Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Uitgaan & Evenementen
Evenementen

Shakespeare in Geldrop

Dit jaar is het op 23 april precies 400 jaar...

Dit jaar is het op 23 april precies 400 jaar geleden dat William Shakespeare overleed. De beroemde dichter en toneelschrijver, van wie de gedichten nog steeds worden gelezen en de theaterstukken nog steeds worden opgevoerd. Shakespeare is dan ook het centrale thema tijdens het weekend van 21 tot en met 23 april, op en rond Kasteel Geldrop.WILLIAM SHAKESPEARE IN GELDROP

Dankzij een intensieve samenwerking tussen Gemeente Geldrop, Filmhuis Hofdael, Kasteel Geldrop en Volksuiniversiteit Geldrop-Mierlo komt in het weekend van 23 april Shakespeare weer even tot leven, in Geldrop. Met een lezing, muziek, verhalen èn met Leonardo di Caprio.

En ook met een wedstrijd, voor de echte Shakespeare fans: in diverse etalages in Geldrop Centrum is een deel van een beroemde spreuk van Shakespeare te zien. Diegenen die de spreuk raden, kunnen de oplossing insturen via de website van de Bibliotheek. Onder de goede oplossingen wordt een eReader verloot. Meedoen kan tot en met het Shakespeare weekend.

WILLIAM SHAKESPEARE OP KASTEEL GELDROP

* Donderdagavond 21 april, 20.00u: Remembering Shakespeare, lezing in het Engels door Nigel C.B. Durrant, bij de Volksuniversiteit Geldrop-Mierlo; kaartjes: VU Geldrop-Mierlo.

* Vrijdagavond 22 april, 20.00u: Romeo and Juliet, een film met Leonardo di Caprio in de hoofdrol; Filmhuis Hofdael; Kaartjes verkrijgbaar bij de Bibliotheek en bij SCC Hofdael.

* Zaterdag 23 april: 11.00-16.00u: Shakespeare Event op Kasteel Geldrop, bij mooi weer ook in de prachtige landschapstuin: Muzikale optredens van Multi(F)Vocaal en met Rob van Heck en Ruth Walpot.

Theater optredens: toneelgroep Elysée met scenes uit Hamlet en het Verhalenhuis met vertellingen en muziek.Tijdens de pauze heeft de Kasteelhoeve een toepasselijke lunch op het menu, met scones en clotted cream voor een Shakespeare prijsje (reserveren gewenst).

Na de lunch is er weer muziek en theater.

Tegen het eind van de middag vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Dommeldal Poëziewedstrijd.

Tussen de optredens door kunnen grote en kleine bezoekers zich laten fotograferen in een kostuum uit Shakespeare’s tijd.Kom kennismaken met, en genieten van, het werk van William Shakespeare en waan u voor één weekend in Stratford upon Dommel.

Datum / tijd:
23-apr-2016

meer info >

Uitgaan & Evenementen >
Nieuws / Acties / Evenementen

Feestelijke Opening Korte Kerkstraat

zaterdag 25 november 2017

Volop activiteiten van 12.00 - 17.00 uur.

Start herinrichting Korte Kerkstraat en Bogardeind
meer info >

Expositie kunst uit Kazan

donderdag 14 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Ierse muziek op Kasteel Geldrop

zaterdag 30 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Vossenspeurspel voor kinderen

zondag 22 oktober 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Kunst & Curiosa, taxatie-evenement

zondag 8 oktober 2017

Laat u uw antieke voorwerpen graag taxeren?

Galerie De Ruimte
meer info >

Kasteel Geldrop

zondag 17 september 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Lezing: De 10 geboden voor de kunstkoper

donderdag 26 oktober 2017

“Een naam is te vervalschen……..een genie nooit”

Galerie De Ruimte
meer info >