Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Evenementen

Otto de Kat in Literair Café Dommeldal

Ontmoet schrijver Otto de Kat in de Kasteelhoeve in Geldrop.

Na de literaire middag met schrijfster Anne-Gine Goemans is het nu de beurt aan Otto de Kat om zijn lezerspubliek te ontmoeten. Dat gebeurt op zondagmiddag 13 maart, vanaf 1400u, in de Kasteelhoeve in Geldrop. Otto de Kat is een schrijver waarvan het werk vaak op de leeslijst van leesclubs te vinden is. Ook daarom is hij bijzonder welkom in het Literair Café Dommeldal.

OTTO DE KAT
Otto de Kat (ps. Van Jan Geurt Gaarlandt) is een Nederlands journalist, dichter, vertaler, uitgever en romanschrijver. Hij is de oprichter van (non-fictie) uitgeverij Balans, die later is samengegaan met De Bezige Bij. Daarnaast was hij literair criticus bij de Volkskrant en Vrij Nederland.
Onder zijn eigen naam publiceerde hij ge¬dichten in Het Ironisch handvest. En onder het pseudoniem Otto de Kat publiceert hij zijn romans. Zo debuteerde hij in 1998 met de roman Man in de verte. Daarna verscheen De In¬scheper waarvoor hij de Halewijck Literatuurprijs ontving en dat in Duitsland als ‘grote lite¬ratuur’ werd bestempeld.
In 2008 kwam Julia uit, een sen¬sitieve roman, prachtig van toon en sfeer, dreigend van ondertoon. Gevolgd door Bericht uit Berlijn, over Oscar Verschuur die in Zwitserland als diplomaat de oorlog doorstond. Vorig jaar verscheen De langste nacht, waarin hij de verhaallijnen uit zijn vorige romans samenbrengt. Met dezelfde personages. Opnieuw tegen de achtergrond van de tweede Wereldoorlog.
Kan iemand die als literair criticus, zo’n uitgesproken mening had over het werk van anderen, zelf eigenlijk wel schrijven? Ja zeker! Otto de Kat heeft de kunst van het schrijven goed onder de knie. Met een bedrieglijk eenvoudige stijl, weet hij in een paar zinnen een hele wereld op te roepen. En, ook nu weer, na het lezen van zijn nieuwste roman, is het alsof je ontwaakt uit een droom.

LUNCH EN LITERATUUR
Kaartjes voor de middag met Otto de Kat zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Remy van Grinsven in Geldrop, of via de Agenda op de website van Bibliotheek Dommeldal. Houders van een jaarkaart van Literair Café Dommeldal hebben gratis toegang. En jongeren tot 18 jaar krijgen een flinke korting bij de toegang.
Voorafgaand aan ieder schrijversbezoek biedt de Kasteelhoeve de gasten van het Literair Café Dommeldal de mogelijkheid om te reserveren voor een Literaire lunch. Met een diversiteit aan brood, beleg en drankjes, à €9,50 p.p.
Reserveren kan via 040 280 1230.
(Foto van de schrijver gemaakt door Tessa Posthuma de Boer)

Datum / tijd:
Zondag 13 maart / 14.00-17.00u

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

25-11 Schrijver Martin Michael Driessen

zondag 25 november 2018

Literair Café Dommeldal ontvangt op zondagmiddag 25 november schrijver Martin Michael Driessen.

Bibliotheek Dommeldal
meer info >

Sinterklaasspel Geldrop Centrum

zaterdag 1 december 2018

Speurtocht door Geldrop Centrum met allerlei spelletjes. Haal je Pietendiploma op bij de Sint!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Sinterklaas Actie.

zaterdag 1 december 2018

%profiel%
meer info >