Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Uitgaan & Evenementen
Evenementen

Otto de Kat in Literair Café Dommeldal

SCHRIJVER OTTO DE KAT IN LITERAIR CAFE...

SCHRIJVER OTTO DE KAT IN LITERAIR CAFE DOMMELDAL

Na de literaire middag met schrijfster Anne-Gine Goemans is het nu de beurt aan Otto de Kat om zijn lezerspubliek te ontmoeten. Dat gebeurt op zondagmiddag 13 maart, vanaf 1400u, in de Kasteelhoeve in Geldrop. Otto de Kat is een schrijver waarvan het werk vaak op de leeslijst van leesclubs te vinden is. Ook daarom is hij bijzonder welkom in het Literair Café Dommeldal.OTTO DE KAT

Otto de Kat (ps. Van Jan Geurt Gaarlandt) is een Nederlands journalist, dichter, vertaler, uitgever en romanschrijver. Hij is de oprichter van (non-fictie) uitgeverij Balans, die later is samengegaan met De Bezige Bij. Daarnaast was hij literair criticus bij de Volkskrant en Vrij Nederland.

Onder zijn eigen naam publiceerde hij ge¬dichten in Het Ironisch handvest. En onder het pseudoniem Otto de Kat publiceert hij zijn romans. Zo debuteerde hij in 1998 met de roman Man in de verte. Daarna verscheen De In¬scheper waarvoor hij de Halewijck Literatuurprijs ontving en dat in Duitsland als ‘grote lite¬ratuur’ werd bestempeld.

In 2008 kwam Julia uit, een sen¬sitieve roman, prachtig van toon en sfeer, dreigend van ondertoon. Gevolgd door Bericht uit Berlijn, over Oscar Verschuur die in Zwitserland als diplomaat de oorlog doorstond. Vorig jaar verscheen De langste nacht, waarin hij de verhaallijnen uit zijn vorige romans samenbrengt. Met dezelfde personages. Opnieuw tegen de achtergrond van de tweede Wereldoorlog.

Kan iemand die als literair criticus, zo’n uitgesproken mening had over het werk van anderen, zelf eigenlijk wel schrijven? Ja zeker! Otto de Kat heeft de kunst van het schrijven goed onder de knie. Met een bedrieglijk eenvoudige stijl, weet hij in een paar zinnen een hele wereld op te roepen. En, ook nu weer, na het lezen van zijn nieuwste roman, is het alsof je ontwaakt uit een droom.LUNCH EN LITERATUUR

Kaartjes voor de middag met Otto de Kat zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Remy van Grinsven in Geldrop, of via de Agenda op de website van Bibliotheek Dommeldal. Houders van een jaarkaart van Literair Café Dommeldal hebben gratis toegang. En jongeren tot 18 jaar krijgen een flinke korting bij de toegang.

Voorafgaand aan ieder schrijversbezoek biedt de Kasteelhoeve de gasten van het Literair Café Dommeldal de mogelijkheid om te reserveren voor een Literaire lunch. Met een diversiteit aan brood, beleg en drankjes, à € 9,50 p.p. Reserveren kan via 040 280 1230.

Datum / tijd:
13-mrt-2016

meer info >

Uitgaan & Evenementen >
Nieuws / Acties / Evenementen

Expositie Oktober - December

zaterdag 18 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Kasteelconcert

zondag 10 december 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

'T is voor niks

zondag 26 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Lezingenserie Op weg naar expressionisme

dinsdag 28 november 2017

In vier bijeenkomsten van twee uur verdiepen we ons in de periode van eind 19e en begin 20e eeuw.

Galerie De Ruimte
meer info >

Sinterklaas en zijn pieten bezoeken kasteel Geldrop

zondag 26 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Mind-Walk® Training (5 wandelingen)

vrijdag 24 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Expositie 'Kleurrijke Levensvreugde'

zondag 19 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Café Dommeldal ontvangt schrijfster Marja Pruis

zondag 19 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Sinterklaasintocht Geldrop

zondag 19 november 2017

Uitgaan & Evenementen
meer info >

Feestelijke Opening Korte Kerkstraat

zaterdag 25 november 2017

Volop activiteiten van 12.00 - 17.00 uur.

Start herinrichting Korte Kerkstraat en Bogardeind
meer info >