 10 geboden voor de kunstkoper'

donderdag 26 oktober 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Kasteel Geldrop

zondag 17 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >