Evenementen

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Uitgaan & Evenementen
Evenementen

Expositie Kleurrijk Samenspel Geldrop

Drie gedreven kunstenaars laten een gedeelte van...

Drie gedreven kunstenaars laten een gedeelte van hun werk zien op deze mooie Geldropse locatie. Naast Impressionistisch werk worden ook werken vol expressie geëxposeerd, met verschillende thema's. Het kan niet anders of u komt in opperbeste stemming als kleurige vlinders u tegemoet fladderen. Een ware lust voor het oog waarbij u bovendien nog kunt genieten van de uitnodigende sfeer van het kasteel.
Een belangrijk aspect bij een expositie is de achtergrond van de kunstenaars.

Peter van Bussel
Al van jongs af aan heeft hij interesse in tekenen en schilderen. In de jaren 1980 is hij met schilderijen begonnen en van 1993 t/m 1998 heeft hij in Arendonk de kunst academie gevolgd. Hier heeft hij technieken en theoretische kanten geleerd. Hij begeleidt nu mensen die zich ook aangetrokken voelen tot tekenen en schilderen op de Geldropse vrijetijdsschilderschool.

Berthilde van Thiel
In 1996 heeft ze haar passie opgepakt en heeft ze zich bekwaamd in alle facetten van de schilderkunst. Haar werk kenmerkt zich door de gemengde technieken van acryl, pastelkrijt en houtskool en haar schilderijen zijn vaak kleurrijk en expressief.
Haar thema’s zijn vaak mensen, ze abstraheert dit graag met de kracht van kleur en vorm die ze uitwerkt op papier, paneel of linnen. Zo tracht ze vooral blijheid te scheppen en dit tot uiting te laten komen in haar werken.

Margriet Bierens
Voor Margriet betekent schilderen; steeds weer proberen, doen, weghalen, opnieuw beginnen, even tevreden, maar dan weer verder. Een strubbeling met verf en gemoed. Schilderen is haar passie maar geeft haar ook liefde en pijn.

Na jarenlange studies en exposeren begon zij een eigen atelier en sindsdien is haar schilderen nog meer passie. Veel onderwerpen kwamen aan bod, nu zijn Parijs en Vlinders haar favoriet.
Het geeft haar veel voldoening om nu in Kasteel Geldrop te exposeren.
Mocht de maand november u wat somber stemmen dan is deze expositie een ware must. U kunt uw bezoek afsluiten met een wandeling door de mooie kasteeltuin waar u kunt genieten van de bomen in herfstkleur of kunt weg mijmeren in de bloementuin die zich nu gaat opmaken voor de winter.

De opening van de expositie is zondag 1 november om 14.30 uur en is te bezoeken t/m 22 november 2015 op elke donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur,

Datum / tijd:
1-nov-2015 t/m 22-nov-2015

meer info >

Uitgaan & Evenementen >
Nieuws / Acties / Evenementen

Rad van Kinderboerderij Geldrop

zondag 26 augustus 2018

Rad van Fortuin bij Kinderboerderij Geldrop

Kinderboerderij Geldrop
meer info >

Pride Geldrop

zondag 19 augustus 2018

Pride nu ook in Geldrop. Dit wil je niet missen.

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kinderrommelmarkt

zondag 2 september 2018

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Kermis Geldrop

zaterdag 1 september 2018

Kermis Geldrop!

Redactie GeldropCentrum
meer info >

Sterrenslag

vrijdag 14 september 2018

Uitgaan & Evenementen
meer info >