Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Uitgaan & Evenementen
Evenementen

Inloopavond Mysterieuze vogeltrek

Vogeltrek is een terugkerend natuurverschijnsel...

Vogeltrek is een terugkerend natuurverschijnsel dat nog altijd met raadselen omhuld is. Natuurfotograaf Martien Helmig ontrafelt iets van dit geheim op woensdag 2 maart in natuurinformatiecentrum De Paardestal bij IVN Geldrop. Toegang gratis, vol is vol.Vogels trekken. Uit onze omgeving trekt de ene soort weg naar zuidelijke streken en de andere komt uit noordelijke. Veel soorten vertrekken, terwijl andere exemplaren van dezelfde soort bij ons overwinteren. Sommige soorten trekken helemaal niet, zwerven hooguit wat. Wat beweegt die beesten? Waarom trekken ze en waarheen? Hoe weten ze hoe en waarheen ze moeten vliegen? Welke route kiezen ze? Wat weten wij van vogeltrek?

Aan de hand van waarnemingen en onderzoeken met steeds verfijndere techniek worden al wat tipjes van de sluier opgelicht. In de lezing worden al de genoemde aspecten aangestipt. Voor zover er ten minste iets over bekend is, want mysterieus is het. En dat mag het ook wel een beetje blijven.

Wie meer wil weten over wat vogels beweegt, is woensdag 2 maart van harte welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang lezing 20 uur, einde rond 22 uur. De toegang is gratis maar een tegemoetkoming in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Datum / tijd:
2-mrt-2016, 20:00 t/m 22:00 uur

meer info >

Uitgaan & Evenementen >
Nieuws / Acties / Evenementen

Koopzondag

zondag 23 december 2018

Koopzondag met diverse Kerstactiviteten op zondag 23 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kerstwinkelen

zaterdag 22 december 2018

Kom gezellig winkelen in Kerstsfeer met divers activiteiten op zaterdag 22 december.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kerstmarkt Geldrop Centrum

zondag 16 december 2018

Koopzondag met gezellige Kerstmarkt!
Kom zondag 16 december naar Geldrop Centrum.

Redactie GeldropCentrum
meer info >