Acties

Op de hoogte blijven? Schrijf U hier in voor onze nieuwsbrief.
Klik hier om eventuele kopij aan te leveren.

Bibliotheek Dommeldal
Acties

Digitaal Sterker Worden

BEN JIJ AL VOORBEREID OP DE DIGITALE OVERHEID?

In 2017 gaat de dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst, voornamelijk via internet. De e-Overheid is dan een feit. Het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, of het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, gaat dan bijna alleen nog via digitale loketten. Dat bespaart de overheid flinke kosten.

BEN JIJ KLAAR VOOR DE DIGITALE OVERHEID?
We moeten dus al snel zelfstandig gebruik gaan maken van die e-Overheid.
Maar in Nederland zijn er toch nog zo’n 1 miljoen burgers die digitaal nog niet zo vaardig zijn. En daarom zijn de Bibliotheken gestart met cursussen, zowel voor Nederlanders als medelanders, om te leren met de computer bij de officiële instanties iets aan te vragen, op te zoeken of in te dienen.

BIBLIOTHEEK EN SENIORWEB STAAN KLAAR VOOR JOU IN GELDROP EN MIERLO
Op 3 november start in de Bibliotheek in Geldrop en op 9 november start in de Bibliotheek in Mierlo, weer een serie van vier KORTE workshops (2,5 uur) met uitleg rond het met de computer aanvragen/insturen van gegevens bij de landelijke loketten. We leggen uit hoe je een DigiD aanvraagt en gebruikt. Hoe je zoekt bij Mijnoverheid. En wat je allemaal kunt vinden bij de Sociale Verzekeringsbank, bij werk.nl, of bij Mijn Toeslagen. We leggen niet de wettelijke regels uit, maar wel hoe je jouw zaken regelt op deze websites. Drie van de vier cursusochtenden behandelen we het zoeken en vinden bij de landelijke instanties. En de vierde en laatste cursusochtend gaat over het zoeken, vinden en aanvragen bij de digitale loketten van de eigen gemeente, Geldrop-Mierlo.
Na vier trainingen (in Geldrop dus op 4 x donderdagochtend en in Mierlo 4x op woensdagmiddag) kun je zelfstandig op de diverse sites jouw eigen persoonsgegevens bekijken, jouw DigiD gebruiken èn zelf toeslag aanvragen. Daarnaast kun je zoeken en reageren op de site van de eigen gemeente. Na afloop ontvangen deelnemers een certificaat.

Ben je zelf vaardig genoeg in het zoeken-en-vinden bij de digitale loketten? Attendeer dan jouw vrienden, buren of familie op deze cursussen.

AANMELDEN EN KLAAR!
De trainingen in de Bibliotheekvestiging in Mierlo is 4 x op woensdagmiddag en in Geldrop 4 x op donderdagmorgen. In kleine groepjes van max. 7 personen. Tijdig aanmelden is slim. Cursisten moeten wèl de computer basisvaardigheden beheersen, dus met muis en toetsenbord overweg kunnen. Omdat je gaat oefenen met eigen gegevens (binnen een beveiligde omgeving), is het meenemen van een identiteitsbewijs met daarop het Burger Service nummer, gewenst.
De cursus kost € 60,= (4x training à €10,= en 1 x syllabus à € 20,=). Er staan voldoende computers, maar natuurlijk mag je ook werken op de eigen laptop.

meer info >

Bibliotheek Dommeldal >
Nieuws / Acties / Evenementen

Tempur Winter Sale

Profiteer van maar liefst 50% korting op het tweede TEMPUR® artikel

Beddenspecialist Houben
meer info >

Surprise voor jou van buro é

Neem een kijkje in de schatkamer van Sinterklaas in de winkel van buro é!

buro é
meer info >

Gratis Nescafé Dolce Gusto Mini Me

Bij aankoop van 2 Silvana Support hoofdkussen een gratis Dolce Gusto Mini Me

Beddenspecialist Houben
meer info >